OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Archief » Nieuwsbrief #180 - donderdag 22 november 2018

Sint op school


Woensdag 5 december is het zover: Sint en zijn pieten brengen een bezoek aan onze school! Om niets van de aankomst te missen is het fijn wanneer alle kinderen om 8.20 uur bij school zijn. We verwachten Sint en zijn gevolg om 8.30 uur in de Heyne van Althenastraat.

De kinderen van de groepen 6 t/m 8 van Anker en Regenboog verzamelen op de stoep bij Siemenotje. De kinderen van groep 1 t/m 5 staan op de stoep bij Hompeltje en Pompeltje. Voor ouders met nog niet schoolgaande kinderen is ruimte voor de fietsenstalling.
Voor alle andere belangstellenden is plaats op het schoolplein. Komt u ook kijken?

Sint en zijn Pieten bezoeken eerst de Regenboog en daarna Het Anker.
Groep 4-5 begint deze feestelijke dag met een bijzondere zwemles. Voor deze keer mogen de kinderen van groep 6-7-8 mee naar het zwembad voor recreatief zwemmen.
Bij terugkomst gaat de bovenbouwgroep aan de slag met de surprises.

De kinderen van groep 1-2 en groep 3 gaan in kleine groepjes op audientie bij de Goedheiligman. Groep 4-5 en 6-7-8 ontvangen de Sint en Pieten in de eigen klas.

We kijken uit naar een feestelijk ochtend! Om 12.30 uur sluiten we af.

Voor thuis en op school een gezellig sinterklaasfeest gewenst!

Sint in Heinenoord

Zaterdag 24 november komt Sinterklaas in Heinenoord aan. De Sint wordt bij de haven verwacht om 14.00 uur.

Wil je ook bij het XL-feest in de Tienvoet zijn? Kijk dan op de website voor meer info.

Studiedag


Herinnering: Op woensdag 28 november is er een studiedag voor het Ankerteam. Het is een vervolg op de vorige bijeenkomst waarbij aandacht wordt besteed aan 'gedrag'.

Op school leer je niet alleen lezen en rekenen maar leer je ook omgaan met je eigen emoties en die van anderen om je heen.

Dit Sociaal-emotioneel leren nemen de leerkrachten onder de loep. Waarom doen leerlingen wat ze doen? Wat is de functie van gedrag?
We gaan gedrag signaleren, analyseren en keuzes maken in een passende aanpak.

Schoolfruit


Elke woensdag, donderdag en vrijdag wordt het fruit of groente uitgedeeld bij de ochtendpauze. Omdat er op woensdag geen les is i.v.m. de studiedag is er op donderdag en vrijdag extra fruit.

In de week van 26 november staat er op het 'menu':
* banaan
* appel
* meloen

Bezoek gemeente

Op 1 januari 2019 wordt de Hoeksche Waard 1 gemeente. Dat krijgt op de scholen een feestelijk tintje. Op maandag 3 december verwachten wij een wethouder op school. Die wethouder brengt voor elk kind een cadeautje van de nieuwe gemeente mee.
Van harte welkom op Het Anker!

Schaatsen!

Op dinsdag 11 december is er voor groep 4-5 en groep 6-7-8 een bijzondere gymles. Zij mogen van 12.00 tot 14.00 uur schaatsen op de ijsbaan in het centrum van Oud-Beijerland.

Samen schaatsen, het ultieme wintergevoel!

Tussen 6 december 2018 en 6 januari 2019 komt er een ijsbaan over de Vliet in Oud-Beijerland. Schaatsen, koek en zopie, gezellige muziek en vele winterse activiteiten zullen aanvoelen als een warme winterse deken. Gezelligheid en saamhorigheid voor jong en oud in een oudhollandse sfeer! De gemeente Oud-Beijerland en Stichting Centrum Management zijn heel erg blij om het jaar 2018 feestelijk af te sluiten met wel vijf weken schaatsplezier!

De kinderen van groep 4-5 en 6-7-8 mogen gratis komen schaatsen!

Schaatsen
Neem je eigen schaatsen mee of misschien kun je een paar lenen? Bij de ijsbaan is slechts een beperkt aantal schaatsen per maat te huur a 3,50 euro per paar. Graag gepast meegeven.
Belangrijk om te weten: Noren zijn niet toegestaan op de baan. Dit, in verband met de veiligheid en bescherming van de schaatsers en de ijsbaan.

Kleding
Het dragen van handschoenen is verplicht! Voor wat betreft de overige kleding zijn er geen eisen. Advies: Fijne, warme kleding waarin de kinderen zich prettig kunnen bewegen.

Hulpouders
De kinderen van groep 6-7-8 gaan op de fiets naar de ijsbaan. Voor groep 4-5 vragen wij enkele ouders om ons te helpen bij het vervoer per auto en ook om te helpen bij het aan- en uitdoen van de schaatsen.
Samen maken we er een geslaagd feestje van!

Lunch
De kinderen van de bovenbouw vertrekken om 11.30 uur vanaf school. Groep 4-5 vertrekt om 12.00 uur. De kinderen eten bij aankomst voordat zij de ijsbaan op gaan. Geeft u een lunchpakketje mee?

Eindtijd
Om 14.00 uur gaan de schaatsen weer uit en de schoenen weer aan. Rond 14.30 uur verwachten wij weer terug te zijn in Heinenoord. De kinderen mogen dan naar huis.
Mocht deze verschoven eindtijd voor u een probleem zijn, neemt u dan contact op met de leerkracht.

Kerstmusical


Ook dit schooljaar krijgen de kinderen van Het Anker weer muzieklessen van juf Marieke de Vries, docent van de muziekschool. De lessenserie zal uitmonden in een optreden waarbij u allen wordt uitgenodigd.

De kinderen oefenen bij de wekelijkse muziekles voor een kerstmusical. De uitvoering staat gepland voor donderdagavond 20 december, na het kerstdiner.

De veiligheidsregels maken dat er per gezin 2 toegangsbewijzen kunnen worden uitgegeven om aanwezig te zijn bij de uitvoering. Op dinsdagochtend 18 december is speelzaal om 11 uur open. Dan wordt vanaf 11.15 uur de generale repetitie gehouden. Ook daar zijn per gezin 2 belangstellenden welkom.

Tip: Cafe GEZIeN Hoeksche Waard

Op donderdag 29 november organiseert Cafe GEZIeN HW een bijeenkomst met het thema: 'Wie, Wat, Waar... in de Hoeksche Waard'. Onder andere Stichting MEE, Regiekr8, het schoolmaatschappelijk werk, het algemeen maatschappelijk werk, GGD ZHZ, Pedagoog HW, de jeugdverpleegkundige, enz. zijn uitgenodigd.

Wie zijn zij, wat kunnen zij voor kinderen en hun ouders betekenen, waar zijn zij te vinden? Organisaties stellen zich voor, gaan in gesprek en beantwoorden vragen. Tevens houden we een interactieve enquete over Cafe GEZIeN HW via Mentimeter.com.

Wij zijn benieuwd naar de mening van ouders en professionals: Wat vinden zij tot nu toe, wat gaat goed, wat kan beter, wat missen zij, enz. De deur van het Dorpshart in Mijnsheerenland opent vanaf 19.30 uur. Tot dan!

Agenda voor november en december • Zaterdag 24 november:
  Sint zet voet aan wal in Heinenoord

 • Dinsdag 27 november:
  Groep 1 t/m 8: Schoen op school zetten

 • Woensdag 28 november:
  Studiedag Ankerteam. Leerlingen zijn vrij

 • Donderdag 29 november:
  Hopelijk heeft Sint iets in de schoenen gedaan...

 • Donderdagavond 29 november:
  Voorlichting Voortgezet Onderwijs verzorgd door het Actief College en Hoeksch Lyceum

 • Maandag 3 december:
  Burgemeester of wethouder brengt een bezoek aan school

 • Dinsdag 4 december:
  Na schooltijd leveren de kinderen van groep 6-7-8 hun surprises in

 • Woensdag 5 december:
  Sinterklaasfeest
  Recreatief zwemmen voor groep 4-5 en groep 6-7-8

 • Donderdagmiddag 6 december:
  Groep 3, 4-5 en 6-7-8 gaan naar de bibliotheek om boeken te ruilen

 • Dinsdag 11 december:
  Groep 4-5 en 6-7-8 gaan tussen de middag schaatsen in OBL. De kinderen zijn rond 14.30 uur terug in Heinenoord en mogen dan naar huis

 • Woensdag 12 december:
  Gekleed zwemmen

 • Woensdag 19 december:
  Gekleed zwemmen

 • Donderdag 20 december:
  Kerstviering 's avonds. 's Middags zijn de kinderen vrij

 • Vrijdag 21 december:
  's Middag vrij voor alle leerlingen

 • Maandag 24 december:
  Start van de Kerstvakantie