OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Archief » Nieuwsbrief #179 - woensdag 14 november 2018

Hij komt!


Achter de schermen vinden de voorbereidingen plaats voor de festiviteiten van de decembermaand. Op zaterdag 17 november zet de Goedheiligman op Nederlandse bodem weer voet aan wal en dat staat garant voor spanning en plezier bij onze (jongste) leerlingen!
Op school volgen wij de verhaallijn van het Sinterklaasjournaal.

Uitzendingen
Vanaf 12 november is het Sinterklaasjournaal elke dag om 18.00 uur te zien op NPO Zapp.

Intocht
De landelijke intocht in Zaanstad is op 17 november vanaf 12.00 uur live te volgen bij Zapp en op deze website www.sinterklaasjournaal.nl.

Schoen zetten
Op dinsdag 27 november mogen alle kinderen hun schoen op school zetten. Hopelijk doet Sint dan wat in de schoenen...

Sinterklaasfeest
Woensdag 5 december brengt de Sint een bezoek aan school. Hoera!

Schoolfruit


Op woensdag 14 november ontvingen de kinderen van Het Anker weer het eerste schoolfruit van dit seizoen. Elke woensdag, donderdag en vrijdag wordt het fruit of groente uitgedeeld bij de ochtendpauze.

De leverancier gaat uit van 2x per week fruit (op woensdag en donderdag) en 1x een kleine (groente)proeverij (op vrijdag). In de nieuwsbrief en op de website wordt vermeld wat er per week geleverd wordt zodat u kunt inschatten of uw kind aanvulling op de geboden pauzehap nodig heeft.

Deze week staat er op het 'menu':

* banaan
* appel
* waspeen

Het Anker doet ook dit schooljaar mee met EU-Schoolfruit en ontvangt, 20 weken lang, drie stuks groente/fruit per leerling per week. Tijdens de 20 weken schoolfruit maakt de school gebruik van de EU-Schoolfruitlessen en het schoolfruitdigibord.

Kerstmusical

Ook dit schooljaar krijgen de kinderen van Het Anker weer muzieklessen van juf Marieke de Vries, docent van de muziekschool. De lessenserie zal uitmonden in een optreden waarbij u allen wordt uitgenodigd.

De kinderen oefenen bij de wekelijkse muziekles voor een kerstmusical. De uitvoering staat gepland voor donderdagavond 20 december, na het kerstdiner.

De veiligheidsregels maken dat er per gezin 2 toegangsbewijzen kunnen worden uitgegeven om aanwezig te zijn bij de uitvoering. Op dinsdagochtend 18 december wordt de generale repetitie gehouden. Ook daar zijn per gezin 2 belangstellenden welkom.

Welkom juf!

Een bijzondere stage is die van de Lio-er. Lio staat voor Leerkracht In Opleiding. Bij de vierjarige opleiding tot leerkracht basisonderwijs is het laatste halfjaar gereserveerd voor deze eindstage. Voor Dominique Boon gaat deze afrondende stage half februari van start. Dominique gaat aan de slag in groep 4-5, onder begeleiding van juf Jacomien Groeneweg. Voor de zomervakantie hoopt Dominique af te studeren. Zij stelt zich hieronder aan u voor.


Beste ouders/verzorgers van de kinderen in groep 4-5,

Ik stuur u dit berichtje, omdat ik vanaf februari 2019 bij uw kinderen in de klas mag komen lesgeven. Ik zal mijn LIO (afstudeerstage) lopen in groep 4-5 op dinsdag, woensdag en donderdag. Mijn naam is Dominique Boon, ik ben 26 jaar oud en woon in Rotterdam. Ik kijk er erg naar uit om de kinderen te mogen begeleiden en helpen groeien.

Momenteel ben ik voor een aantal maanden in Engeland, vanwege de minor Early English. Hier geef ik vier dagen in de week les aan een groep 6. Zodra ik terug ben, zal ik de kinderen van Het Anker zo spoedig mogelijk ontmoeten.

Ik kijk uit naar mijn tijd op Het Anker en om u allen te mogen ontmoeten.

Hartelijke groet,

Dominique Boon

Bye Miss! Hi Miss!

Volgende week is Miss Megan - onze Amerikaanse stagiaire - er op woensdag voor de laatste keer. Megan vliegt terug naar de VS en zal daar haar opleiding tot leerkracht afronden. Bye bye Miss Megan!

Miss Cora is inmiddels geland op Nederlandse bodem. Zij komt elke maandag naar Het Anker. Welcome Miss Cora! In de week van 19 november zijn Megan en Cora er beiden op maandag en op woensdag.

Studiedag

Herinnering: Op woensdag 28 november is er een studiedag voor het Ankerteam. Het is een vervolg op de vorige bijeenkomst waarbij aandacht wordt besteed aan 'gedrag'.

Op school leer je niet alleen lezen en rekenen maar leer je ook omgaan met je eigen emoties en die van anderen om je heen.

Dit Sociaal-emotioneel leren nemen de leerkrachten onder de loep. Waarom doen leerlingen wat ze doen? Wat is de functie van gedrag?
We gaan gedrag signaleren, analyseren en keuzes maken in een passende aanpak.

Agenda voor november en december


 • Donderdag 15 november:
  Groep 4-5 krijgt een gastles over de brandweer

 • Zaterdag 17 november:
  Aankomst Sinterklaas in Nederland

 • Maandag 19 november:
  Groep 6-7-8 trekt lootjes voor het 5-decemberfeest

 • Dinsdag 20 november:
  Gastles brandweer in groep 6-7-8

 • Dinsdag 27 november:
  Groep 1 t/m 8: Schoen op school zetten

 • Woensdag 28 november:
  Studiedag Ankerteam. Leerlingen zijn vrij

 • Donderdag 29 november:
  Hopelijk heeft Sint iets in de schoenen gedaan...

 • Donderdagavond 29 november:
  Voorlichting Voortgezet Onderwijs verzorgd door het Actief College en Hoeksch Lyceum

 • Maandag 3 december:
  Burgemeester of wethouder brengt een bezoek aan school

 • Woensdag 5 december:
  Sinterklaasfeest

 • Donderdagmiddag 6 december:
  Groep 3, 4-5 en 6-7-8 gaan naar de bibliotheek om boeken te ruilen

 • Woensdag 12 december:
  Gekleed zwemmen

 • Woensdag 19 december:
  Gekleed zwemmen

 • Donderdag 20 december:
  Kerstviering 's avonds. 's Middags zijn de kinderen vrij

 • Vrijdag 21 december:
  's Middag vrij voor alle leerlingen

 • Maandag 24 december:
  Start van de Kerstvakantie