Archief » Nieuwsbrief #151 - donderdag 22 februari 2018

Fijne vakantie!

Deze periode werden de leerlingen vanaf groep 2 weer getoetst met de verschillende toetsen van het CITO-leerlingvolgsysteem. De toetsen zijn
afgerond en in het rapport kunt u zien welke vorderingen uw kind heeft gemaakt. U ontvangt bij het rapport een uitnodiging voor een gesprek over het rapport.

Vrijdagmiddag 23 februari begint de voorjaarsvakantie. De school is dan een week gesloten. Wij zien iedereen graag terug op maandag 5 maart.

Fijne vakantie gewenst!

Dinsdag 20 februari bracht een medewerker van het Archeon een bezoek aan de midden- en bovenbouwgroep van Het Anker. Onder leiding van deze Romeinse Archeotolk maakten de kinderen op actieve wijze kennis met de bijzondere geschiedenis van de Romeinse grens 'de Limes' in Zuid-Holland. Gekleed in authentieke kledij liet de Archeotolk de geschiedenis leven. Dat werd een spectaculaire geschiedenisles!

Kijk mee naar de foto's van deze gastles in het fotoalbum.

Sport op het plein

Maandag 5 en donderdag 8 maart en de week erna op 12 en 15 maart kunnen de kinderen na schooltijd deelnemen aan 'Sport op het plein'. De combinatiefunctionarissen van de Gemeente Binnenmaas bieden deze spelbegeleiding aan aan alle kinderen van de basisscholen. De nieuwe spelideeen kunnen de kinderen weer gebruiken bij het spelen hun vrije tijd. Veel plezier allemaal!

Gastles 'Zeebenen'

Op 8 maart krijgt groep 6-7-8 een gastles over het wonen en werken aan boord van een zeeschip.

Zeebenen in de klas komt vertellen over het wonen en werken aan boord van een zeeschip. Naast een gastles krijgen de kinderen de beschikking over een link waarmee ze zelf een schip kunt verkennen. Het Kromhout museum doet dit jaar ook een duit in het zakje met film- en beeldmateriaal van motoren.

Op de zeevaartschool leer je tegenwoordig niet alleen meer voor kapitein of machinist. Ook het milieu, duurzaamheid en innovatie spelen een belangrijke rol tijdens de opleiding. Er is veel hi-tech aan boord!

Brandveiligheid

Voor groep 4-5 staat er op dinsdag 13 maart een gastles over brandveiligheid op het programma.

De boer op!

Donderdag 15 maart is groep 4-5 aan de beurt voor een bezoek aan een melkveehouderij in Strijen. Zij worden om 10.00 uur verwacht bij de familie Troost aan de Hoekseweg.

Voor dit bezoek zijn enkele ouders nodig voor het vervoer van de kinderen. Wilt u rijden, geeft u dit dan door aan juf Jacomien.

Mini-musical

Onder begeleiding van docente Marieke de Vries, van de muziekschool, zijn alle groepen aan het oefenen voor de opvoering van de mini-musical 'Sprokkeltje'. De opvoering staat gepland voor dinsdagmiddag 20 maart, om 14.15 uur.

De liedjes klinken al goed en er wordt hard gewerkt aan de muziekinstrumenten die uit afval gemaakt worden. Met lege glazen flessen worden bijvoorbeeld flessenorgels gemaakt. Het vraagt een goed gehoor en concentratie om de fles precies met voldoende water te vullen en dan een zuivere toon te horen als je erop slaat. Op 20 maart kunt u het eindresultaat van de lessenserie komen beluisteren. Komt u ook?

Rots- en watertraining

Na de voorjaarsvakantie start op 15 maart de Rots- en watertraining voor de bovenbouwgroep. De training bestaat uit 8 lessen die wekelijks op donderdagochtend worden gegeven. De lessenserie wordt aangeboden vanuit de Gemeente Binnenmaas.

Doel van het Rots en Water programma is het vergroten van de communicatie- en sociale vaardigheden en welzijn bij kinderen en jongeren en het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting, meeloopgedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Al spelenderwijs en via fysieke oefening worden sociale-communicatie-en confrontatievaardigheden aangeleerd. Spel en fysieke oefening worden voortdurend afgewisseld door momenten van zelfreflectie, kringgesprek en gecompleteerd door het maken van verwerkingsopdrachten.

Breien!

Op verzoek van de kinderen is juf Jacomien bij de handvaardigheidles met de bovenbouwgroep gestart met 'fijne naaldwerken'. Het punniken en 'loomen' hadden de kinderen snel onder de knie; het breien blijkt nog een hele uitdaging maar er wordt hard gewerkt!

NB
Is er een (groot)ouder die het leuk vindt om te assisteren bij deze 'fijne naaldwerken' met groep 6-7-8? Juf Jacomien is op vrijdag van 11.30 tot 12.15 uur met de kinderen aan de slag en assistentie is welkom!

Mocht u nog restjes dikke wol hebben, dan ontvangen wij die graag op school.

Uitnodiging: Cafe GEZIeN HW

Cafe GEZIEN HW is een ontmoetings- en kenniscafe dat 4x per jaar georganiseerd wordt. Dit keer is het thema: Passend Onderwijs!
Wat houdt dat eigenlijk in en wanneer krijgt mijn kind ermee te maken?

Pierre den Hartog (Acis/SWV2804) komt het uitleggen a.h.v. een Powerpoint presentatie.

Het schoolmaatschappelijk werk houdt een presentatie en vertelt wat zij kunnen betekenen voor kinderen en hun ouders. Ook bureau Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten en de jeugdprofessionals van de Stichting Jeugdteams ZHZ/afd HW zullen aanwezig zijn voor het beantwoorden van vragen en geven van informatie. Er is veel ruimte voor interactie!

Waar en wanneer?
Woensdag 7 maart 2018 van 19:30 - +/- 21:30 uur.
De Drie Lelies, Narvikstraat 1 in Puttershoek.

Gratis kaarten zijn te reserveren via Eventbrite, de Facebookpagina van Café GEZIeN Hoeksche Waard of via cafegezienhw@gmail.com

U bent van harte welkom. Tot dan!

Agenda voor maart

• Maandag 26 februari t/m zondag 4 maart:
    Voorjaarsvakantie

• Maandag 5 en donderdag 8 maart:
    Na schooltijd: Sport op het plein

• Dinsdag 6 maart:
    Spreekavond groep 1 t/m 8 en adviezen voor groep 8
    In de week van 5 maart is er na schooltijd eveneens gelegenheid om met de leerkracht te spreken

• Donderdag 8 maart:
    Groep 6-7-8 krijgt een gastles over de scheepvaart

• Week van 12 maart:
    Week van het geld