Archief » Nieuwsbrief #89 - dinsdag 06 september 2016

Geboren!

Donderdag 1 september werd een nieuwe wereldburger geboren. Nee, het was (nog) niet de baby van juf Karin. Het was de kleinzoon van juf Mariètta. Voor de trotse oma en opa is Bram het eerste kleinkind.

Voor juf Karin komt de uitgerekende datum ook al dichtbij. Zij is op 18 september uitgerekend.

'Kriebelcontrole'

In de bovenbouwgroep is door één van de ouders hoofdluis geconstateerd. Wij vinden het van belang u hiervan op de hoogte te stellen.
Om uitbreiding van hoofdluis te voorkomen, hebben wij uw medewerking nodig. Wij vragen u om bij uw kind(eren), maar ook bij uzelf en andere huisgenoten de haren te (laten) controleren op hoofdluis. Bij aanwezigheid van luizen en/of neten (eitjes) verzoeken wij u dit zo spoedig mogelijk te melden aan de school.

Controle thuis:
Was het haar en wrijf veel crèmespoeling in het haar.
Kam het haar met een speciale metalen luizenkam boven de wastafel / wit papier / sloop. Regelmatig de kam controleren op neten en luizen.
Het haar goed uitspoelen en de kam goed reinigen.
Luizen en eitjes die nog uit moeten komen zitten dicht bij de hoofdhuid. Oude neten zitten ongeveer 2 cm. of verder van de hoofdhuid. Neten zitten vastgeplakt aan het haar, dit in tegenstelling tot roos.

Als er geen hoofdluis gevonden is:
Nog gedurende 2 weken dagelijks blijven controleren. Preventief behandelen wordt afgeraden.

Als er hoofdluis of levende neten zijn gevonden:
Behandelen met een hoofdluisbestrijdingsmiddel. Iedereen in het gezin moet gelijktijdig behandeld worden.
Kam luizen en neten dagelijks uit het natte haar (met een gewone crèmespoeling erin) met een speciale stalen netenkam.
Blijf regelmatig controleren op hoofdluis.
Wij dringen er bij u op aan deze adviezen zorgvuldig op te volgen, om te zorgen dat deze luizenaanval weer zo snel mogelijk achter de rug is!

Verteltheater voor groep 1/2

De leerlingen van groep 1/2 gaan op donderdag 29 september op bezoek bij Acisschool De Vlashoek in Westmaas. Zij bekijken daar de voorstelling 'Schildpad zoekt een huis'. Dit project is onderdeel van Kijk|Kunst dat wordt georganiseerd door Kunstgebouw. Via Kijk|Kunst komen bijna 61.000 Zuid-Hollandse leerlingen in contact met professionele kunst.

De muzikale vertelvoorstelling van Anke Kuypers is gebaseerd op het gelijknamige kijk- en luisterboek. Een frisse voorstelling boordevol muziek, gedichtjes, liedjes en interactie.

In de bijbehorende lessen komt het hebben van een eigen huis en je thuis voelen aan de orde. De leerlingen ervaren dat iedereen een eigen plek nodig heeft, hoe belangrijk het hebben van een eigen plek is en ze ontdekken spelenderwijs dat voor iedereen een eigen plek anders is.

Verhaallijn:
Schildpad raakt zn schild kwijt in een storm. Hij kan het nergens meer vinden. Schildpad gaat op zoek naar een nieuw huis. Hij komt een hondenhok, een vogelnestje en een vissenkom tegen. Maar in die huisjes woont al iemand! De hond, de vogels en de vissen helpen Schildpad om zijn eigen huisje terug te vinden. Want er is niks zo fijn, als lekker knussig thuis te zijn!

Muziek en dans voor groep 3/4/5

De leerlingen van groep 3/4/5 bekijken op donderdag 22 september de voorstelling '3x3'. Dit project is onderdeel van Kijk|Kunst dat wordt georganiseerd door Kunstgebouw. Via Kijk|Kunst komen bijna 61.000 Zuid-Hollandse leerlingen in contact met professionele kunst.

Een danser en een trompettist krijgen 3x3 minuten en een dansvloer van 3x3 meter. Ze creëren ter plekke een korte dansvoorstelling met live muziek waar de leerlingen met hun neus bovenop zitten! Na de dans volgden een kort nagesprek en een workshop waarin de leerlingen zelf hebben ervaren wat ze hebben gezien. 3x3 van dansgezelschap De Stilte brengt moderne dans letterlijk dichtbij.

De voorstelling wordt gegeven in het speellokaal van de school. Aanvang 10.55 uur. Einde om 11.55 uur.

Gastles voor groep 6/7/8

Dit schooljaar krijgen de kinderen uit groep 6/7/8 twee gastlessen van bureau Halt. De eerste is op donderdag 22 september en gaat over de 'Invloed van de groep'.

75% van de jeugdcriminaliteit wordt gepleegd in groepsverband of onder invloed van groepsdruk. In deze voorlichting ervaren leerlingen wat groepsinvloed is en oefenen we met vaardigheden om met negatieve groepsinvloed om te gaan.

Meer informatie vindt u op de website van Bureau Halt

Agenda voor september

• Dinsdag 6 september:
    Ouderraadsvergadering & voorlichtingsavond in alle groepen

• Woensdag 7 september => nieuwe datum aangevraagd voor het biebbezoek i.v.m. de zwemles
    Groep 3/4/5 brengt een bezoek aan de bibliotheek voor het 'boekenzoekspel'

• Maandag 19 september:
    De schoolverpleegkundige onderzoekt de leerlingen van groep 7

• Donderdagochtend 22 september:
    Dans '3x3' voor groep 3/4/5

• Donderdag 22 september:
    Gastles vanuit bureau Halt voor groep 6/7/8. Thema 'Invloed van de groep'

• Woensdag 28 september:
    Start verkoop kinderpostzegels

• Donderdag 29 september:
    Groep 6/7/8 en groep 3/4/5 gaan 's middags naar de bibliotheek om hun leesboeken te ruilen

• Donderdag 29 september:
    Verteltheater voor groep 1/2 'Schildpad zoekt een huis'. De voorstelling is van 10.45 tot 11.30 uur in OBS De Vlashoek in Westmaas.