Archief » Nieuwsbrief #198 - woensdag 15 mei 2019

Naar een afvalvrije school

Afval is een van de uitdagingen van deze tijd. We produceren er jaarlijks heel veel van. Het project Afvalvrije school wil bewust maken wat ieders eigen aandeel is bij het afval in de school en op het milieu in het algemeen.

Donderdag 16 mei komt 's morgens om 9.30 uur professor Lamoraal zelf op bezoek op Het Anker. Hij komt op het plein vertellen over het scheiden van afval. Mevrouw Mireille Louwerens, raadslid Lokalen Hoeksche Waard, komt met een collega van de gemeente langs om de kick off van het project bij te wonen.
De kinderen doen mee met een quiz en voor iedereen is er aan het eind van het bezoek een cadeautje!

Het 'afvalredders-team' van Het Anker is aan de slag geweest om te bedenken hoe we het afval binnen de school kunnen gaan verminderen en hoe je gescheiden verzamelen ook nog eens leuk kunt maken. Daar vertellen ze donderdag ook iets over. Het 'afvalredders-team' bestaat uit: Fynn (groep 1-2), uit groep 3 is Tobias de vertegenwoordiger, groep 4-5 heeft Djena en Eswin als afgevaardigden en uit groep 6-7-8 zijn dat Neela en Saron.

Meester- en juffendag

Herinnering vanuit de Ouderraad: Op vrijdagochtend 17 mei worden de meester en juffen van Het Anker getrakteerd op een feestje. Alle kinderen zijn uitgenodigd om met elkaar de verjaardagen van de meester en juffen te vieren.

De inhoud van de ochtend is voor de leerkrachten een verrassing maar er is beloofd dat de ochtend vol zit met leuke, lekkere en muzikale activiteiten. We zijn heel benieuwd en kijken er naar uit!

Fotograaf

Aankondiging: Donderdag 23 mei komt de schoolfotograaf langs. Van alle kinderen worden dan weer portretfoto's gemaakt. Ook gaan de kinderen per groep op de foto.

Broers/zussen
Schoolgaande broers en zussen gaan ook met elkaar op de foto. Voor gezinsfoto's met broers en/of zusjes die (nog) niet op Het Anker zitten is voor schooltijd gelegenheid om een portret te maken.
In de hal bij de onderbouwgroepen hangt vanaf donderdag 16 mei een intekenlijstje.

Op schoolreis!

Groep 1 t/m 6 gaan donderdag 13 juni op schoolreis. We vinden het leuk als u de kinderen komt uitzwaaien.

Plaswijck
De kinderen van groep 1-2 en groep 3 gaan die dag naar Plaswijck en krijgen daar ook nog een lunch met patatjes. Wij verwachten de kinderen op de reguliere tijd in de klas. Om 9.00 uur gaan we de bus in en om 9.15 uur zwaaien we de kinderen uit. Wij verwachten de kinderen van de onderbouw rond 16.00 uur weer terug bij school.

Efteling
Dit jaar gaan de kinderen van de groepen 4 t/m 6 naar de Efteling. Voor hen staat de bus om 8.45 klaar om in te stappen en zij vertrekken rond 9.00 uur.
Om 17.00 uur verzamelen zij voor de terugreis en wij verwachten hen rond 18.00 uur terug in Heinenoord.

Begeleiding
Alle kinderen lopen in groepjes onder begeleiding door de parken. Als begeleiders gaan er leerkrachten, stagiaires en enkele hulpouders (o.a. uit de OR) mee.

Zelf meenemen
* Drinken voor tussendoor en voor tijdens de lunch
* Tussendoortjes/snoepjes (niet te veel)
* Zakgeld: Eigen keuze; in ieder geval niet meer dan 5.- euro
* Indien nodig reistabletjes

* De kinderen dragen het shirt met schoollogo.
* Wanneer kinderen een fototoestel of mobiele telefoon meenemen dan zijn zij daar zelf verantwoordelijk voor.
* De school is niet aansprakelijk voor verlies, schade en/of diefstal.
* Leerkrachten zullen op de dag foto's maken die later in de nieuwsbrief worden verstuurd.

Gedurende de dag van de schoolreis zal er telefonisch contact zijn tussen de leerkrachten en de school. Wanneer er bijzonderheden zijn dan wordt u daarvan direct op de hoogte gesteld.

We hebben veel zin in de schoolreis en hopen op een fijne dag met elkaar! Heeft u nog vragen, dan kunt u deze altijd stellen.

Veel plezier allemaal!

Roodvonk

Vandaag is er roodvonk bij de Regenboog geconstateerd. Wij stellen u op de hoogte, zodat u kunt letten op de klachten van roodvonk bij uw kind.

Roodvonk is een overwegend mild verlopende vlekjesziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie. Met name kinderen lopen risico besmet te raken. De bacterie zit in de neus en keel van iemand die besmet is. Veel mensen dragen de bacterie bij zich zonder er ziek van te worden. Door hoesten, niezen en praten komen kleine druppeltjes met de bacterie in de lucht. Mensen kunnen deze druppeltjes inademen en besmet raken.

Voelt een kind zich goed? Dan kan het gewoon naar school. Roodvonk is al besmettelijk voordat iemand vlekjes krijgt. Thuisblijven helpt niet om te voorkomen dat anderen ziek worden.

Voor uitgebreide informatie over roodvonk verwijzen wij u naar de website van de GGD of de RIVM.

Agenda voor mei

• Donderdagmiddag 16 mei:
    Kick off project Naar een afvalvrije school
    Groep 3, 4-5 en 6-7-8 gaan naar de bibliotheek om boeken te ruilen

• Vrijdag 17 mei:
    Meester- en juffendag

• Maandag 20 t/m donderdag 23 mei:
    Avondvierdaagse

• Woensdag 22 mei:
    Groep 3 bezoekt om 10:00 uur melkveebedrijf van de fam. Oudijk in Goudswaard

• Donderdag 23 mei:
    Schoolfotograaf