Archief » Nieuwsbrief #57 - donderdag 18 juni 2015

Juf Suze

Afgelopen maandag is juf Suze geopereerd. Ze moet drie keer per dag een uur in een kniebuigmachine. Als ze haar been voldoende kan buigen mag ze naar huis. De verwachting is dat ze de komende 3 maanden haar knie niet mag belasten. Het is een lelijke breuk. Het adres van Suze is: Kamer 4B chirurgie, Ikaziaziekenhuis, Montessoriweg 1, 3083 AN Rotterdam.

Juf Julia

Juf Julia gaat met ingang van volgend schooljaar Het Anker verlaten. Na een aantal jaren op onze school is ze toe aan een nieuwe uitdaging. Die heeft ze gevonden op een andere school binnen de stichting Acis. We zullen haar missen, maar wensen haar alle geluk op haar nieuwe school.

We hebben inmiddels ook al een vervanger voor de juf.
Het is een meester en zijn naam is Martin den Haan. Deze meester heeft de afgelopen jaren op 't Kraaienest in Piershil gewerkt, waar hij ook een combinatiegroep 7/8 had. Een zeer ervaren meester dus, waar we erg blij mee zijn.

Formatie en groepen schooljaar 2015/2016

Natuurlijk bent u benieuwd naar de indeling van de groepen en de verdeling van de leerkrachten over de groepen het komende schooljaar.

Het aantal groepen verandert het komende schooljaar niet. Ons leerlingaantal (64)bij de aanvang van het schooljaar 2015/2016 maakt dat zeker niet mogelijk. De afgelopen periode is mij wel gevraagd of de combinatie 1/2/3 nu echt de beste combinatie is of dat wellicht 3/4/5 een betere combinatie zou zijn? Deze vraag leeft misschien bij meer mensen.
De combinatie 3/4/5 doet echt alle groepen tekort. Groep 3 moet in zo'n combinatie veel te veel op een stoeltje blijven zitten vanwege groep 4 en 5.
Groep 4 start met werken met de taalmethode en begrijpend lezen en heeft daar veel aandacht (zeker in het begin) van de juf bij nodig. Groep 5 is in deze combinatie de enige groep die vanaf het begin vrij zelfstandig kan werken, maar moet in deze combinatie wel erg inleveren aan de andere groepen.

Er is dus voor komend schooljaar weer gekozen voor de volgende groepen:

Groep 1/2/3 16 leerlingen en maandag t/m donderdag Juf Margaret
vrijdag Juf Suze
Groep 4/5/6 23 leerlingen en Juf Karin woensdag en vrijdagmiddag juf Suze

Groep 7/8 23 leerlingen meester Martin.

Juf Suze gaat haar talenten inzetten voor de school; zij gaat in alle groepen muziek en andere creatieve vakken geven. Ook zal zij in de groepen 1 t/m 6 extra ondersteuning geven.