Archief » Nieuwsbrief #91 - dinsdag 27 september 2016

Geboren!

Na ruim 41 weken (on)geduldig wachten, was het vandaag zover. De baby van juf Karin en haar man werd geboren! Vooraf was er in de groepen al naar geraden of het een jongetje of een meisje zou worden. Ook hielpen de kinderen de juf met het verzinnen van namen. Vanaf vandaag hoeven we niet meer te raden. Baby van Driel is een jongen en hij heet Sjoerd!

Sjoerd is een flinke knul. Hij is 52 cm en weegt 3966 gram. Mama Karin en zoon Sjoerd zijn vanmiddag thuisgekomen uit het ziekenhuis en maken het beiden goed. Ook met papa gaat het prima. We wensen het gezin van Driel veel geluk met elkaar!

Wilt u de familie van Driel een kaartje sturen dan is hier het adres:

Fam. van Driel-Kooijman
Vincent van Goghplein 3
3262 VN OUD-BEIJERLAND

Boekenmarkt

Woensdag 5 oktober start de Kinderboekenweek met een heuse boekenmarkt in de school. Tijdens schooltijd brengen de kinderen met de leerkrachten al een bezoek aan de markt. 's Avonds is er voor ouders en kinderen de gelegenheid om tussen 18.30 en 20.00 uur te komen rondkijken.

Wilt u een boek aanschaffen, dan kan dat. U kunt de boeken contant afrekenen of met pin betalen. En dan natuurlijk gelijk meenemen om te gaan lezen. Veel leesplezier gewenst!

Een half jaar lang gratis schoolfruit

Het Anker doet mee met EU-Schoolfruit en ontvangt, 20 weken lang, drie stuks groente/fruit per leerling per week. Tijdens de 20 weken schoolfruit maakt de school gebruik van de EU-Schoolfruitlessen en het schoolfruitdigibord. Op maandag 7 november wordt het eerste fruit op school geleverd.

Subsidie
Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma wordt aangeboden door de Europese Unie, het ministerie van Economische Zaken en de schoolfruitleveranciers. Het programma valt onder de Europese Schoolfruitregeling en wordt financieel ondersteund door de Europese Unie. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Steunpunt EU-Schoolfruit - Wageningen University - zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de regeling. Stichting Voedingscentrum Nederland ondersteunt het programma.

Waarom EU-schoolfruit?
Het is lekker en gezond.
Op dit moment eet maar 2% van de Nederlandse kinderen genoeg groente. Een kwart krijgt elke dag twee stuks fruit. De porties vergroten is gemakkelijk en levert gezondheidswinst op. Een goede eerste stap is: vaker fruit en groente eten op school.

Het werkt.
Leerlingen die naar een school gaan met een goed schoolfruitbeleid, kiezen thuis ook vaker voor fruit tussendoor. Ook eten zij meer groente dan voorheen. 80% van de ouders vindt schoolfruit prettig.
Het is helder. Voor ouders en leerkrachten is het gemakkelijk om het schoolfruitbeleid uit te leggen.

Het is duurzaam.
Veel soorten fruit en groente hebben een relatief lage klimaatbelasting. Dat geldt voor soorten uit de volle grond en van het seizoen, maar bijvoorbeeld ook voor een aantal importproducten, zoals bananen en sinaasappels.

Het is leerzaam.
Kinderen ontdekken meer over de herkomst van eten, de seizoenen en over de verschillende soorten fruit en groente.

Het kan helpen om overgewicht te voorkomen.
Op dit moment is één op de zeven kinderen te zwaar. Fruit en groente verzadigen goed en leveren relatief weinig calorieën. Als kinderen meekrijgen dat fruit en groente lekker zijn voor tussendoor, kan dit helpen om minder te snoepen en snacken.

Een gezonde school presteert beter.
Leerlingen op scholen waar gezond wordt gegeten: zitten lekkerder in hun vel, krijgen minder snel griep, voelen zich fitter en leren makkelijker.

• Woensdag 28 september:
    Start verkoop kinderpostzegels

• Donderdag 29 september:
    Verteltheater voor groep 1/2 'Schildpad zoekt een huis'. De voorstelling is van 10.45 tot 11.30 uur in OBS De Vlashoek in Westmaas. Bus vertrekt om 10.10 uur

• Donderdag 29 september:
    Groep 6/7/8 en groep 3/4/5 gaan 's middags naar de bibliotheek om hun leesboeken te ruilen

• Dinsdag 4 oktober:
    Groep 3/4/5 gaat op excursie naar het Nationaal Landschap Centrum in Numansdorp

• Woensdag 5 oktober:
    Start Kinderboekenweek thema 'Voor altijd jong! Opa en oma
    Tussen 18.30 en 20.00 uur is er een boekenmarkt in de school. Komt u kijken?

• Vrijdag 7 oktober:
    Groep 1/2 bezoekt om 10.00 uur de bibliotheek

• Woensdag 12 oktober:
    Groep 6/7/8 gaat 'de boer op'
    Zij fietsen naar boerderij Van der Wekken, Zuiddijk 14b, MAASDAM

• Maandag 17 t/m vrijdag 21 oktober:
    Herfstvakantie

• Donderdag 27 oktober:
    Lessen Science en klimwand voor groep 8 op het Hoeksch Lyceum

• Donderdag 27 oktober:
    Groep 6/7/(8) en groep 3/4/5 gaan 's middags naar de bibliotheek om hun leesboeken te ruilen