Archief » Nieuwsbrief #76 - vrijdag 22 april 2016

Fijne vakantie!

Zaterdag 23 april begint de meivakantie. Twee weken lang is de school gesloten. Allemaal een fijne vakantie gewenst en graag tot ziens op maandag 9 mei!

Tip: Tour langs de boer

In de meivakantie, op donderdag 5 mei, stellen diverse agrarische bedrijven in de Hoeksche Waard hun bedrijf open voor het publiek. Op bijgaande flyer kunt u de route bekijken: Hemelvaartsdag_5_mei_2016_tourkaart.pdf. Er staan allerlei leuke en leerzame activiteiten op de planning. Stap op de fiets voor een educatief en gezellige dag uit met de kids!

Moederdag!

De laatste zondag van de meivakantie is het moederdag. Daarop zijn de kinderen van Het Anker al helemaal voorbereid! Zij hebben een cadeautje gemaakt en zij krijgen dat voor de vakantie mee naar huis om daar nog even te bewaren tot het 8 mei is. Wat de moeders krijgen? Dat moet natuurlijk nog geheim blijven!

Een kleine hint willen we de moeders van de kleuters wel alvast geven. 'Diamonds are a girl's best friend...'. Er is hard gewerkt aan een prachtig sieraad voor mama. Ook de moeders van de oudere leerlingen worden verwend met iets leuks, iets lekkers of iets moois... Wacht maar af!

Alle mama's een fijne moederdag gewenst!

Eindtoets voor groep 8

De leerlingen van groep 8 werkten deze week drie ochtenden geconcentreerd aan de taal- en rekenopgaven van de Eindtoets. De uitslagen van deze landelijke toets worden in week 20 (de week na de meivakantie) bekend. De score op de Eindtoets kan variëren van 501 tot 550.

Groep 2 start met lezen

Na de meivakantie starten de kinderen van groep 2 met het methodisch leren lezen. Natuurlijk hebben zij in groep 2 al met allerlei voorbereidende opdrachten kennisgemaakt en onze kleuters kennen dan ook al verschillende letters.

Nu gaan zij op de 'lange dagen' (maandag, dinsdag en donderdag) aan de slag met kern 1 van de leesmethode Veilig Leren Lezen. Voor deze lessen gaan deze oudste kleuters van 9.30 tot 10.00 uur op visite bij juf Suze.
Veel leesplezier gewenst!

Op de eerste leesdag wordt het verhaal voorgelezen over rik, die niet naar groep 3 wil, omdat hij denkt dat hij dan al moet kunnen lezen.
Uw kind leert eerst de ‘i’ via het woordje ‘ik’ en krijgt een ‘ik-boekje’ mee naar huis.
Vervolgens leert uw kind de ‘m’ via het woordje ‘maan’, de ‘r’ via het woordje ‘roos’ enzovoorts.

In het lokaal hangen wandplaten van ‘ik’ (een spiegel), ‘maan’ en vervolgens ook roos, vis, en een letterlijn met de i, m, r, v enzovoorts.
kern 1: ik - maan - roos - vis

In deze eerste kern leert uw kind:
Letters: m - r - v - i - s - aa - p - e
Woorden: ik - maan - roos - vis - sok – aan – pen - en
Aan de hand van deze woorden leert uw kind de letters. Deze letters spreekt uw kind uit met hun klank, dus niet met de alfabetnaam van de letters. Uw kind zegt dus mmmmm en rrrrr in plaats van 'em' en 'er'. Het is heel belangrijk dat u dat ook doet.

Touchscreen erbij

In het lokaal van groep 3 wordt tijdens de meivakantie een nieuw touchscreen geplaatst. Zo'n beeldscherm combineert alle mogelijkheden van de computer en het krijtbord op een scherm dat via aanraking bediend wordt.

Meester- en juffendag

Na de meivakantie, op woensdag 11 mei, vieren de meester en juffen van Het Anker gezamenlijk hun verjaardagen. Dat wordt een gezellige ochtend met leuke activiteiten en natuurlijk is er iets lekkers voor iedereen.

Bij een verjaardag horen cadeautjes en goede wensen en dromen voor het nieuwe levensjaar. De meester en juffen hebben geen verlanglijst maar zij zien wel graag dat alle kinderen hun inzet leveren bij een bijzondere sponsorloop. De opbrengst van deze loop gaat naar 'Hartsdromen'. De leden helpen mensen, die te kort leven om hun dromen te vervullen. Uitbehandelde, terminaal zieke maar nog mobiele mensen boven de 18 jaar. Patiënten met kanker, A.L.S. of een andere levensbedreigende ziekte: en een onvervulde hartsdroom.

Voor het vervullen van de dromen van deze patiënten gaan de kinderen van Het Anker geld inzamelen met hun sponsorloop. Sponsort u de kinderen? Wij bevelen dit goede doel van harte bij u aan!

Voor meer info over het goede doel:
www.hartsdromen.nl

NB
De zwemles van deze ochtend vervalt. Het gekleed zwemmen verschuift naar woensdag 18 mei.

Op Kabouterpad

Het duurt nog even maar op donderdagochtend 30 juni gaat groep 1/2/3 gaat op Kabouterpad bij Klein Profijt. Daarbij gaan de kinderen een dagdeel actief buiten bezig zijn met natuur, milieu en landschap aan de hand van opdrachten.

Bij het kabouterpad bestaan de opdrachten vooral uit spelletjes, zoals ringgooien, liedjes zingen en bladeren zoeken. Alle materialen zitten in een kabouterkist op een bolderkar. Hiermee kunnen de kinderen en hun begeleiders zó de natuur in.

Voor deze leuke en leerzame excursie zoeken wij ouders die een groepje kinderen met de auto willen vervoeren en willen begeleiden bij de opdrachten. Bent u in de gelegenheid om te helpen? Juf Margaret en juf Suze zijn er blij mee!

NB
Donderdag 30 juni. Vertrek: 9.00 uur. Terug op school: 11.00 uur.

Agenda voor mei

• Tot en met zondag 8 mei:
    Meivakantie

• Maandag 9 mei:
    Van 11.15 tot 12.15 uur voorlichting voor groep 7/8 over 'online veiligheid'

• Woensdag 11 mei:
    Meester- en juffendag

• Maandag 16 mei:
    Vrij (Tweede Pinksterdag)

• Dinsdag 17 mei:
    MR vergadert

• Woensdag 18 mei: