OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Archief » Nieuwsbrief #166 - dinsdag 26 juni 2018

Bijna vakantie

De laatste weken kennen een combinatie van werk en feestelijkheden. Donderdag 28 juni is de laatste keer van 'sport op het plein', donderdag 5 juli trakteert de TSO op patatjes en de laatste week staan de kinderen van groep 8 centraal met hun afscheidsactiviteiten.

Op school liggen de bestellingen voor het volgend schooljaar al klaar in het magazijn en staat de grote schoonmaak gepland. Voor de bovenbouwgroep is een nieuw digibord besteld en zo zijn de meeste voorbereidingen voor het volgend schooljaar afgerond.

Geslaagd!


Op woensdag 20 juni hebben de leerlingen van groep 7 hun praktisch verkeersexamen afgelegd. Dit examen werd georganiseerd voor Veilig Verkeer Nederland.

Vanaf de Tienvoet moesten de kinderen, voorzien van rugnummers, een route fietsen. De route werd aangegeven door verkeersborden. Soms moesten ze even oppassen dat ze niet bijvoorbeeld een autoweg op reden of een wandelpad. Op verschillende plekken langs de route stonden controleurs om te kijken of de kinderen zich aan de verkeersregels hielden.

Na een middag punten tellen, kwam donderdag 21 juni de uitslag: Alle kinderen van Het Anker zijn geslaagd voor het examen.

Eerder in het jaar, op donderdag 5 april, had groep 7 theoretisch verkeersexamen. Ook hiervoor zijn alle kinderen van het Anker geslaagd. Daarmee waren beide onderdelen van het verkeersexamen compleet en ontvingen de kinderen allemaal een verkeersdiploma. Van harte gefeliciteerd!

Diplomazwemmen

Woensdag 27 juni is een spannende dag Voor enkele kinderen uit groep 4-5. Voor hen staat het diplomazwemmen op de planning. Er wordt voor verschillende diploma's afgezwommen. Veel succes!

Tip: Voetballen

Hou je van voetballen? Woensdagmiddag 27 juni ben je welkom bij de Tienvoet. Heb je zin om mee te doen van 14.00 tot 16.00 uur, meld je dan aan via joppe@gereformeerdekerkheinenoord.nl

Alle kinderen van de groepen 3 t/m 8 zijn welkom, mits vooraf opgegeven!
Er zijn geen kosten aan verbonden, gewoon een leuke sportmiddag voor onze Heinenoordse jeugd!

Patatjesdag!


Donderdag 5 juli mogen alle kinderen op school lunchen. De ouders van de Tussenschoolse opvang (TSO) trakteren iedereen op patat. Lekker!

Alle kinderen mogen die dag in de eigen klas, onder leiding van de groepsleerkracht, overblijven.

NB
Aan deze overblijfdag zijn geen kosten verbonden.

Musical

Op dinsdagavond 10 juli speelt groep 6-7-8 voor u de musical 'Bende Op de Camping'. De inloop start om 19.00 uur. Om 19.15 uur begint de musical. Na de musical, rond 20.30 uur, mogen de kinderen van groep 6 en 7 naar huis. Er is een dan korte pauze en daarna nemen we officieel afscheid van groep 8.

Verhaallijn:
Govert, een eigenzinnige bejaarde campingbaas, heeft wegens geldgebrek zijn camping verkocht aan louche zakenman Jack de Spijker. Jack heeft beloofd om samen met Govert de oude gezellige camping weer tot een succes te maken. Het loopt echter allemaal anders!

De inkt van het koopcontract is nog niet droog of Jack schuift met zijn bulldozer de halve camping plat. Er moet een duur, luxe vakantieresort komen, met bungalows, palmbomen en een subtropisch zwemparadijs, vinden Jack en zijn sluwe vriendin Roos. Govert en zijn kleindochter Amber krijgen precies een dag om hun spulletjes bij elkaar te rapen en te vertrekken.

Maar dan staan er onverwacht vakantiegasten aan de poort van de camping. De ene helft van de gasten verwacht een gezellige oude camping en de andere helft een luxe vakantiepark. De chaos is compleet! Als klap op de vuurpijl landen onverwacht Vikingen Sven Hamer en Epke Zonderhand met hun schip op het nabijgelegen strandje. En ze hebben niet veel goeds in de zin...

Gaat het Amber en Govert lukken om de camping ondanks alle tegenslagen tot een nieuw succes te maken? Of krijgen de gemene Jack en Roos hun zin? En wie staat er op om de Vikingen het hoofd te bieden?

Dag groep 8!

Na de musical op dinsdag 10 juli is het dan op woensdag 11 juli voor groep 8 de allerlaatste schooldag op Het Anker. De schoolverlaters komen hun spulletjes opruimen en dan is het afgelopen en zwaaien we om 12.15 uur, met alle leerlingen, onze oudste leerlingen uit.

Woensdagavond 11 juli is er 's avonds is er een barbecue voor groep 8 met de leerkrachten en dan begint voor hen de vakantie.

Dag groep 8 ... tot ziens!

Dag juf!


Donderdag 12 juli is de laatste werkdag van juf Margaret de Koning. We nemen die middag afscheid van haar. Na 7 jaar op Het Anker te hebben gewerkt maakt Margaret de overstap naar een andere Acis-school, obs De Zevensprong, in haar woonplaats Oud-Beijerland.

We verliezen in Margaret een enthousiaste juf en fijne collega. Wij bedanken haar voor haar inzet voor onze school. We wensen haar veel succes en plezier op haar nieuwe werkplek.

Wilt u Margaret gedag komen zeggen dan is daar op 12 juni vanaf 14.45 uur gelegenheid voor, in de hal van de school.

Laatste schooldag

Vrijdag 13 juli is de laatste schooldag van het schooljaar 2017-2018. Om 12.15 uur begint voor alle leerlingen de vakantie. Hoera!

Tip: Zomerlezen

Na de zomervakantie ervaren leerkrachten regelmatig dat kinderen achteruit zijn gegaan in hun leesvaardigheid. Dit wordt zomerdip of zomerverval genoemd. Om het succes van de leesontwikkeling gedurende het afgelopen schooljaar vast te houden en te voorkomen dat deze terugval optreedt, is het belangrijk om ook thuis regelmatig te blijven lezen: zomerlezen.

Hoe zorg je ervoor dat de leesontwikkeling van je kind tijdens de zomervakantie gewoon doorgaat?

Tip 1: Stop vooral zelf niet met lezen!
Laat je kind zien dat lezen leuk is en juist iets is wat je voor je plezier doet. Pak dus lekker zelf je favoriete boeken in (of gooi je e-reader vol) en ga bij de tent zitten lezen.

Tip 2: Op vakantie? Neem leuke (taal-)spellen mee
Tijdens regenachtige dagen op de camping of in het hotel slaat de verveling snel toe. Maar ook als de zon schijnt zijn spelletjes leuk tijdverdrijf. Vooral talige spelletjes zoals scrabble (junior), rompompom en maan roos vis spelletjes voor beginnende lezers zijn ideaal om de zomerdip op te vangen. Ook bordspellen dragen bij aan lezen.

Tip 3: Kinderboeken mee!
De meest voor de hand liggende tip is natuurlijk: neem leuke kinderboeken mee in de vakantiekoffer! Ga vooraf ook samen naar de bibliotheek en laat je kind zelf een stapel boeken uitkiezen voor de vakantie. Boeken die nog te moeilijk zijn, kun je voorlezen of samen lezen.

Tip 4: Lezen is overal
Denk aan de menukaart in het restaurant, borden onderweg, foldertjes van de dierentuin die je wil gaan bezoeken, een boekje over het land waar je naar toe gaat of een informatief boekje over een favoriet onderwerp van je kind. Ook strips, leesdoeboeken en kindertijdschriften zijn leuk Ún zinvol om te lezen.

Tip 5: Vertier op de achterbank
Voor lange autoritten zijn bijvoorbeeld vakantieboeken met woordspelletjes leuk en leerzaam. Rijden maar!

Agenda voor juni en juli


 • Woensdag 27 juni:
  Diplomazwemmen

 • Donderdagmiddag 28 juni:
  Groep 3 en groep 4-5 gaan bibliotheekboeken ruilen

  Na schooltijd: Sport op het schoolplein

 • Dinsdag 3 juli:
  Spreekavond groep 1 t/m 7

 • Donderdag 5 juli:
  Patatjesdag voor alle kinderen van Het Anker. Er wordt op school gegeten en de TSO trakteert iedereen op patat!

 • Donderdagmiddag 5 juli:
  Groep 6-7-8 gaat bibliotheekboeken ruilen

 • Dinsdag 10 juli:
  Musical groep 6/7/8

 • Woensdag 11 juli:
  's Avonds is er een barbecue voor groep 8

 • Vrijdagmiddag 13 juli:
  Alle leerlingen zijn vrij. Fijne vakantie!

 • Zaterdag 14 juli:
  Zomervakantie (t/m zondag 26 augustus)