Archief » Nieuwsbrief #62 - vrijdag 11 december 2015

De decembermaand is altijd al een drukke maand die voorbij vliegt.
Inmiddels is het Sinterklaas feest al achter de rug en gaan we ons voorbereiden op de kerstviering. Ons kerstdiner wordt dit jaar op woensdag 16 december gehouden. U vindt hier uitgebreide informtie over in deze nieuwsbrief.

Verder zien we deze maand een bekend gezicht terugkeren op Het Anker. U heeft haar misschien al gezien. Mariètta Vermaas komt bij ons reïntegreren. Mariëtta is directeur van basisschool De Klinker. Een paar jaar geleden is zij een tijdje interim-directeur geweest op onze school.

Foto's Sinterklaasfeest

Bij feesten op school worden er heel wat foto's gemaakt. U kunt de foto's bekijken via de links die u ontvangt in de nieuwsbrief van de school.

Hierbij twee links naar de foto's van het Sinterklaasfeest:

myalbum.com/album/3RZgaQL2Hd3h

myalbum.com/album/ycXYJHVN82hL

Veel kijkplezier!

Schoolmaatschappelijk werk

Beste ouders,

Hierbij wil ik mij voorstellen als de nieuwe schoolmaatschappelijk werker. Ik ben Wim Weerdenburg, 47 jaar en wonend in Rotterdam met mijn vriendin en onze dochter. Ik ben opgegroeid in het Westland. Mijn vader en moeder hadden een tuinbouwbedrijf. Dat ik voor het maatschappelijk werk heb gekozen, dat had ik zelf ook niet gedacht. Ik hoor het mijn vader nog zeggen; maatschappelijk werk, dat kost alleen maar geld. Ik heb er toch voor gekozen;-) In eerste instantie omdat de vakken mij boeiden en al snel omdat de inhoud van het werk mij goed bevalt. Ik ben namelijk altijd geïnteresseerd geweest in de psyche van de mens.

Ik ben na mijn opleiding tot maatschappelijk werker dan ook door gegaan met studeren. Opgeleid in het systemisch werken met gezinnen en supervisor voor mijn beroepsgenoten. Ondertussen werk ik naast mijn baan bij Careyn als zpp’er voor de tijd die ik nog over heb. Na bijna acht jaar op Goeree Overflakkee gewerkt te hebben als algemeen maatschappelijk werker en schuldhulpverlener werd het tijd voor een nieuwe werkomgeving en inhoud van mijn werk. Ik heb namelijk nog weinig (vervanging collega die zwanger was) ervaring als schoolmaatschappelijk werker. Een mooie uitdaging dus! Kortom, ik heb er zin in.

Ik ben op mijn werkdagen te bereiken op 06-51324498.

Mvg

Wim Weerdenburg

Intekenlijsten kerstdiner

Vanaf heden hangt er bij de groep van uw kind een intekenlijst voor het kerstdiner.

Wat houdt dit in?

Vindt u het leuk om een gerecht te maken voor het lijst staan suggesties die u kunt maken.
U kunt hierop uw naam invullen bij een suggestie of u kunt zelf een lekkernij invullen.

Hoeveel?

Om ervoor te zorgen dat er diversiteit is deze avond willen wij u vragen om niet te veel te maken.

Benodigheden kerststukjes

Tijdens het kerstfeest gaan wij kerststukjes maken.
Heeft u nog kerstgroen en/of versieringen over? Daar kunt u ons heel blij mee maken.
U kunt het inleveren bij de leerkracht van uw kind.
Bij voorbaat dank!

Kerstdiner

Uitnodiging
16 december 2015

Hierbij het programma:
17:45-18:00 Inloop
(Op dit tijdstip kunnen ook de gerechten gebracht worden)
18:00-18:45 Kerstdiner
18:45-19:15 Kerststukjes maken
19:15-19:30 We sluiten het kerstfeest muzikaal af in de grote hal. Daar zingen we met elkaar een aantal kerstliedjes.
We nodigen iedereen uit om hiernaar te komen luisteren en natuurlijk mee te zingen ♫

Na de zang mogen de kinderen hun kerststukje ophalen en mee naar huis.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen!

Basketbaltoernooi

Het toernooi wordt dit jaar gehouden op: Dinsdag 22 december 2015 in sporthal De Schenkel te ‘s-Gravendeel. Wij doen met een team uit groep 7/8 mee.

Schoolvakanties volgend schooljaar

Het is nog ver weg maar hier voor uw agenda alvast de vakanties voor het volgende schooljaar, 2016-2017.

Vakantierooster primair en voortgezet onderwijsvoor schooljaar 2016-2017
Herfstvakantie Zaterdag 15-10-2016 t/m zondag 23-10-2016
KerstvakantieZaterdag 24-12-2016 t/m zondag 08-01-2017
VoorjaarsvakantieZaterdag 25-02-2017 t/m zondag 05-03-2017
Paasvakantie* Let op!Vrijdag 14-04-2017 t/m maandag 17-04-2017
MeivakantieZaterdag 22-04-2017 t/m zondag 07-05-2017
PinksterenMaandag 05-06-2017
ZomervakantieZaterdag 08-07-2017 t/m zondag 20-08-2017

* Goede Vrijdag (14 april 2017) is geen vrije dag voor het voortgezet onderwijs

+ de data voor de herfst-, kerst-, voorjaars- en zomervakantie zijn conform het vakantieschema 2016-2017 van het ministerie van OCW

+ de vakantiedata (behalve Goede Vrijdag) zijn voor primair en voortgezet onderwijs gelijk en zijn afgestemd met alle schoolbesturen in de Hoeksche Waard

Jeugdteam

Kinderen en jongeren verdienen het om prettig en veilig op te groeien. Gelukkig lukt dat bij de meesten op eigen kracht of met hulp van familie, vrienden of buren. Maar soms lukt het ook niet en is er tijdelijk extra hulp nodig. Kinderen van 0 tot 18 jaar en hun opvoeders kunnen dan terecht bij het Jeugdteam.

Vanaf 1 januari 2015 zijn in de Hoeksche Waard drie jeugdteams actief. Eén in de gemeente Oud-Beijerland, een team in Binnenmaas-Strijen en een in Cromstrijen-Korendijk. Op de website www.jeugdteamhw.nl vindt u informatie over de jeugdteams, de contactgegevens en aanmeldformulieren. U kunt het jeugdteam ook telefonisch benaderen: 088-1239925 of per e-mail info@jeugdteamhw.nl.

Met welke vragen of zorgen kunt u, als opvoeder, bij het Jeugdteam terecht?

• vragen over de groei en ontwikkeling van uw kind
  • vragen over de voeding en het slaappatroon uw kind
  • vragen over de psychische toestand en het gedrag van uw kind
  • ondersteuning als de verstandelijke of lichamelijke beperking van uw kind zijn tol eist binnen het gezin