Archief » Nieuwsbrief #83 - dinsdag 05 juli 2016

Na een prachtige afscheidsmusical zit het schooljaar er nu bijna op en we kijken dankbaar en tevreden terug op 2015-2016. Een jaar waarin weer een hoop werk is verzet door alle betrokkenen.

Voor het nieuwe schooljaar bereiden we ons ook weer voor op allerlei activiteiten. Zo krijgt de kleutergroep een digibord, gaan we ons oriënteren op uitbreiding van de Engelse lessen naar alle groepen en verdiepen we ons verder - naast het aanbod voor de basislesstof - ook in de aanvullende lesstof voor leerlingen die behoefte hebben aan extra of juist compacter oefenmateriaal.

In de zomervakantie krijgt de school weer een grondige schoonmaakbeurt. De vloeren gaan in de was, de ramen worden gezeemd en alle tafels en stoelen worden gesopt.

Dan gaan we in de laatste week van de vakantie aan de slag met het inrichten van de lokalen. U kunt tegen het eind van de vakantie weer een digitale nieuwsbrief verwachten met info over de start van het schooljaar.

Zo ver is het nu nog niet. Eerst gaan we uitrusten en genieten van de zomervakantie. Via deze weg allemaal alvast een fijne vakantie gewenst en graag tot ziens op maandag 22 augustus!

Dag groep 8!

Op dinsdag 5 juli is het dan voor groep 8 de allerlaatste echte schooldag op Het Anker. Zij maken daar een lange dag van want wij zien hen 's avonds terug voor een barbecue met groep 8 en met de leerkrachten.

Op woensdag 6 juli mogen de achtste groepers uitslapen en zien wij hen graag om 10.00 uur op school. Dan is het om 12.00 uur voor hen echt afgelopen en zwaaien we onze oudste leerlingen uit. Komt u kijken en zwaaien?

Dag groep 8 ... tot ziens!

Allemaal geslaagd!

Met het diploma van het schriftelijk verkeersexamen op zak, was het woensdag 22 juni voor de leerlingen van groep 7 tijd voor het praktisch verkeersexamen op de fiets. Alle fietsen werden eerst nauwkeurig door de aanwezige politieagenten gecontroleerd. Gelukkig waren alle fietsen dik in orde en kon iedereen deelnemen aan de fietsroute.

De kinderen lieten zien dat zij weten wanneer er gestopt moet worden, wanneer je je hand moet uitsteken enz.

Alle deelnemers zijn geslaagd voor het fietsexamen. Gefeliciteerd!

Foto's schoolreis

Wilt u nog even nagenieten van de schoolreis? Dat kan via de link van het fotoalbum van de schoolreis myalbum.com/album/qyhfAIcN31Ny.

Foto's schoolkamp

De oudste leerlingen gaan jaarlijks met elkaar op schoolkamp. Dit jaar stapten de kinderen van groep 7 en 8 op de fiets en reden naar camping Bosbad Hoeven. Zij verbleven daar een midweek en toonden hun kampeerderstalenten.

Kijkt u mee in het fotoboek? myalbum.com/album/7VQkwFAKling

Foto's musical

Maandag 4 juli was het dan zover: de musical, waar de leerlingen van groep 7 en 8 de laatste weken geregeld aan gewerkt hebben, werd opgevoerd. 's Middags was de generale repetitie waarbij de leerlingen van de groepen t/m 6 als publiek in de zaal zaten. 's Avonds volgde de uitvoering voor alle belangstellende familieleden. De show werd enthousiast gebracht en wat een talent spreidden de kinderen ten toon! Klasse!

Na de pauze was het de beurt aan de leerkrachten om de schoolverlaters toe te zingen en daarna had meester Martin voor elke leerling van groep 8 nog een persoonlijk woord.

Voor foto's van deze afscheidsavond bekijkt u de volgende link: myalbum.com/album/cHVnnPKG0rBP

Kalender 2016-2017

Op de website is de kalender voor het nieuwe schooljaar inmiddels gevuld met de activiteiten voor 2016-2017 die tot nu toe bekend zijn. Deze kalender wordt steeds geactualiseerd.

Ook vindt u steeds een recente versie voor de komende periode, onderaan de digitale nieuwsbrief.

Schoolgids 2016-2017

Ook de schoolgids voor het schooljaar 2016-2017 staat online. Dit jaar is er een apart gedeelte over de school en een deel over het schoolbestuur.

U treft de schoolgids en bestuursgids van de stichting Acis op de schoolwebsite aan onder de knop 'over de school' en dan 'schoolgids'.

Agenda voor juli en augustus

• Dinsdag 5 juli:
    's Avonds is er een barbecue voor groep 8

• Woensdag 6 juli:
    Groep 8 mag uitslapen en komt om 10.00 uur opruimen
    Om 12.00 uur zwaaien we met elkaar groep 8 uit

• Vrijdagmiddag 8 juli:
    Alle leerlingen zijn vrij. Fijne vakantie!

• Zaterdag 9 juli:
    Zomervakantie (t/m zondag 21 augustus)

• Maandag 22 augustus:
    Eerste schooldag