Archief » Nieuwsbrief #182 - vrijdag 14 december 2018

Kerstsfeer

In de school is de kerstversiering aangebracht en wat ziet het er weer sfeervol uit! Hartelijk dank voor de helpende handen die weer klaar stonden om o.a. alle kerstbomen op te zetten en van lichtjes te voorzien.

De kinderen zijn nu aan de slag met kerstknutsels zodat we in mooi aangeklede lokalen op donderdagavond 20 december kerstfeest kunnen vieren. Natuurlijk wordt er ook druk geoefend voor de musical. Het wordt een mooie voorstelling. Wij kijken er naar uit!

Kerstviering

Kerstdiner
Voor donderdagavond 20 december zien we graag alle kinderen op school voor het kerstdiner. Om 17.30 uur is de inloop en verwachten we de kinderen in de klassen.

Om 17.45 uur gaan we aan tafel. We willen de kinderen onthalen op een kerstbuffet met verschillende kleine gerechtjes. Veel ouders hebben al ingetekend om iets lekkers te maken. Hartelijk dank daarvoor!

Musical
Ook dit schooljaar krijgen de kinderen van Het Anker weer muzieklessen van juf Marieke de Vries, docent van de muziekschool. De lessenserie zal uitmonden in een optreden waarbij u allen bent uitgenodigd.

De uitvoering staat gepland voor donderdagavond 20 december, na het kerstdiner. De inloop voor de voorstelling is vanaf 18.45 uur. De musical start om 19.00 uur.
De veiligheidsregels maken dat er per gezin 2 toegangsbewijzen kunnen worden uitgegeven om aanwezig te zijn bij de uitvoering.

We verwachten dat de voorstelling rond 20.00 uur zal zijn afgelopen. De kinderen gaan na de musical terug naar de klas om hun spulletjes en jas op te halen. De kleuters van groep 1-2 wachten in het eigen lokaal tot zij opgehaald worden door hun ouders. De kinderen van groep 3 t/m 8 gaan in de rij met de leerkracht naar de hoofduitgang en verlaten daar het schoolgebouw.

Generale repetitie

De veiligheidsregels maken dat er per gezin 2 toegangsbewijzen kunnen worden uitgegeven om aanwezig te zijn bij de uitvoering van de musical. Om meerdere belangstellenden de gelegenheid te bieden om de voorstelling te zien, ontvangt u ook toegangsbewijzen voor de generale repetitie.

Op dinsdagochtend 18 december is speelzaal om 11 uur open. Dan wordt vanaf 11.15 uur de generale repetitie gehouden. Ook daar zijn per gezin 2 belangstellenden welkom.

NB
Heeft u toegangsbewijzen die u niet gaat gebruiken van de generale repetitie of van de uitvoering dan ontvangen wij die graag terug op school.

Personeelsnieuws

Juf Karin is in de laatste week voor de kerstvakantie niet op school. Gelukkig gaat het goed met de baby en met Karin zelf maar het advies van de verloskundige is toch om een weekje rust te houden. De werkdagen van juf Karin (maandag en dinsdag) worden ingevuld door juf Jacomien die gelukkig bereid is de groep fulltime te begeleiden. Hopelijk zien we Karin terug na de kerstvakantie maar wanneer dat niet mogelijk is, komt Jacomien extra werken.

Na de kerstvakantie neemt juf Abigail op donderdagen het haar resterende ouderschapsverlof op. De groepsbezetting ziet er vanaf januari 20019 als volgt uit:

Groep MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
1-2 AnneAnneCorinneCorinneCorinne
3AbigailAbigailAnneAnne Anne
4-5 KarinKarinJacomienJacomienJacomien
6-7-8MartinMartinMartinMartinMartin

Gekleed zwemmen

Ter herinnering: De kinderen van groep 4-5 gaan enkele keren per schooljaar met kleding aan zwemmen. De laatste les voor de kerstvakantie wordt er gekleed gezwommen. Alle kinderen moeten dan - naast hun zwembroek/badpak of bikini - ook kleding aan hebben / mee hebben waarmee ze mogen zwemmen.

De les start met kleding zwemmen. Het zou fijn zijn als de kinderen niet te strakke kleding aan hebben i.v.m. met het uittrekken in het water. Denk aan een blouse, korte wijde broek of een lange wijdere broek met rits en knoop. Een jurk of rok mag alleen als deze tot over de knie reikt.
Ook moeten de kinderen schoenen aan. Ze mogen geen surfschoentjes, maar plastic schoenen, leren schoenen en waterschoentjes mogen wel.
Via de link komt u bij de kledingeisen per diploma waar voor geoefend wordt: kledingeisen per diploma

Na het kleding zwemmen gaan de kinderen zich met hulp van de juf en hulpouder omkleden. Het is handig wanneer de kinderen de natte kleding in een plastic tas kunnen doen.

Uit de kalender:
Woensdag 19 december:

Schooltijden in de week van 17 december

Ter herinnering: In de laatste week voor de kerstvakantie zijn de schooltijden op donderdag 20 en vrijdag 21 aangepast.

Op donderdagmiddag zijn de kinderen vrij i.v.m. de verschoven lestijd naar de avond voor het kerstfeest.

Op vrijdagmiddag 21 december zijn alle kinderen vrij en eindigt de schooldag om 12.15 uur.

Schoolfruit

Elke woensdag, donderdag en vrijdag wordt het fruit of groente uitgedeeld bij de ochtendpauze.

In de week van 17 december krijgen de kinderen:
* peer
* appel
* ananas

Hi and bye!

Woensdag 19 december is de laatste dag van onze Amerikaanse juf, Miss Cora. Cora gaat aansluitend aan haar stage nog een maandje door Europa reizen voordat zij weer terugvliegt naar de VS.

Na de kerstvakantie neemt Miss Elizabeth haar plaats in. Elizabeth neemt het stokje over van Cora en zal ook in alle groepen lessen in het Engels geven. Welcome Miss!

Agenda voor december

• Dinsdag 18 december:
    Generale repetitie van de kerstmusical (aanvang 11.00 uur)

• Woensdag 19 december:

• Donderdag 20 december:
    Kerstviering 's avonds. 's Middags zijn de kinderen vrij

• Vrijdag 21 december:
    's Middag vrij voor alle leerlingen

• Maandag 24 december:
    Start van de Kerstvakantie