Archief » Nieuwsbrief #185 - vrijdag 25 januari 2019

Nationale Voorleesdagen

Van 23 januari t/m 1 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Dat betekent dat er 10 dagen lang extra aandacht wordt besteed aan het plezier in lezen en voorlezen. Voor de kleuters van Het Anker staat er al een grote voorleesmand klaar met prachtige prentenboeken. In de bovenbouwgroep gaan enkele van onze leerlingen voorlezen bij de peuters van Hompeltje en Pompeltje. Natuurlijk lezen de leerkrachten in de klas voor en lezen de kinderen zelf.

Op donderdagmiddag 31 januari komt er een speciale bezoeker naar Het Anker om aan alle groepen voor te lezen. Het is Peter Houtman. Peter is voormalig voetballer, die onder meer uitkwam voor Feyenoord en FC Groningen. Peter heeft nog meer talenten. Hij is ook stadionspeaker in de Kuip en presentator van Feyenoord TV.
Veel plezier allemaal!

Even voorstellen... juf Noor

Met ingang van 30 januari komt Noor Wortel op woensdag en donderdag naar Het Anker. Zij gaat aan de slag met diverse ondersteunende werkzaamheden zoals leesbegeleiding via het computerprogramma Bouw!, individuele afname van toetsen e.d. Ook is zij inzetbaar bij incidentele vervanging van de vaste leerkrachten op onze school. Noor stelt zich hieronder aan u voor:

Mijn naam is Noor Wortel, moeder van twee prachtige zonen, leerkracht in het basisonderwijs, 'ik leer leren' trainer en kinder-, opvoed- en jongerencoach.
Ik woon in Puttershoek. Mijn passie is kamperen met Belle, mijn Volkswagen T3-bus, zeilen en ik handwerk graag.

Ik heb jarenlange ervaring met het werken met kinderen; als gymjuf bij verschillende verenigingen, als leidster bij een scoutinggroep, pedagogisch medewerker op peuterspeelzaal en kinderdagverblijf en ruim 15 jaar in het onderwijs.

Pubergids

De pubergids is speciaal samengesteld voor kinderen vanaf 10 jaar en geeft praktische informatie over de veranderingen die in de puberteit plaatsvinden. Met veel tips en antwoorden op prangende vragen.

Als je in de puberteit komt, verandert je lichaam van buiten en van binnen. In deze gids komen vragen aan bod als, wat gebeurt er met je lichaam in de puberteit, waarom voel je je ineens zo anders, wat moet je met die vlinders in je buik en hoe kom je te weten wat je eigenlijk wel en niet wilt.

De brochure is speels en kleurrijk vormgegeven met veel illustraties en handige tips en links naar boeken en websites.

U kunt de gids hier bekijken: pubergidswatjewiltwetenoverdepuberteit2018.pdf

Studiedag

Ter herinnering: Woensdag 20 februari is er een studiedag voor de leerkrachten van Het Anker. De leerlingen zijn die ochtend vrij.

Onderwijs is voortdurend in beweging en het leren is een proces wat niet alleen de kinderen betreft maar ook de volwassenen. Het is een doorgaand cyclisch proces van plannen, werken, meten en weer opnieuw plannen.

De studieochtend wordt besteed aan het onder de loep nemen van de toetsresultaten van alle kinderen en waar nodig worden aanpassingen aangebracht in het programma voor de tweede helft van het schooljaar.

Schoolfruit

Elke woensdag, donderdag en vrijdag wordt het fruit of groente uitgedeeld bij de ochtendpauze.

In de week van 28 januari krijgen de kinderen:
* mandarijn
* appel
* druiven

Acis Actueel

Het openbaar primair en voortgezet onderwijs geven gezamenlijk drie keer per jaar een informatiebulletin uit onder de titel Acis Actueel. Het blad wordt digitaal uitgereikt aan alle leerlingen en medewerkers van openbare scholen voor basis- en voortgezet onderwijs in de Hoeksche Waard en aan de stakeholders van de stichtingen Acis en OVO HW.

Lees hier de Acis Actueel van januari 2019:
Acis_Actueel_januari_2019.pdf

Agenda voor februari

• Vrijdagavond 1 februari:
    Open Huis Hoeksch Lyceum (19.00 - 21.30 uur)

• Woensdag 6 februari:
    Diplomazwemmen

• Donderdagmiddag 14 februari:
    Groep 3, 4-5 en 6-7-8 gaan naar de bibliotheek om boeken te ruilen

• Woensdag 20 februari:
    Studiedag team obs Het Anker. Alle leerlingen zijn vrij

• Donderdag 21 februari: