Archief » Nieuwsbrief #80 - maandag 13 juni 2016

Cito-toetsen

In de laatste weken van het schooljaar staan de halfjaarlijkse Cito-toetsen op het programma voor de kinderen t/m groep 7. Wij zijn, net als u, benieuwd naar de vorderingen die de kinderen gemaakt hebben! U ontvangt een overzicht van alle prestaties in het zomerrapport.

Voor de kinderen van groep 8 staan er geen Cito-toetsen meer in de planning. Zij zijn druk met het voorbereiden van hun naderend afscheid van de basisschool.

Schooljaar 2016-2017

Vooruitkijkend naar het nieuwe schooljaar weten we inmiddels dat er voor het schooljaar 2016-2017 weer drie groepen op Het Anker geformeerd kunnen worden.

Groep Aantal leerlingen Leerkrachten
Groep 1-2 21Margaret de Koning
Groep 3-4-516Karin Kooijman en Abigail Houben
Groep 6-7-823Martin den Haan

Vervanging
Voor juf Karin gaat aansluitend aan de zomervakantie, haar zwangerschapsverlof in. Zij wordt tijdens haar zwangerschaps- en bevallingsverlof grotendeels vervangen door juf Abigail Houben. Abigail is bekend met de kinderen en de werkwijze op Het Anker omdat zij al eerder invulwerkzaamheden op onze school heeft verricht. Juf Abigail is niet de hele week op school, er komt nog een extra collega naast haar te werken. Op dit moment worden sollicitatiegesprekken gevoerd.

Afscheid
Zoals u in het schema al hebt kunnen zien, gaat juf Suze volgend schooljaar ook Het Anker verlaten. In overleg met Acis beslist zij in de komende periode hoe haar carrière er de komende jaren uit gaat zien.
Juf Zoetine van der Stoep was het afgelopen schooljaar een dagdeel per week op school voor het uitvoeren van werkzaamheden rond de leerlingenzorg. Voor het nieuwe schooljaar neemt juf Mariètta die taak, naast het directiewerk, op zich.

Lokaalindeling
Groep 1-2 vindt u na de zomervakantie in hetzelfde lokaal als nu. Groep 3-4-5 gaat gebruik maken van het tweede lokaal op de begane grond. Onze oudste leerlingen blijven ook op hun huidige plek.

Het lokaal naast de bovenbouw zal o.a. gebruikt worden voor het overblijven.

Over al deze wijzigingen is uitgebreid nagedacht en deze zijn dan ook weloverwogen genomen. Dat maakt dat wij vol vertrouwen de koers inzetten naar het volgend schooljaar!

Poldersportdag

Op donderdag 16 juni zal groep 7* meedoen met de poldersportdag in Strijen. De poldersportdag is een evenement voor groep 7. De kinderen leren er over de landbouw, veeteelt en wildbeheer. Bij elke boerderij zijn diverse spelletjes uit te voeren, zoals brancard dragen, strobalen labyrint, boter schudden, koe melken enz.

*Juf Rika neemt op deze dag groep 8 onder haar hoede.

Op Kabouterpad

Op donderdagochtend 30 juni gaat groep 1/2/3 gaat op Kabouterpad bij Klein Profijt. Daarbij gaan de kinderen een dagdeel actief buiten bezig zijn met natuur, milieu en landschap aan de hand van opdrachten.

Bij het kabouterpad bestaan de opdrachten vooral uit spelletjes, zoals ringgooien, liedjes zingen en bladeren zoeken. Alle materialen zitten in een kabouterkist op een bolderkar. Hiermee kunnen de kinderen en hun begeleiders zó de natuur in.

Voor deze leuke en leerzame excursie zoeken wij ouders die een groepje kinderen met de auto willen vervoeren en willen begeleiden bij de opdrachten. Bent u in de gelegenheid om te helpen? Juf Margaret en juf Suze zijn er blij mee!

NB
Donderdag 30 juni. Vertrek: 9.00 uur. Terug op school: 11.00 uur.

Afscheid juf Rika

Het eind van het schooljaar nadert en daarmee het afscheid van juf Rika van Swieten. Vrijdag 1 juli is het de beurt aan de kinderen om juf Rika te trakteren op zang- en dans.
Na schooltijd is er voor u als ouders gelegenheid om juf Rika persoonlijk gedag te zeggen onder het genot van een hapje en een drankje tussen 15.30 en 16.30 uur.

We kijken terug op fijne jaren onder leiding van Rika en we houden contact.

Schoonmaak

Tegen het einde van het schooljaar willen wij graag de materialen waarmee een heel jaar intensief is gespeeld een grondige schoonmaakbeurt geven. Daarbij vragen wij hulp van (groot)ouders die in de laatste twee weken voor de vakantie eens een uurtje willen helpen. Het gaat om het afnemen van boeken, puzzels en spelletjes, uitsoppen van kasten e.d.

Wanneer u niet in de gelegenheid bent om tijdens schooltijden te helpen kunt u ook iets meenemen om thuis te wassen: de poppenkleren of plastic constructiemateriaal wat in een waszak in de wasmachine gewassen kan worden.

Vele handen maken licht werk! Helpt u een handje mee? Onze dank is dan groot!

Zomerlezen met de VakantieBieb

Door te lezen in de zomervakantie houden kinderen hun leesniveau op peil. Blijven lezen in de zomervakantie is daarom belangrijk en dat kan heel goed met de gratis VakantieBieb-app van de Bibliotheek. In de app staat een ruime selectie van digitale kinderboeken (e-books). Voor ieder kind vanaf zes jaar is wel iets leuks te vinden. Ook voor volwassenen is er genoeg.

Het enige dat u hoeft te doen, is de app op uw tablet of smartphone te zetten en de e‐books te downloaden. Eenmaal gedownload kunt u de boeken offline lezen. Laat de zomer maar komen! De nieuwste versie van de VakantieBieb is van 1 juni t/m 31 augustus beschikbaar in de App Store of Google Play Store. Kijk voor meer informatie op www.vakantiebieb.nl

Agenda voor juni en juli

• Dinsdag 7 juni:
    Open dag

• Maandag 13 juni:
    De schoolarts komt langs voor het ontwikkelingsonderzoek van de kinderen in groep 2

• Donderdagavond 16 juni:
    Poldersportdag voor groep 7

's Avonds is er een barbecue voor groep 8
    We zwaaien groep 8 uit

• Zaterdag 9 juli:
    Zomervakantie (t/m zondag 21 augustus)