OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Archief » Nieuwsbrief #181 - vrijdag 07 december 2018

Dag Sinterklaasje!

Wat een mooi feest was het 5 december. Sint en zijn pieten troffen een prachtig versierde school aan en vrolijke kinderen, ouders en leerkrachten. Iedereen werd verwend met strooigoed en een cadeautje. In de bovenbouw waren prachtige surprises!
Via de foto's krijgt u een impressie.

Hier de link met het fotoalbum van het Sinterklaasfeest.

Gemeente: Bedankt!

Maandagochtend 3 december begon raadslid Peter van Loo zijn dag met een bezoek aan Het Anker. Het raadslid van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard kwam in groep 6-7-8 cadeautjes uitdelen. Voor elk kind was er een dopper. Ook voor de kinderen van de andere groepen was er zo'n mooie waterfles. Het cadeau kregen de kinderen mee naar huis.

Gezond
Water drinken is belangrijk. Water drinken, afgewisseld met thee zonder suiker, is het gezondst. Deze dranken staan in de Schijf van Vijf. Genoeg drinken is belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Je hebt vocht nodig omdat je het verliest door te ademen, te zweten en toiletbezoekjes.

Schaatsen

Herinnering: Op dinsdag 11 december is er voor groep 4-5 en groep 6-7-8 een bijzondere gymles. Zij mogen van 12.00 tot 14.00 uur schaatsen op de ijsbaan in het centrum van Oud-Beijerland.

Samen schaatsen, het ultieme wintergevoel!

De kinderen van groep 4-5 en 6-7-8 mogen gratis komen schaatsen!

Schaatsen
Neem je eigen schaatsen mee of misschien kun je een paar lenen? Bij de ijsbaan is slechts een beperkt aantal schaatsen per maat te huur a 3,50 euro per paar. Graag alvast maandag 10 december gepast meegeven.
Belangrijk om te weten: Noren zijn niet toegestaan op de baan. Dit, in verband met de veiligheid en bescherming van de schaatsers en de ijsbaan.

Kleding
Het dragen van handschoenen is verplicht! Voor wat betreft de overige kleding zijn er geen eisen. Advies: Fijne, warme kleding waarin de kinderen zich prettig kunnen bewegen.

Lunch
Alle kinderen van groep 4 t/m 8 vertrekken per auto om 11.30 uur vanaf school. De kinderen eten voordat zij de ijsbaan op gaan. Geeft u een lunchpakketje mee?

Eindtijd
Om 14.00 uur gaan de schaatsen weer uit en de schoenen weer aan. Rond 14.30 uur verwachten wij weer terug te zijn in Heinenoord. De kinderen mogen dan naar huis.
Mocht deze verschoven eindtijd voor u een probleem zijn, neemt u dan contact op met de leerkracht.

Schoolfruit


Elke woensdag, donderdag en vrijdag wordt het fruit of groente uitgedeeld bij de ochtendpauze.

In de week van 10 december krijgen de kinderen:
* sinaasappel
* appel
* meloen

Gekleed zwemmen

Ter herinnering: De kinderen van groep 4-5 gaan enkele keren per schooljaar met kleding aan zwemmen. De laatste twee lessen voor de kerstvakantie wordt er gekleed gezwommen. Alle kinderen moeten dan - naast hun zwembroek/badpak of bikini - ook kleding aan hebben / mee hebben waarmee ze mogen zwemmen.

De les start met kleding zwemmen. Het zou fijn zijn als de kinderen niet te strakke kleding aan hebben i.v.m. met het uittrekken in het water. Denk aan een blouse, korte wijde broek of een lange wijdere broek met rits en knoop. Een jurk of rok mag alleen als deze tot over de knie reikt.
Ook moeten de kinderen schoenen aan. Ze mogen geen surfschoentjes, maar plastic schoenen, leren schoenen en waterschoentjes mogen wel.

Na het kleding zwemmen gaan de kinderen zich met hulp van de juf en hulpouder omkleden. Het is handig wanneer de kinderen de natte kleding in een plastic tas kunnen doen.

Woensdag 12 december:
Gekleed zwemmen

Woensdag 19 december:
Gekleed zwemmen

Kerstfeest

Kerstdiner
Voor donderdagavond 20 december zien we graag alle kinderen op school voor het kerstdiner. Om 17.30 uur is de inloop en verwachten we de kinderen in de klassen.

Om 17.45 uur gaan we aan tafel. We willen de kinderen onthalen op een kerstbuffet met verschillende kleine gerechtjes. Helpt u mee en tekent u in voor iets lekkers? Bij de groepen hangt een lijst met 'verzoeknummers'.Musical
Ook dit schooljaar krijgen de kinderen van Het Anker weer muzieklessen van juf Marieke de Vries, docent van de muziekschool. De lessenserie zal uitmonden in een optreden waarbij u allen wordt uitgenodigd.

De kinderen oefenen bij de wekelijkse muziekles voor een kerstmusical. De uitvoering staat gepland voor donderdagavond 20 december, na het kerstdiner. De inloop voor de voorstelling is vanaf 18.45 uur. De musical start om 19.00 uur.
De veiligheidsregels maken dat er per gezin 2 toegangsbewijzen kunnen worden uitgegeven om aanwezig te zijn bij de uitvoering.

Op dinsdagochtend 18 december is speelzaal om 11 uur open. Dan wordt vanaf 11.15 uur de generale repetitie gehouden. Ook daar zijn per gezin 2 belangstellenden welkom.

NB
Heeft u toegangsbewijzen die u niet gaat gebruiken dan ontvangen wij die graag terug op school.

Schooltijden in de week van 17 december

Ter herinnering: In de laatste week voor de kerstvakantie zijn de schooltijden op donderdag 20 en vrijdag 21 aangepast.

Op donderdagmiddag zijn de kinderen vrij i.v.m. de verschoven lestijd naar de avond voor het kerstfeest.

Op vrijdagmiddag 21 december zijn alle kinderen vrij en eindigt de schooldag om 12.15 uur.

Gymkleding

Voor de gymnastieklessen in de Tienvoet hebben de kinderen een gympak of sportbroek met T-shirt en gym- /turnschoenen nodig.

Kleutergymnastiek wordt in het speellokaal van het schoolgebouw gegeven. De kinderen gymmen in hun ondergoed of dragen een eenvoudig sportbroekje en/of T-shirt. Kiest u voor de gymschoentjes liefst een model zonder veters en met rubberzolen voorzien van een goed profiel. Vergeet u niet de naam in de schoenen te zetten. Uw kind kan de gymschoentjes en gymkleding op school bewaren.

NB
Het dragen van sieraden is tijdens de lessen bewegingsonderwijs niet toegestaan i.v.m. veiligheidsregels.

Agenda voor december • Dinsdag 11 december:
  Groep 4-5 en 6-7-8 gaan tussen de middag schaatsen in OBL. De kinderen zijn rond 14.30 uur terug in Heinenoord en mogen dan naar huis

 • Woensdag 12 december:
  Gekleed zwemmen

 • Woensdag 19 december:
  Gekleed zwemmen

 • Donderdag 20 december:
  Kerstviering 's avonds. 's Middags zijn de kinderen vrij

 • Vrijdag 21 december:
  's Middag vrij voor alle leerlingen

 • Maandag 24 december:
  Start van de Kerstvakantie