OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Archief » Nieuwsbrief #172 - woensdag 19 september 2018

Baggerwerkzaamheden Heinenoord

In opdracht van de gemeente worden er maai- en baggerwerkzaamheden in de kern van Heinenoord en Blaaksedijk uitgevoerd. De werkzaamheden duren tot vrijdag 19 oktober, met een eventuele uitloop naar medio november.

Middels bebording wordt gewaarschuwd. Om de overlast te beperken wordt er niet gereden tijdens de start- en eindtijden van de scholen.

Veiligheid voor onze leerlingen
Het baggeren gebeurt met grote machines. Die machines hebben veel plek nodig om hun werk te kunnen doen. Doordat de machines groot zijn en veel lawaai maken hebben de machinisten en chauffeurs niet altijd hun omgeving goed in de gaten. Daarom wordt de weg waar gebaggerd wordt ook vaak afgezet.

* Blijf dus uit de buurt van de grote machines
* Kom niet voorbij de afgezette plaats
* Kijk naar de bestuurder van de machine of die jou ziet

Nieuwe Leerlingenraad


Dinsdag 18 september was het Prinsjesdag. In de dagen ervoor is er in de bovenbouwgroep veel aandacht besteed aan de betekenis van Prinsjesdag en de manier waarop de democratie in Nederland is georganiseerd.

Om democratie in de praktijk te ervaren, stond er op Prinsjesdag de verkiezing voor de leerlingenraad op het programma. Vooraf konden kandidaten zich opgeven. De kandidaten hebben hun eigen verkiezingsposter gemaakt, hun standpunten toegelicht in een toespraak en zijn hierover in de debat gegaan.

Na een stemronde met stembiljetten en rode potloden zijn de volgende kinderen gekozen in de leerlingenraad:
- Groep 6: Yalina
- Groep 7: Ruben
- Groep 8: Esmee

Wij wensen de leerlingenraad dit schooljaar veel succes toe.

Met de 'benenwagen'!

Op donderdag 20 september organiseert SCHOOL op SEEF de schoolbrengdag: een oproep aan ouders en leerlingen om lopend of - wanneer je verder weg woont - op de fiets naar school te gaan. Dat is goed voor bezig de gezondheid, de verkeersveiligheid rondom school, het milieu, de verkeersvaardigheid en het is nog eens leuk ook!

Wie doet mee en komt eens vaker met de 'benenwagen' naar school?!

Groep 8 bezoekt het Hoeksch Lyceum

Op donderdag 20 september zal groep 8 het Hoeksch Lyceum bezoeken om een voorbeeldles 'Science' te volgen en de klimwand te bezoeken.

Voor de les in de klimwand hebben de kinderen gymkleding en gymschoenen nodig.

Net als leerlingen uit het voortgezet onderwijs, gaat groep 8 op de fiets naar het Hoeksch Lyceum. Rond 16.30 uur worden de kinderen terug verwacht in Heinenoord.

NB
Groep 6 en 7 volgen het reguliere programma op school bij juf Marietta.

Burendag

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2018 vieren we Burendag op 22 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

De kinderen van het schoolgebouw aan de Van Althenastraat vieren burendag op vrijdag 21 september. De peuters van Hompeltje en Pompeltje brengen een bezoekje aan de kleutergroepen van beide scholen en wisselen daar post uit. Ook de groepen 3 t/m 8 van beide scholen sturen elkaar een kaart.

Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.
Een gezellige burendag gewenst!

'Ik eet het beter'


Er valt heel veel te kiezen in het enorme voedingsaanbod. Om kinderen te leren gezonde keuzes te maken heeft 'Ik eet het beter', in samenwerking met het Voedingscentrum en IVN, verschillende interactieve lesprogramma's ontwikkeld voor de midden- en bovenbouw.

Daarmee ontdekken en ervaren kinderen op de basisschool wat gezonde producten doen voor hun lijf. Zo worden ze zich bewust van wat ze dagelijks eten en drinken en leren op een speelse manier om te kiezen voor gezond. Bij het hele lesprogramma ligt de nadruk op samen doen en samen beleven. Gezond eten wordt vanzelf leuk en lekker!

Groep 4 t/m 8 besteedt in de week van 24 september aandacht aan dit project.

Sport op het plein

In september komen de combinatiefunctionarissen van de gemeente Binnenmaas weer naar school om allerlei sporten en spellen te introduceren. Kom je na schooltijd meedoen? Het is steeds van 15.15 uur tot 16.15 uur op het schoolplein.

Deelname is gratis en je hoeft je niet aan te melden.

 • Maandag 24 september:
  Na schooltijd: Sport op het plein

 • Donderdag 27 september:
  Na schooltijd: Sport op het plein

 • Studiedag

  Herinnering: Op woensdagochtend 26 september is er een studiedag voor het Ankerteam. Bij de cursus staat 'gedrag' centraal. Op school leer je niet alleen lezen en rekenen maar leer je ook omgaan met je eigen emoties en die van anderen om je heen.

  Dit Sociaal-emotioneel leren nemen de leerkrachten onder de loep. Waarom doen leerlingen wat ze doen? Wat is de functie van gedrag?
  We gaan gedrag signaleren, analyseren en keuzes maken in een passende aanpak.

  Excursie Rijksmuseum

  Op dinsdag 25 september zullen brengen de midden- en bovenbouwgroep een bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Zij krijgen een rondleiding bij de tentoonstelling over de Gouden Eeuw. Deze periode is onderdeel van de methode 'Tijdzaken', de geschiedenismethode waar op Het Anker mee gewerkt wordt.

  Voor het vervoer naar en van de tentoonstelling wordt gebruik gemaakt van de Rijksmuseumbus. Geeft u eten en drinken mee voor de ochtend- en lunchpauze?
  De kinderen zijn 's middags, onder voorbehoud, op de normale eindtijd terug bij school.

  Kledingactie


  Dit najaar wordt er weer een inzamelingsactie van o.a. kleding gehouden. Voor woensdag 17 oktober a.s. staat er zo'n inzamelingsactie gepland. De organisatie Bag-2-School organiseert deze actie op verzoek van scholen en andere instellingen. Bag-2-School is geinteresseerd in het inzamelen van hoogwaardige tweedehands dames-, heren- en kinderkleding, maar ook schoenen, riemen / ceintuurs, hoeden, handtassen, beddengoed, gordijnen en pluche speeltjes.

  Bag-2-School voorziet zo in de mogelijkheid om fondsen te werven voor de school (of andere instelling), terwijl tegelijkertijd indirect het milieu geholpen wordt (recycling) en werkgelegenheid gecreeerd wordt.

  Normaliter weegt een geheel gevulde zak tien kilo. Een dergelijke zak brengt dan 3,- euro op. Zo'n actie brengt al gauw een leuk bedragje op en wordt besteed aan diverse materialen voor alle leerlingen. Spaart u mee?

  Dit mag in de zakken:
  Schone kleding (zowel baby-, kinder- als volwassenmaten), schoenen (per
  paar, aan elkaar geknoopt of met tape), lakens, dekens, gordijnen,
  handdoeken, knuffelbeesten, handtassen riemen en ceintuurs.

  NB
  Graag de zakken dichtgeknoopt inleveren.

  Agenda voor september


  • Donderdag 20 september:
   Science en klimles groep 8, klimwand Hoeksch Lyceum (13.45-15.45 uur)

  • Donderdag 20 september:
   Schoolbrengdag: kom lopend naar school of kom op de fiets wanneer je wat verder weg woont

   Groep 3, 4-5 (en 6-7-8) gaan naar de bibliotheek om boeken te ruilen

  • Maandag 24 september:
   Na schooltijd: Sport op het plein

  • Week van 24 t/m 28 september:
   Week van de pauzehap

  • Dinsdag 25 september:
   Groep 4-5 en 6-7-8 brengen een bezoek aan het Rijksmuseum

  • Woensdag 26 september:
   Studiedag Ankerteam. Leerlingen zijn vrij

  • Woensdagmiddag 26 september:
   Korfbaltoernooi voor belangstellenden uit groep 3 t/m 8 (Westmaas)

  • Donderdag 27 september:
   Na schooltijd: Sport op het plein