Archief » Nieuwsbrief #98 - donderdag 01 december 2016

Sinterklaasfeest

Maandag 5 december is het zover: Sint en zijn pieten brengen een bezoek aan onze school! Om niets van de aankomst te missen is het fijn wanneer alle kinderen om 8.15 uur bij school zijn. De kinderen van Het Anker verzamelen op de stoep bij Siemenotje. De kinderen van De Regenboog staan op de stoep bij Hompeltje en Pompeltje. Voor alle ouders is plaats op het schoolplein. Komt u ook kijken?

We kijken uit naar een feestelijk ochtend! Om 12.15 uur sluiten we af en dan zijn de kinderen 's middags vrij.

Voor thuis en op school een gezellig sinterklaasfeest gewenst!

Acis Actueel

Het openbaar primair en voortgezet onderwijs geven gezamenlijk drie keer per jaar een informatiebulletin uit onder de titel Acis Actueel. Het blad wordt uitgereikt aan alle leerlingen en medewerkers van openbare scholen voor basis- en voortgezet onderwijs in de Hoeksche Waard en aan de stakeholders van de stichtingen Acis en OVO HW.

Lees hier de Acis Actueel november 2016:
Acis_Actueel_november_2016.pdf

Fruitproject

De week van 30 november brengt ons:
1. Kaki
2. Ananas
3. Mandarijn

De kakivrucht en ananas werd goed ontvangen bij de kinderen van Het Anker! Voor vrijdag staat de mandarijn op het programma.

De kaki, ook wel lotus genoemd, wordt gekweekt voor zijn mooie oranje vruchten. De boom komt van nature voor in de Himalaya en in de bergen van Myanmar, Thailand, Indochina, Korea en Japan. De kaki-vrucht wordt gekweekt in de tropen op een hoogte van 1000 meter of meer. De boom is soms wel 15 meter hoog en heeft leerachtige bladeren die aan de bovenzijde glanzen en aan de onderzijde bezet zijn met zilverbruine beharing. Wist je dat de kaki-vrucht de nationale vrucht van Japan is? En dat de Kaki tot de oudste vruchten behoort, in China al meer dan 2000 jaar bekend?

De kaki-vrucht kun je in verschillende fases van rijping eten. Hij is lekker als hij nog hard en stevig aanvoelt, maar ook wanneer hij wat rijper is. Het vruchtvlees ziet er dan wat glazig uit en smaakt heerlijk zoet.

Op www.euschoolfruit.nl staan o.a. traktatie-ideeën en tips voor thuis.

Agenda voor december

• Maandag 5 december:
    Sinterklaasfeest. De kinderen zijn 's middags vrij

• Woensdag 7 december:
    Gekleed zwemmen voor groep 4-5

• Vrijdag 9 december:
    Groep 1/2 bezoekt om 10.00 uur de bibliotheek

• Donderdag 22 december:
    Kerstviering 's avonds. 's Middags zijn de kinderen vrij

• Vrijdag 23 december:
    Gastles groep 6//7/8 Thema 'Overlast rond de jaarwisseling'

's Middag vrij voor alle leerlingen