OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Archief » Nieuwsbrief #175 - woensdag 10 oktober 2018

Iedereen een boek!

De kinderboekenweek werd dit jaar extra feestelijk doordat er voor elke leerling een boek was. Schrijver Dave Kastelein kwam in de groepen vertellen over zijn werk als schrijver van kinderboeken.

Vanuit de school kreeg iedereen een door de schrijver gesigneerd boek mee naar huis.

Veel leesplezier gewenst!

Vakdocenten bewegingsonderwijs

Sinds de start van dit schooljaar hebben de kinderen van groep 3 t/m 8 een wekelijkse les bewegingsonderwijs van maar liefst twee vakdocenten.
Met veel plezier stellen zij zich aan u voor.

Mijn naam is Doortje de Boer en samen met LIO- stagiair Britt van Westen geven wij dit schooljaar op vrijdagochtend gymles aan de kinderen van groep 3 tot en met 8.

Doortje de Boer
Doortje: Ik ben 28 jaar en afgestudeerd aan Academie voor Sportstudies in Den Haag. Als kind heb ik ook op OBS het Anker gezeten. Het is voor mij dan ook ontzettend leuk om nu gymlessen te geven op deze fijne, sportieve school.

Met mijn volledige enthousiasme zet ik mezelf in om wekelijks een gave les voor uw kind(eren) te maken en te verzorgen. Tijdens de gymles inspireren we de kinderen, laten we ze kennismaken met verschillende sporten en spellen en zorgen we ervoor dat iedereen enthousiast wordt en blijft om te bewegen!

Britt van Westen
Britt: Ik zit in het vierde jaar van de Halo (Haagse academie voor lichamelijke opvoeding) en ben ik 20 jaar oud. Om dit jaar mijn studie succesvol af te kunnen ronden, loop ik een aantal stages op verschillende scholen, waaronder op OBS het Anker.

Tijdens de eerste lessen heb ik het heel erg naar mijn zin gehad en hierdoor heb ik nog meer zin gekregen om de rest van jaar te zorgen voor leuke, afwisselende en sportieve lessen, waarin de kinderen met veel verschillende sporten kennismaken. Zoals Doortje al beschreef, willen we ervoor zorgen dat de kinderen gemotiveerd en enthousiast raken om te gaan sporten en bewegen en om dat te blijven doen!

Sportieve groet,
Britt & Doortje

Bovenbouw naar een zuivelboerderij

Groep 6-7-8 bezocht een zuivelboerderij en kreeg daar een rondleiding. Wat gebeurt er met de melk van de koeien? Hoe wordt boter gemaakt en hoe smaakt dat ;-)

In het fotoalbum een impressie van deze excursie.

Voorstelling voor groep 3


Maandag 15 oktober brengen de kinderen van groep 3 een bezoek aan de voorstelling 'Chocokrokodil'. Het kinderconcert wordt gespeeld in Obs Het Driespan in Puttershoek. De bus komt de kinderen hiervoor om 12.45 uur ophalen. De leerlingen van groep 3 mogen - zonder kosten - deze dag op school overblijven. Geeft u een lunchpakketje mee?
De middag eindigt op de reguliere tijd.

'Daar loopt een krokodil van chocola. De hele wereld zit hem achterna. Want weet je wat de hele wereld wil? Een lekker hapje van die chocokrokodil!'

Dansende draken of vliegende vogels? Alles is mogelijk in dit swingende kinderconcert van Jeroen Schipper. Samen met multi-instrumentalist Henrik Holm, maar vooral ook samen met het publiek maakt Jeroen er overal een kleurrijk feestje van!

Voorlichtingsavond voor ouders

Voor uw agenda: Woensdagavond 17 oktober is er in het schoolgebouw een voorlichtingsavond over "Online Veiligheid". De inloop is om 19.15 uur en om 19.30 uur start de avond. U bent van harte welkom!

De voorlichting wordt gegeven door bureau Halt.

Inhoud van de voorlichting:
Bijna alle jongeren maken gebruik van het internet. Thuis, op school en op straat via hun smartphone. Naast alle goede dingen, heeft het internet ook haar mindere kanten. Jongeren zetten veel informatie over zichzelf en anderen online en overzien hiervan de gevolgen niet. Ook met pesten en dreigen gaan jongeren soms veel te ver.

Ouders en scholen willen dit gedrag aanpakken en liefst voorkomen maar weten vaak niet hoe. Hoe maak je jongeren bewust van de gevolgen en gevaren van het internet? Hoe voorkom je dat zij te ver gaan? En hoe kunnen ouders en scholen (tijdig) ingrijpen?

Kledingactie: Opgeruimd staat netjes

Dit najaar wordt er weer een inzamelingsactie van o.a. kleding gehouden door beide scholen gezamenlijk. Voor woensdag 17 oktober a.s. staat er zo'n inzamelingsactie gepland. U kunt de zakken tot 9.00 uur 's morgens inleveren bij de fietsenstalling.

De organisatie Bag-2-School organiseert deze actie op verzoek van scholen en andere instellingen. Bag-2-School is geinteresseerd in het inzamelen van hoogwaardige tweedehands dames-, heren- en kinderkleding, maar ook schoenen, riemen / ceintuurs, hoeden, handtassen, beddengoed, gordijnen en pluche speeltjes.

Bag-2-School voorziet zo in de mogelijkheid om fondsen te werven voor de school (of andere instelling), terwijl tegelijkertijd indirect het milieu geholpen wordt (recycling) en werkgelegenheid gecreeerd wordt.

Normaliter weegt een geheel gevulde zak tien kilo. Een dergelijke zak brengt dan 3,- euro op. Zo'n actie brengt al gauw een leuk bedragje op en wordt besteed aan diverse materialen voor alle leerlingen. Spaart u mee?

Dit mag in de zakken:
Schone kleding (zowel baby-, kinder- als volwassenmaten), schoenen (per
paar, aan elkaar geknoopt of met tape), lakens, dekens, gordijnen,
handdoeken, knuffelbeesten, handtassen riemen en ceintuurs.

NB
Graag de zakken dichtgeknoopt inleveren.

Tip: Open molendag

Op zaterdag 20 oktober a.s. (van 10.00-16.30 uur) is de 7e molendag in de Hoeksche Waard en zijn alle molens open en als het weer wil meewerken, draaien ze ook!

Poster: Poster_Molendag_A4_2018_1_1.pdf

Tip: Zwem-4-daagse

Van 23 t/m 26 oktober 2018 (tijdens de herfstvakantie) organiseert Zwem- en Waterpolovereniging ZVS in zwembad de Wellen te 's-Gravendeel de KNZB-Zwem4daagse.

Meer weten? Voor vragen zijn we via zwem4daagse@zvs.nu bereikbaar. Meer informatie over het evenement is via www.zvs.nu/zwem4daagse en op Facebook te vinden.

Agenda voor oktober en november • Maandag 15 oktober:
  Groep 3 bezoekt de voorstelling 'Chocokrokodil' in Obs Het Driespan in Puttershoek (13.30-14.15 uur)

 • Woensdag 17 oktober:
  Kledinginzamelingsactie Bag-2-School (voor 9.00 uur inleveren bij de fietsenstalling aub)

  Ouderavond voor ouders van Regenboog en Anker: Bureau Halt vertelt over groepsdruk en online veiligheid

 • Maandag 22 t/m vrijdag 26 oktober:
  Herfstvakantie

 • Maandag 29 oktober:
  Na schooltijd: Sport op het plein

 • Dinsdag 30 oktober:
  Groep 4-5 bezoekt het natuureducatiecentrum in Numansdorp

 • Donderdagmiddag 1 november:
  Groep 3, 4-5 en 6-7-8 gaan naar de bibliotheek om boeken te ruilen

 • Donderdag 1 november:
  Na schooltijd: Sport op het plein

 • Woensdag 7 november:
  Schoolontbijt voor alle leerlingen

 • Donderdag 8 en vrijdag 9 november:
  Studietweedaagse voor Acisdirecteuren

 • Dinsdag 13 november:
  Spreekavond groep 1 t/m 8

 • Woensdag 14 november:
  Start van de 20 weken schoolfruit (op woensdag, donderdag en vrijdag)

 • Vrijdag 16 november:
  Groep 1 t/m 5: Schoen op school zetten

 • Zaterdag 17 november:
  Aankomst Sinterklaas in Nederland

 • Maandag 19 november:
  Hopelijk heeft Sint iets in de schoenen gedaan...

 • Woensdag 28 november:
  Studiedag Ankerteam. Leerlingen zijn vrij

 • Donderdagavond 29 november:
  Voorlichting Voortgezet Onderwijs verzorgd door het Actief College en Hoeksch Lyceum