Archief » Nieuwsbrief #39 - vrijdag 23 mei 2014

Juni

Wat gaat zo'n schooljaar toch snel! Juni wordt een drukke maand, we gaan op schoolreis, kamp, er is juffendag en er zijn nog verschillende uitstapjes gepland. Groep 7/8 zijn alweer druk in de weer met de musical. Dan is juni ook nog de maand waarin de eindtoetsen van Cito worden afgenomen. U ziet, we gaan ons niet vervelen deze maand!

Verjaardagen juni

4 juni: Jesse Tjakkes groep 1/2
5 juni: Jesse Sinterniklaas groep 1/2
20 juni: Lucas van Ommen groep 7/8
21 juni: Rick Caspers groep 7/8

Hemelvaartsvakantie

Op donderdag 29 mei is het Hemelvaartsdag. De Hemelvaart vakantie is van 29 mei tot en met 1 juni. Op maandag 2 juni is de school weer open voor alle leerlingen!

Bezoek Aardbeienteler

Groep 7/8 brengt op 5 juni een bezoek aan de Aardbeienteler in Mijnsheerenland. Alle leerlingen vertrekken gelijk om 8.45 uur op de fiets. Ze leren van alles over rabarber en aardbeien.

Afhandeling Schoolfoto's

De schoolfotograaf heeft van alle leerlingen mooie foto's gemaakt. De kinderen hebben deze foto's inmiddels mee naar huis gekregen. Als u de foto's wilt houden kunt u op twee manieren betalen: u vult de machtiging in en levert deze in op school of u betaalt online. Wilt u de foto's niet houden levert u ze gewoon weer op school in. Er zijn meer foto's gemaakt van uw kind. De rest van de foto's kunt u ook bekijken en bestellen op de website van de schoolfotograaf. Als uw afdruk van de foto niet goed is kunt u ook altijd even contact met de schoolfotograaf opnemen.

Pinkstervakantie

Het pinksterweekend start op 7 juni en duurt tot en met maandag 9 juni. We zien alle leerlingen graag weer terug op school op dinsdag 10 juni.

Schoolreis 3 juni

Schoolreis groep 3 t/m 6

De schoolreis komt er weer aan. Op dinsdag 3 juni gaan we op stap.

We gaan naar Speelnatuur op Tiengemeten. We zijn er van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Tijden van Vertrek en Aankomst
Dinsdag 3 juni verwachten we de kinderen op de reguliere tijd op school, om 8:45 uur.

Vertrek van school : 9:00 uur

Verwachte terugkomst op school : 15:45 uur

Vervoer
Doordat het zo dichtbij is hebben we er deze keer voor gekozen om met auto’s te gaan.

Wat mag/moet er allemaal mee?
- Trek kleren aan die lekker vies mogen worden. Denk ook aan oude (sport)schoenen of waterschoentjes
- Neem droge/schone kleren mee voor op de terugweg
- Een plastic tasje voor de vieze kleren
- Neem ook een handdoek mee
- Eten en drinken voor tijdens de kleine pauze
- Eten en drinken voor tussen de middag
- Een paar lekkere snoepjes

Er is deze dag geen TSO voor de kinderen van groep 7/8. Toch kunnen de kinderen wel op school eten tussen de middag! De kinderen uit deze groep die willen overblijven, eten hun lunch in de klas bij juf Julia op!

Groep 7/8 gaat op deze dag 'Struinen op de Staart'. Deze activiteit vindt plaats bij het Hoeksche Waard Landschap bij Klein Profijt. Bij groep 7/8 worden deze dag ook alle fietsen gecontroleerd voor de reis naar het schoolkamp in Hoeven.

Schoolreis groep 1/2

Op dinsdag 3 juni gaan de kleuters natuurlijk ook op schoolreis. Zij gaan naar het recreatieoord Binnenmaas. Omdat de speeltuin pas om 12.00 uur open gaat, gaan we eerst nog even kijken bij de dieren. We beginnen de dag om 8.45 uur op school en vertrekken om 10.45 naar de kinderboerderij. Hierna gaan we naar de speeltuin. We verwachten om 15.00uur weer terug te zijn op school waar we in de klas afsluiten. We houden dus de gewone schooltijden aan deze dag. We gaan er een leuke dag van maken!
Geeft u uw kind een lunchpakketje mee? Wij zorgen voor extra drinken.

Open dag 4 juni

Woensdag 4 juni wordt een open dag georganiseerd in ons schoolgebouw. Van 9.30 tot 11.00 uur is iedereen welkom om te komen kijken bij alle gebruikers van het gebouw.

Schoolkamp

Groep 7/8 gaat op schoolkamp van maandag 16 juni tot en met vrijdag 20 juni. Juf Rika gaat ook mee! Zij is deze hele week dus afwezig op school. Indien u haar dringend nodig heeft, kunt u haar mobiel bellen op het telefoonnummer: 06-1305 1000

Juffen- en meesterdag

Woensdag 25 juni is het juffen- en meesterdag op Het Anker. De voorbereidingen zijn in volle gang! Het thema is: Oudhollandse kinderenspelen.

Eindtoetsen Cito Volgsysteem

Om de ontwikkeling van uw zoon of dochter goed te kunnen volgen, gebruiken we op het Anker het Cito Volgsysteem primair onderwijs. Met de bijbehorende toetsen bepaalt een leerkracht waar uw kind staat in zijn ontwikkeling. Zo kan de leerkracht perfect inspelen op de behoeftes van uw kind. De toetsen worden afgenomen in de maand juni. U ontvangt een overzicht van de resultaten van uw zoon/dochter in het eindrapport.

Praktisch verkeersexamen

Op woensdag 2 juli is het praktisch verkeersexamen voor alle leerlingen van groep 7. Zij zullen in het dorp een route fietsen waar zij op vaste punten worden gecontroleerd door examinators.

Actie 'schoen voor schoen'

Wat houdt de actie in?
Leerlingen gaan hun oude, te kleine schoenen op school inleveren. Daarmee wordt geld ingezameld om kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden te helpen. Ze krijgen bijvoorbeeld een prothese, krukken of aangepaste schoenen. Dat is belangrijk, want als je in Afrika niet kunt lopen, kun je meestal niet naar school. Dan ziet jouw toekomst er een stuk slechter uit.

Waar kunnen de schoenen ingeleverd worden?
In de hal van de school staat een doos waar alle oude schoenen ingeleverd kunnen worden. Alvast hartelijk dank voor uw hulp en steun!

Aankondiging Informatieavond

Op dinsdagavond 10 juni is de informatieavond over het nieuwe schooljaar. De ouders krijgen informatie over de formatieplannen en de klassenindeling voor volgend schooljaar.

De inloop begint om 19:15 uur en we starten de avond om 19:30 uur.

Enquete schooltijden

De leerlingen krijgen vrijdag 23 mei een brief mee naar huis over een aanpassing van de schooltijden voor volgend schooljaar.