Archief » Nieuwsbrief #160 - dinsdag 08 mei 2018

Meester- en juffendag

Op woensdag 9 mei vieren de meester en juffen van Het Anker hun verjaardag. Alle kinderen zijn uitgenodigd voor het feestje. Het thema van de dag is 'Een beestenboel'.

De dag wordt gestart in het eigen klaslokaal. Het tweede deel van de ochtend gaan de kinderen t/m groep 5 op pad naar Nieuw-Beijerland, naar speeltuin en kinderboerderij 'De Bokkesprong'. De kinderen en juffen van groep 1-2 en 3 maken de rit per bus. De middenbouwgroep reist in de auto's van de begeleiders.

De bovenbouwgroep blijft op school en ontvangt bijzondere bezoekers. Zij krijgen een demonstratie te zien van de douane die met hulphonden hun werk ondersteunen. De voorlichting is heel breed opgesteld en gaat o.a. over de middelen die de Douane ter beschikking heeft, zoals detectiepoorten, containerscan en over namaakproducten, beschermde en uitheemse diersoorten en het aantreffen van drugs op boten en in de haven. Ook zal er worden ingegaan op de gevaren van drugs en op het gevaar van goederen bestellen op internet. Verder zullen speurhond geleiders een verhaal vertellen over hun werkzaamheden en zullen wat voorwerpen verstoppen waarna de honden hun werk gaan doen!

Aan het eind van de ochtend is iedereen weer in het eigen klaslokaal om de dag af te sluiten.

NB
Gezien de weersverwachting adviseren wij u om uw kind in te smeren met een zonnebrandcreme.

Zwemmen

In verband met de meester- en juffendag op woensdag 9 mei, vervalt de zwemles op deze dag.

Het Anker helpt de bij

Er zijn steeds minder bijen in Nederland. En dat is heel slecht nieuws! Want bijen zijn onmisbaar voor het groeien van bloemen, fruit en planten. En daarom komen we nu in actie! De middenbouw- en bovenbouwgroep doet mee met de Bijenbrigade.

De kinderen gaan bij de handenarbeidles aan de slag met het maken van een Bijenhotel en Bloembommetjes. Daarmee is er voor de bijen te eten en een plek om een nest te maken.

Bijen en stuifmeel, hoe zit dat?
Als bijen in een bloem op zoek gaan naar nectar, nemen ze ongemerkt stuifmeel mee. Komt dit via de bij in een andere bloem terecht, dan wordt de plant bevrucht. Een fruitboom krijgt zo vruchten.

Samen zorgen we zo voor meer bijen. En dat is belangrijk voor onze telers en daarmee voor ons allemaal!

Rapporten

Op donderdag 21 juni krijgen de kinderen hun zomerrapport mee naar huis. Van veel kinderen hebben we de rapportmappen weer terug op school ontvangen maar we missen er nog paar. Graag ontvangen wij alle rapporten tijdig retour.

Wandel je mee?

In de week van 28 mei kunnen de wandelschoenen weer uit de kast gehaald worden! De jaarlijkse avondvierdaagse staat dan op het programma. 'De Oranje Garde' uit Heinenoord organiseert dit sportieve evenement. Leerlingen en hun begeleiders die mee willen wandelen kunnen zich op woensdag 23 mei op school tussen 12.00 en 13.00 uur komen inschrijven.

Data: 28, 29, 30 en 31 mei
Starttijd: Tussen 18.30 en 19.00 uur
Startplaats: Jeugdhuis 'De Erve', Oranjestraat 3 te Heinenoord
Afstanden: 3 km, speciaal voor kinderen t/m 6 jaar (onder begeleiding) / 5 km / 10 km