Archief » Nieuwsbrief #35 - donderdag 06 februari 2014

Februari

Februari is al jaren de maand waarin de leerlingen van groep 8 de eindtoets van het basisonderwijs maken. De laatste jaren is er steeds meer te doen over deze eindtoets. Wij proberen een beetje afstand te nemen van deze hectiek, immers wij weten al wat onze leerlingen kunnen en doen. Alle leerlingen van groep 8 hebben inmiddels een voorlopig advies gekregen. Citotoetsen zijn vooral bedoeld om de kwaliteit van ons onderwijs te meten en te verbeteren. Dit aspect van de toets komt de laatste tijd niet meer zo ter sprake, maar wij gebruiken de toetsen daar juist wel voor! Voor ons is het dus wel belangrijk dat de leerling serieus aan het werk zijn.

De eindtoets voor groep 8 is op 11, 12 en 13 februari. Op dinsdag en donderdag is juf Abigail op school voor groep 7, zodat juf Julia bij groep 8 kan zijn.

Verjaardagen februari

18 februari: Ruben Korteland groep 1/2
23 februari: Preston de Haas groep 7/8
27 februari: Ramiro Laures groep 3/4

LVS toetsen

Maandag 13 januari zijn we gestart met de LVS toetsen van de Cito. De afkorting LVS staat voor Leerling Volg Systeem. Per schooljaar zijn er twee toetsmomenten van cito, één in januari en één in juni. De toetsen van januari heten de Middentoetsen, de toetsen in juni heten de Eindtoetsen. Heeft u een kind in groep 4, dan maakt hij of zijn nu de M4 toets. Zit uw kind in groep 5, dan maakt hij of zij de M5 toets enz enz!

Met ingang van dit jaar hebben we op Het Anker de mogelijkheid om de toetsen van Cito op de computer af te nemen. De Middentoetsen worden voor groep 3 en 4 al digitaal afgenomen, de andere groepen hebben de toetsen nog op papier gemaakt. Een aantal toetsen maken de leerlingen ook nog digitaal. Dit heeft als voordeel dat er een goede foutenanalyse gemaakt kan worden, waardoor we ons onderwijsaanbod nog beter op de leerlingen kunnen afstemmen.

Schrijver Dave Kastelein

Donderdag 30 januari is de kinderboekenschrijver Dave Kastelein bij ons op school geweest om in alle groepen iets te vertellen over zijn boeken. De kinderen hebben genoten van zijn presentaties
Na afloop was er nog de mogelijkheid om een boek te kopen. Wij laten geen gelegenheid onbenut om kinderen voor boeken en lezen te interesseren, dit was al de tweede keer dat een schrijversbezoek gepland stond. In de kinderboekenweek was er een schrijfster op school. Goed leren lezen is erg belangrijk voor het goed kunnen functioneren in de maatschappij.

Bibliotheek Heinenoord is verhuisd

In 2014 verhuist De Bibliotheek Hoeksche Waard vestiging Heinenoord naar het Streekmuseum. Vanaf woensdag 8 januari kunnen alle leners terecht op de jeugdafdeling in het Zomerhuis van het Streekmuseum. Zodra de boerderij Oost-Leeuwenstein in april haar deuren opent, gaat ook de volwassenafdeling open.

De bibliotheek is ook op zoek naar een nieuwe gastvrouw/heer op vrijwillige basis.
Is dit iets voor u, stuur dan een mail naar info@obs-hetanker.nl, dan sturen wij u de info en het aanmeldingsformulier toe.

Kom Op Voor Jezelf

In januari 2014 gaan we weer starten met de cursus Kom Op Voor Jezelf voor alle leerlingen van groep 7/8. De lessen zullen op dinsdagmiddagen gegeven gaan worden in het speellokaal van de school. De tijden zijn als volgt: 13:15-14:45 uur voor de hele groep

De 10 lessen zijn op:
21-28 januari
4-11-25 februari
4-11-18-25 maart

Groep 7/8 naar Tetris

Op 25 februari 2014 gaat groep 7/8 naar een voorstelling van Tetris in het Cultureel Centrum de drie Lelies in Puttershoek. De voorstelling duurt 50 minuten. We gaan met de bus!

Meedoen in een spel van hoekige bewegingen

Geïnspireerd door het computerspelletje onderzoeken vier dansers in Tetris hoe ze steeds weer op slimme en verrassende wijze in elkaar kunnen 'klikken'. Met hun acrobatische toeren proberen ze de ruimte naar hun eigen hand te zetten. De dansers betrekken de leerlingen daar actief bij. Zij worden op de vloer meegenomen in het spel van hoekige bewegingen. De energieke dansers en de toegankelijke, stoere bewegingen werken enthousiasmerend en uitnodigend. Tetris laat zien dat er veel manieren zijn om je wereld te bewonen en inspireert leerlingen daarnaar te zoeken in de ruimte om hen heen.

Voorjaarsvakantie

Op zaterdag 15 februari start de voorjaarsvakantie. De school is tot en met 23 februari gesloten. Graag zien wij alle leerlingen weer terug op maandag 24 februari. Een prettige vakantie toegewenst!

Koos de vuilnisman

Maandag 24 gfebruari komt Koos de vuilnisman op school in groep 5/6 een les geven over afval en afvalscheiding. De lessen van Koos zijn leuk, leerzaam en interactief, we kijken er naar uit! Koos neemt ook gelijk een oranje container voor ons mee, zodat we na zijn bezoek op school het plastic afval netjes kunnen inzamelen.

Wisseling gymtijden

Na de voorjaarsvakantie gaat op maandagmiddag groep 5/6 en groep 7/8 naar gymles, op donderdagmiddag groep 3/4 en 7/8.

Vakantierooster schooljaar 2014/2015

Herfstvakantie