Archief » Nieuwsbrief #46 - donderdag 15 januari 2015

Januari 2015

Ook in januari staan er veel activiteiten op het programma. Vooral groep 8 heeft een druk programma! Zij zijn hard op weg naar een nieuwe school en dat houdt in dat zij in deze maand veel scholen gaan bezoeken.

Verjaardagen Januari

06-01 Solange Jongbloed 7/8
19-01 Luèn van Bree 7/8
20-01 Geerten Sutherland 4/5/6
29-01 Alysia van der Wulp 4/5/6
31-01 Esmee Jansen 4/5/6

Schoolvoetbal

Ook in 2015 zal het schoolvoetbal weer georganiseerd worden.
De uiterlijke inschrijfdatum is 30 januari. Wij gaan als school natuurlijk weer inventariseren welke leerlingen uit groep 5 t/m 8 mee willen doen. Graag willen we een schriftelijke bevestiging van ouders hebben met toestemming. U krijgt een briefje thuis waarop u toestemming kunt geven en u ook aanmelden als hulp (vervoer/coach/scheidsrechter)! Wij hopen dat veel kinderen mee gaan doen.

Telefoon en internet

Al sinds de kerstvakantie hebben we op school problemen met de telefoon- en internetverbinding. Het kan dus voorkomen dat u de school niet kunt bereiken of dat uw verbinding verbroken wordt tijdens het gesprek. Donderdagochtend komt een monteur van de KPN op school om het probleem op te lossen. Voor onze internetverbinding gaan we naar een andere provider. Deze overgang zal naar verwachting maandag afgerond worden.

Studietweedaagse

Donderdag 15 en vrijdag 16 januari vindt de studietweedaagse van de directeuren van de Stichting Acis plaats. Natuurlijk gaat juf Rika daar ook naar toe.

Proeflessen groep 8

Afgelopen maandag 12 januari zijn de proeflesjes op het Hoeksch Lyceum gevolgd.

Vrijdag 16 januari is de doe-dag op Het Wellant College. Dit jaar gaan we met bijna alle kinderen van groep 8. Voor dit bezoek zoeken we nog vervoer! De dag begint om 8.30 uur en is om ongeveer 12.30 uur afgelopen.

Dinsdag 20 januari bezoekt groep 8 het Actief College. De kinderen hebben zich van te voren aangemeld voor een bepaalde richting. Dit bezoek is van 12.00 tot 14.35 uur.

Braakballen pluizen

Dinsdag 20 januari 2015 gaat groep 7/8 van 9:00 uur tot 10:30 uur braakballen pluizen bij het Hoekschewaards Landschap, locatie: Klein Profijt.
Zij gaan er op de fiets naartoe en vertrekken gelijk om 8:40 uur. We zijn nog op zoek naar twee ouders die met ons mee willen fietsen. U kunt zich opgeven bij juf Julia: j.vanbellen@obs-hetanker.nl

EHBO

Woensdag 28 januari worden tijdens de EHBO les wonden gegrimeerd!
Deze wonden zien er heel echt uit, we hebben al een voorbeeldje gezien tijdens de voorlichting over vuurwerk door de wijkagent.

Voorleesdagen

Woensdag 21 januari wordt op Het Anker ook aandacht besteedt aan de nationale voorleesdagen. Na gym en zwemmen wordt er door groep 7/8 voorgelezen aan de kinderen van groep 1/2/3. In groep 4/5/6 lezen de kinderen in groepjes elkaar voor. Dit gezellige gebeuren wordt nog een beetje feestelijker doordat er ook iets lekkers te eten en te drinken valt!

Bibliotheek

Op donderdag 22 januari gaat groep 1/2/3 naar de bibliotheek voor "de reis door prentenboekland".

Studiedag

Woensdag 11 februari is er een studiedag gepland voor de leerkrachten van Het Anker. De leerlingen zijn deze dag vrij van school.

Schoolfruit

Het schoolfruit wordt geleverd door Verstappen Versproducten. Verstappen Versproducten heeft een nieuwe formule bedacht. Uw kind krijgt de mogelijkheid om zelf te kiezen wat voor groenten of fruit hij/zij wil tijdens de ochtendpauze. Samen met uw kind kunt u online het fruitmenu samenstellen per 4 weken. Het assortiment bestaat uit diverse fruit- en groentensoorten. Op de site van school, staat een link waarmee u zich hiervoor kunt opgeven!