Archief » Nieuwsbrief #197 - vrijdag 10 mei 2019

Ouderavond over het kinderbrein

Voor uw agenda: Dinsdagavond 14 mei is er voor de ouders van de leerlingen van Anker en Regenboog een informatieavond verzorgd door neuropsycholoog en leerkracht Marald Mens.

Op de ouderavond over Het Kinderbrein worden de ouders / opvoeders meegenomen op een reis door het kinderbrein. Wat gebeurt er allemaal in het hoofd van het kind, thuis en in de klas?

Hoe kan het dat een kind echt niet 'dom' is, maar toch simpele dingen vergeet, moeite heeft met het voorbereiden van een spreekbeurt, of niet eens zijn eigen schooltas kan inpakken? Er wordt ook stilgestaan bij de vraag hoe ouders hun kind kunnen ondersteunen om bijvoorbeeld zelf de slaapkamer op te ruimen, of tegen verlies te kunnen bij een spel. Zijn we overgeleverd aan de grillen van het kinderbrein, of hebben we wel degelijk invloed?

Het antwoord laat zich raden: natuurlijk hebben ouders vat op deze vaardigheden van hun kinderen!

Maar hoe doe je dat, als een kind meer geinteresseerd lijkt in zijn mobieltje dan in de mooie woorden van papa of mama?

Na afloop van deze avond gaan ouders niet alleen naar huis met meer (brein)kennis, maar ook met praktische tips om direct thuis toe te passen.

Inloop met koffie/thee: 19.15 uur
Locatie: schoolgebouw, lokaal bovenbow Anker
Duur: ongeveer een uur

Foto's Pasen en Koningsspelen

Voor de meivakantie vierden we een gezellig Paasfeest. Hier een impressie via de fotoboeken van midden- en bovenbouw.

Paasfeest

De midden- en bovenbouw namen tijdens de Koningsspelen deel aan verschillende workshops op de sportvelden in Numansdorp. Op de foto's ziet u de kinderen in de nieuwe oranje schoolshirts.

Koningsspelen

Oorlogsmonument

Op dinsdag 7 mei leggen de kinderen van de bovenbouwgroep een bloemstuk bij het monument 'Moeder'. Dit oorlogsmonument is door onze school geadopteerd.
Link met het artikel naar Het Kompas (online).

Fijne moederdag!

Voor zondag 12 mei wensen wij alle (groot)moeders een gezellige Moederdag!

Groep 3 op Kabouterpad

Woensdag 15 mei brengen de kleuters een bezoek aan natuureducatiecentrum Klein Profijt in Oud-Beijerland. Het Kabouterpad is een wandelpad met opdrachten voor kinderen in de kleuterleeftijd. Bij aanvang krijgen de kinderen een kaboutermuts op en 15 kaarten met opdrachten.

Tip:
Laarzen aan of meenemen.

Klein Profijt
Zalmpad 11
3261 MD OUD-BEIJERLAND

Meester- en juffendag

Herinnering vanuit de Ouderraad: Op vrijdagochtend 17 mei worden de meester en juffen van Het Anker getrakteerd op een feestje. Alle kinderen zijn uitgenodigd om met elkaar de verjaardagen van de meester en juffen te vieren.

De inhoud van de ochtend is voor de leerkrachten een verrassing maar er is beloofd dat de ochtend vol zit met leuke, lekkere en muzikale activiteiten. We zijn heel benieuwd en kijken er naar uit!

Avondvierdaagse

De Oranje Garde uit Heinenoord organiseert in de week van 20 t/m 23 mei voor de 39-ste keer een avondvierdaagse. Naast de routes van 5 en 10 km, is er ook een route van 3 km speciaal voor de kinderen t/m 6 jaar en hun begeleiders.

Inschrijven voor deelname kan in de hal van de school op woensdag 15 mei tussen 12 en 13.30 uur.

Data: 20, 21, 22 en 23 mei
Starttijd: Tussen 18.30 en 19.00 uur
Startplaats: Jeugdhuis De Erve, Oranjestraat 3 Heinenoord
Afstanden: 3, 5 of 10 km
Inschrijfkosten: 4.00 euro (junioren t/m 14 jaar) / 4.50 euro voor senioren

Voor vragen: B. Oosterman - tel. 0186-601189 of www.oranjegarde.nl

Tip: Cafe GEZIeN HW

Cafe GEZIeN HW organiseert op 16 mei 2019 vanaf 19:30 uur een Zorgmarkt in het Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland. 'Wie, Wat, Waar in de Hoeksche Waard?' - Sport, vrijetijdsbesteding, activiteiten en veel meer.

Wie organiseert wat voor kinderen met een zorgvraag/beperking? Een mooie mix van verenigingen en organisaties stelt zich voor en toont het aanbod. Kom een avondje ideeen opdoen, geniet van een bak koffie en praat mee over van alles en nog wat aan een van de gesprekstafels. Iedereen is welkom. U kunt zich aanmelden via cafegezienhw@gmail.com

E-books voor het hele gezin met de VakantieBieb

Dankzij de VakantieBieb blijven duizenden kinderen in de zomer doorlezen. Dat is een geweldige ontwikkeling, want doorlezen in de zomer voorkomt een terugval van het AVI-niveau.

De VakantieBieb stimuleert kinderen om te lezen tijdens de zomervakantie en biedt een brede selectie van maar liefst 50 e-books voor het hele gezin. De VakantieBieb-app is een zomercadeautje van de Bibliotheek en gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. U hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek.

De VakantieBieb opent op 1 juni. Vanaf 1 juli zijn ook de boeken voor volwassenen beschikbaar. De VakantieBieb is geopend tot en met 31 augustus.

Agenda voor mei

• Zondag 12 mei:
    Moederdag

• Dinsdag 14 mei:
    Ouderavond met thema 'het kinderbrein'

• Maandagochtend 15 mei:
    Groep 1-2 gaat op Kabouterpad bij Klein Profijt (OBL)

• Donderdagmiddag 16 mei:
    Groep 3, 4-5 en 6-7-8 gaan naar de bibliotheek om boeken te ruilen

• Vrijdag 17 mei:
    Meester- en juffendag

• Maandag 20 t/m donderdag 23 mei: