OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Archief » Nieuwsbrief #184 - donderdag 17 januari 2019

Hulpouders TSO gevraagd


Op Het Anker wordt de overblijf (Tussen-Schoolse Opvang) verzorgd door een groep vrijwillige ouders. Door de overblijf op deze manier te regelen blijft het voor iedereen betaalbaar om gebruik te maken van de TSO. Natuurlijk zijn voor deze regeling veel vrijwilligers nodig, ook omdat ons aantal leerlingen toeneemt. We zijn daarom geregeld op zoek naar ouders die mee willen helpen.

Als overblijfouder wordt u gevraagd een aantal keer mee te draaien volgens een rooster. U kunt zelf aangeven welke dag in de week en hoeveel keer per maand u wil en kan helpen.

Op de dag dat u helpt bij de TSO blijven uw eigen kinderen gratis over. Per overblijfbeurt ontvangt u een vergoeding van 6,50 euro.

Als overblijfouder staat u niet alleen, u bent met twee of drie ouders verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op de overblijf.

U kunt zich opgeven bij Linda Vieveen of juf Marietta of komt u eens langs voor meer informatie. Een keertje op proef meedraaien kan natuurlijk ook.
U bent van harte welkom!

Even voorstellen... juf Dominique

Jaarlijks zijn er stagiaires in de school werkzaam. Dat kunnen studenten zijn van de opleiding tot klasse- of onderwijsassistent, vakdocent bewegingsonderwijs of van de opleiding tot leerkracht basisonderwijs.

Een bijzondere stage is die van de afstudeerperiode tot leerkrachtbasisonderwijs: de LIO-stage. LIO staat voor Leerkracht In Opleiding. Tijdens deze stage staat de student veelal zelfstandig voor de groep. Dit jaar is Dominique Boon op Het Anker in groep 4-5 voor haar LIO-stage. Zij stelt zich hieronder aan u voor:

Mijn naam is Dominique Boon en ik ben geboren in Utrecht en heb tot aan 2015 in Zeist gewoond. Ik heb o.a. stage gelopen in Rotterdam-Zuid, het tweetalig basisonderwijs en het internationale basisonderwijs. Ook ben ik in het Verenigd Koninkrijk geweest om daar gedurende een aantal maanden les te geven.

In mijn vrije tijd vind ik het fijn om tijd met mijn familie door te brengen, muziek te luisteren, gitaar te spelen of lekker te knuffelen met mijn lieve kat, Oliver.

Voor mijn afstudeerstage mag ik, vanaf 11 februari tot aan de zomervakantie, op dinsdag, woensdag en donderdag lesgeven in groep 4-5. De warmte en gezelligheid van Het Anker spreken mij erg aan. Ik kijk er naar uit om samen met de kinderen een fijne en leerzame tijd tegemoet te gaan.

Personeelsnieuws

Woensdag 16 januari was het een gezellige boel in groep 4-5. Juf Karin was op bezoek en de kinderen hadden met juf Jacomien een klein feestje voor haar georganiseerd. In de klas was een roze en een blauwe slinger want naar het geslacht van de aanstaande wereldburger moet nog geraden worden. De kinderen hadden nagedacht en o.a. een lijst gemaakt met jongens- en meisjesnamen om de juf van inspiratie te voorzien. Karin mocht babyhapjes proeven en zij moest raden wie de kinderen op de meegebrachte babyfoto's waren.

Naast juf Karin was juf Dominique vandaag ook bezoek. Zij start in februari met haar Lio-stage in groep 4-5. LIO staat voor Leraar In Opleiding en het betreft de laatste stageperiode van de opleiding tot leraar basisonderwijs. Dominique hoopt dan ook voor de zomervakantie af te studeren.
De stagedagen van Dominique zijn dinsdag t/m donderdag. Jacomien vervult het mentorschap voor Dominique en blijft eindverantwoordelijk voor de groep.

Voor juf Karin is inmiddels het zwangerschapsverlof ingegaan. Juf Jacomien werkt, tot Dominique is ingewerkt, 5 dagen per week in groep 4-5. Daarna gaat zij terug naar 4 dagen p.w.

De groepsbezetting ziet er voor de tweede helft van het schooljaar als volgt uit:

Groep MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
1-2 AnneAnneCorinneCorinneCorinne
3AbigailAbigailAnneAnne Anne
4-5 JacomienDominique / JacomienDominique / JacomienDominiqueJacomien
6-7-8MartinMartinMartinMartinMartin

Schoolfruit


Elke woensdag, donderdag en vrijdag wordt het fruit of groente uitgedeeld bij de ochtendpauze.

In de week van 14 januari krijgen de kinderen:
* mandarijn
* appel
* kiwi

Theaterbezoek voor groep 4-5

Op donderdagochtend 17 januari brengt groep 4-5 een bezoek aan de voorstelling 'Alleen op de wereld'. De locatie is: Obs Het Driespan in Puttershoek. De kinderen worden met de bus opgehaald en worden voor het begin van de lunchpauze weer terug op school verwacht.

Verhaallijn
In deze bijzondere vertelvoorstelling naar het beroemde boek van Hector Malot doen de leerlingen zelf mee! Samen met verteller Niels Brandaan Cotterink verbeelden zij in spel en geluiden het verhaal van vondeling Remi, rondreizend straatartiest Vitalis, zijn aapje en drie honden. Samen met Remi ontdekken de leerlingen dat iedereen een beetje alleen is op de wereld en dat je ondanks tegenslagen altijd open kunt staan voor de rijkdom van het leven.

Niels Brandaan Cotterink
Theatermaker Niels Brandaan Cotterink is specialist in het combineren van verteltheater met zang, muziek en beweging. Hij maakt al ruim vijftien jaar theatrale vertelvoorstellingen van de hoogste kwaliteit voor jong en oud.
Iedereen is een beetje alleen.

Nationale Voorleesdagen

Op woensdag 23 januari gaan de Nationale Voorleesdagen weer van start. Dat betekent dat er 10 dagen lang extra aandacht wordt besteed aan het plezier in lezen en voorlezen. Voor de kleuters van Het Anker staat er al een grote voorleesmand klaar met prachtige prentenboeken. In de bovenbouwgroep gaan enkele van onze leerlingen voorlezen bij de peuters van Hompeltje en Pompeltje. Natuurlijk lezen de leerkrachten in de klas voor en lezen de kinderen zelf.

Op donderdagmiddag 31 januari komt er een speciale bezoeker naar Het Anker om aan alle groepen voor te lezen. Het is Peter Houtman. Peter is voormalig voetballer, die onder meer uitkwam voor Feyenoord en FC Groningen. Peter heeft nog meer talenten. Hij is ook stadionspeaker in de Kuip en presentator van Feyenoord TV.
Veel plezier allemaal!

Agenda voor januari en februari • Donderdag 17 januari:
  Groep 4-5 bezoekt de voorstelling 'Alleen op de wereld', Obs Het Driespan in Puttershoek (10.45-11.35 uur)

 • Woensdag 23 januari:
  Start van de Nationale Voorleesdagen
  Logopedische screening groep 2

 • Donderdag 24 januari:
  Schoolarts komt langs voor de leerlingen uit groep 2

 • Donderdagmiddag 31 januari:
  Peter Houtman komt voorlezen in alle groepen

 • Woensdag 6 februari:
  Diplomazwemmen

 • Donderdagmiddag 14 februari:
  Groep 3, 4-5 en 6-7-8 gaan naar de bibliotheek om boeken te ruilen

 • Woensdag 20 februari:
  Studiedag team obs Het Anker. Alle leerlingen zijn vrij

 • Donderdag 21 februari:
  Winterrapporten worden uitgereikt

 • Maandag 25 februari t/m zondag 3 maart:
  Voorjaarsvakantie