Archief » Nieuwsbrief #159 - donderdag 19 april 2018

Fijne vakantie!

Na de Koningsspelen op vrijdagochtend 20 april, gaat de meivakantie in. Twee weken lang is de school gesloten. Wij zien iedereen graag terug op maandag 7 mei. Dat is een korte schoolweek want op donderdag 10 en vrijdag 11 mei zijn de kinderen dan weer vrij i.v.m. het Hemelvaartweekend.

Fijne vakantie gewenst!

Zonnige Koningsspelen

Vrijdag 20 april vieren we de verjaardag van onze koning met sport en spel en een gezamenlijk ontbijt. De leerlingen van de onder- en middenbouwgroep volgen daarna een spelcircuit met echte 'Oranje spellen' rond het schoolgebouw. In de loop van de ochtend krijgen de kinderen een pakje drinken en iets lekkers.

De weersverwachting geeft een zonnig beeld. Wellicht wilt u uw kind insmeren met een zonnebrandcreme.

De bovenbouwgroep bezoekt een fitnesscentrum in Oud-Beijerland. De kinderen moeten deze dag op de fiets naar school komen. Ouders die het leuk vinden om mee te fietsen, zijn van harte welkom. De kinderen krijgen een les boksen in een speciaal hiervoor ingerichte ruimte. Ook kunnen ze een kijkje nemen in de fitness zaal en wat proberen.

Voor alle kinderen (en begeleiders) geldt: Hou je van verkleden? Een rood-wit-blauwe of oranje outfit past goed bij deze feestdag!

De schooldag eindigt 20 april voor alle leerlingen om 12.15 uur.

Meester- en juffendag

Op woensdag 9 mei vieren de meester en juffen van Het Anker hun verjaardag. Alle kinderen zijn uitgenodigd voor het feestje. De verjaardagen worden gevierd in Nieuw-Beijerland, bij speeltuin en kinderboerderij 'De Bokkesprong'.

De kinderen en juffen van groep 1-2 en 3 maken de rit per bus. De overige groepen reizen in de auto's van de begeleiders.

Beestenboel...

In de laatste weken voor de zomervakantie staan er nog enkele activiteiten op het programma. In alle groepen wordt gewerkt aan het thema 'Beestenboel'. Dat betekent (biologie)lessen over dieren en ook de uitstapjes - zoals de meester- en juffendag en de schoolreis - hebben met het thema te maken. Wie kan al raden waar we met de schoolreis, op donderdag 14 juni, naar toe gaan?

Dag juf! Welkom juf!

Aan het eind van dit schooljaar nemen we afscheid van juf Margaret de Koning. Na 7 jaar werken op Het Anker is Margaret toe nieuwe uitdagingen. De studie die Margaret is begonnen maakt daar ook deel van uit. We verliezen in Margaret een enthousiaste juf die altijd een vrolijke noot toevoegt aan het team. Margaret maakt gebruik van de mobiliteitsregeling binnen de stichting en maakt de overstap naar een andere Acisschool, obs De Zevensprong, in Oud-Beijerland. Wij wensen haar veel succes met de nieuwe uitdagingen!

Door het vertrek van Margaret ontstaat er een vacature die juf Anne Luijendijk gaat invullen. Anne is onze huidige Lio-er en we kennen haar daarom inmiddels goed als een hardwerkende, fijne juf en collega. Anne studeert voor de zomervakantie af en gaat na de vakantie in de onderbouw aan de slag.

Als startende leerkracht krijgt Anne ondersteuning van meer ervaren collega's. In groep 1-2 werkt zij samen met juf Corinne Koenderman. Corinne heeft ruime ervaring met kleuters. In groep 3 vult Anne de week aan naast juf Abigail Houben. We heten Anne van harte welkom in het Ankerteam!

Concept groepsbezetting 2018-2019

In het schooljaar 2018-2019 zijn er weer vier groepen op Het Anker.
De verantwoordelijkheid voor begeleiding van de groepen ligt bij de onderstaande leerkrachten.

• Groep 1/2: Anne Luijendijk en Corinne Koenderman
  • Groep 3: Abigail Houben en Anne Luijendijk
  • Groep 4/5: Karin Kooijman en Jacomien Groeneweg
  • Groep 6/7/8: Martin den Haan

Met ingang van het schooljaar 2018-2019 vindt u de onderstaande leerkrachten voor de groepen.

Groep MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
    1-2 AnneAnneCorinneAnneCorinne
    3AbigailAbigailAnneAbigail Anne
    4-5 KarinKarinJacomienJacomienJacomien
    6-7-8MartinMartinMartinMartinMartin

• Ochtendpauze = fruitpauze

Het einde van 20 weken gratis fruit voor onze leerlingen is bereikt. Deze week genieten we nog van de laatste levering waarbij we fruit en/of groente krijgen.

We kijken met plezier terug op de afgelopen maanden waarin het fruit door de kinderen enthousiast werd ontvangen.

Ochtendpauze = fruitpauze
    Na de meivakantie zetten we graag de goede gewoonte voort van fruit in de ochtendpauze. Doet u mee en geeft u fruit of groente mee voor de ochtendpauze?

Acis Actueel

Het openbaar primair en voortgezet onderwijs geven gezamenlijk drie keer per jaar een informatiebulletin uit onder de titel Acis Actueel. Het blad wordt uitgereikt aan alle leerlingen en medewerkers van openbare scholen voor basis- en voortgezet onderwijs in de Hoeksche Waard en aan de stakeholders van de stichtingen Acis en OVO HW.

Lees hier de Acis Actueel april 2018.

Dank aan de buurtpreventie

Voor ons niet zichtbaar, maar wel merkbaar, dat zijn de vrijwilligers van de buurtpreventie in Heinenoord. Zij lopen trouw hun rondes door het dorp en houden daarbij ons schoolgebouw goed in de gaten. Zij informeren onze concierge direct wanneer er iets te melden valt. Soms betreft het gevonden voorwerpen op het schoolplein, dan weer geven zij door dat er nog een raam open is blijven staan e.d.
    Hulde aan de vrijwilligers die zo goed op ons schoolgebouw letten!

Tip: Training hopper

De Training Hopper biedt de leerlingen de mogelijkheid om bij diverse sportverenigingen te 'hoppen' en te kijken welke sporten passend zijn.

• Deelname is gratis. Wel graag even aanmelden.
    • Diverse sportclubs.
    • Meerdere lessen gedurende heel de maand mei.
    • Trainingen zijn afgestemd op leeftijd.

Zie voor meer info: www.welzijnhoekschewaard.nl

Agenda voor mei

• Tot en met zondag 6 mei:
      Meivakantie

• Woensdag 9 mei:
      Meester- en juffendag

• Donderdag 10 en vrijdag 11 mei:
      Vrij (Hemelvaartsweekend)

• Zondag 13 mei:
      Moederdag

• Woensdag 16 mei:
      Groep 6-7-8 doet mee aan de BankBattle