Archief » Nieuwsbrief #191 - vrijdag 15 maart 2019

Tevreden?

Herinnering: Heeft u de digitale oudertevredenheidspeiling al ingevuld? Zo ja: hartelijk dank! Zo nee: u kunt deze vragenlijst tot 18 maart nog invullen.

Een van de onderdelen om toe te zien op de kwaliteit van ons onderwijs is de tevredenheidspeiling. Deze peilingen worden elke twee jaar gehouden op alle Acisscholen. Ouders, leerlingen (groep 5 t/m 8) en personeel worden uitgenodigd de vragenlijsten in te vullen.

Wij hopen dat u deze vragenlijst voor ons wilt invullen. Wij gebruiken de informatie uit de peilingen om ons onderwijs te evalueren. Het is van belang dat duidelijk is welke kenmerken u wilt behouden en wat om bijstelling vraagt.

De vragenlijsten zijn afkomstig uit het kwaliteitsinstrument WMK-PO. Deze afkorting staat voor Werken met Kwaliteitskaarten - primair onderwijs.

Over de resultaten van de vragenlijsten onder ouders en leerlingen wordt u na afloop geinformeerd.

Bij voorbaat dank voor uw medewerking!

Even voorstellen... meester Max

De bovenbouwgroep krijgt er tot aan de zomervakantie een meester bij. Het gaat om Max, student van de opleiding tot onderwijsassistent. Hij stelt zich hier aan u voor:

Ik ben Max van der Laan uit Heinenoord, ik ben 18 jaar en kijk erg uit naar mijn toekomstige baan in het onderwijs. Ik zit momenteel op het Albeda College in Rotterdam en ik volg de opleiding Onderwijsassistent.

De rest van dit schooljaar loop ik stage in groep 6-7-8 om mijn vak beter te leren kennen. Ik heb hier erg veel zin in en kijk uit naar de leuke en leerzame tijd. In de tijd dat ik stage loop in de klas zal ik de leerkrachten helpen met nakijkwerk en ook helpen de kinderen te begeleiden.

Ik loop stage op de maandag en de vrijdag. Ik hoop op een gezellige en leerzame stage.

Met vriendelijke groeten,

Max van der Laan

Help, een puber in huis!

Cafe GEZIeN organiseert een thema-avond over pubers.
Zie voor meer info de flyer:

Bovenbouwgroep bezoekt tentoonstelling

Maandag 8 april brengen de kinderen van de bovenbouwgroep een bezoek aan de tentoonstelling 'Kind onder Vuur'. Deze rondreizende tentoonstelling zal, dankzij Het Rode Kruis Hoeksche Waard, in de Lindenhoeve in Oud-Beijerland te zien zijn.

Deze tentoonstelling is speciaal gemaakt voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar. Doel is om zo scholieren meer begrip bij te brengen voor hun leeftijdsgenootjes ver weg die in oorlog opgroeien en voor de leeftijdsgenootjes dichterbij die uit oorlogsgebieden komen.

Kledingactie: Opgeruimd staat netjes

Dit voorjaar wordt er weer een inzamelingsactie van o.a. kleding gehouden door beide scholen gezamenlijk. Voor woensdag 10 april a.s. staat er zo'n inzamelingsactie gepland. U kunt de zakken tot 9.00 uur 's morgens inleveren bij de fietsenstalling.

De organisatie Bag-2-School organiseert deze actie op verzoek van scholen en andere instellingen. Bag-2-School is geinteresseerd in het inzamelen van hoogwaardige tweedehands dames-, heren- en kinderkleding, maar ook schoenen, riemen / ceintuurs, hoeden, handtassen, beddengoed, gordijnen en pluche speeltjes.

Bag-2-School voorziet zo in de mogelijkheid om fondsen te werven voor de school (of andere instelling), terwijl tegelijkertijd indirect het milieu geholpen wordt (recycling) en werkgelegenheid gecreeerd wordt.

Normaliter weegt een geheel gevulde zak tien kilo. Een dergelijke zak brengt dan 3,- euro op. Zo'n actie brengt al gauw een leuk bedragje op en wordt besteed aan diverse materialen voor alle leerlingen. Spaart u mee?

Dit mag in de zakken:
Schone kleding (zowel baby-, kinder- als volwassenmaten), schoenen (per paar, aan elkaar geknoopt of met tape), lakens, dekens, gordijnen, handdoeken, knuffelbeesten, handtassen riemen en ceintuurs.

NB
Graag de zakken dichtgeknoopt inleveren.

Agenda voor maart en april

• Week van 18 maart:
    Week van de lentekriebels

• Donderdagmiddag 21 maart:
    Groep 3, 4-5 en 6-7-8 gaan naar de bibliotheek om boeken te ruilen

• Dinsdag 26 maart:
    Gastles, groep 4-5 'de week van het geld'

• Donderdag 28 maart:
    Les over gezonde lunches

• Woensdag 3 april:
    EHBO-examen voor leerlingen van groep 7 en 8

• Donderdag 4 april: