OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Archief » Nieuwsbrief #140 - dinsdag 12 december 2017

Kerstsfeer

In de school is de kerstversiering aangebracht en wat ziet het er weer sfeervol uit! Hartelijk dank voor de helpende handen die weer klaar stonden om o.a. alle kerstbomen op te zetten en van lichtjes te voorzien.

De kinderen gaan nu aan de slag met kerstknutsels, kerststukjes en lantaarntjes zodat we in mooi aangeklede lokalen op donderdagavond 21 december kerstfeest kunnen vieren. Wij kijken er naar uit!

Winterwonderland

De Sint had nog maar net het land verlaten of echt winterweer diende zich al aan. Het weeralarm bracht onrust bij veel volwassenen maar de sneeuw werd door de kinderen vrolijk ontvangen.

De sleetjes komen uit het magazijn en er waren warempel echte sneeuwballenknijpers. Rekenen met sneeuwballen! Die kans krijg je niet zo vaak in ons land.
In ons fotoboek ziet u de kleuters aan de slag.

Schoolfruit


In de week van 11 december krijgen de kinderen - op woensdag t/m vrijdag - op school:
* waspeen
* appel
* pomelo

Kerstviering


Voor donderdagavond 21 december zien we graag alle kinderen op school voor het kerstdiner. Om 17.15 uur is de inloop en verwachten we de kinderen van groep 1 tm 5 in de klassen. Voor groep 6-7-8 staat de tafel in de hal beneden gedekt.

Om 17.30 uur gaan we aan tafel. De kinderen van de onderbouw- en middenbouw groepen krijgen een kerstbuffet met gerechtjes uit eigen keuken. Groep 6-7-8 gaat dit jaar gourmetten.

Om 18.45 uur starten we met de Lichtjesparade voor het Sophia Kinderziekenhuis. De kinderen lopen- met hun zelfgemaakte lampion- een korte route door Heinenoord. De ouders, opa's, oma's, buren etc. mogen hierachter aansluiten.

Terug op het plein sluiten we gezamenlijk het kerstfeest af met enkele kerstliedjes.

Na de muzikale afsluiting mogen de kinderen tegen 20.00 uur naar huis, en wensen wij iedereen een tevreden kerstfeest en gelukkig nieuwjaar!

NB
Tijdens de inloop van 17.15 tot 17.30 uur kunnen de gerechten worden binnengebracht. De intekenlijsten hiervoor hangen vanaf maandag 11 december bij de klas van uw kind.

Actie: Lichtjes voor Sophia


Een van de onderdelen bij de kerstviering van dit jaar is een lampionnenoptocht: een Lichtjestocht voor het Sophia Kinderziekenhuis. Aan deze optocht wordt een sponsoractie verbonden.

Met de opbrengst van deze sponsortocht helpen we mee aan de invulling van een grote wens van het Sophia: de realisatie van de Sophia Zorgbus. Dat is een soort ziekenhuisje op wielen. Sommige kinderen zijn niet altijd in staat om het ziekenhuis te bezoeken door bijvoorbeeld fysieke en/of verstandelijke beperking. Door de inzet van de zorgbus kunnen deze kinderen in hun vertrouwde omgeving worden bezocht en onderzocht door de specialisten van het Sophia.

Om mee te helpen deze wens in vervulling te laten gaan, hopen wij dat u uw kind wil sponsoren en laten sponsoren door opa's en oma's of andere familieleden en vrienden. Zij hebben hiervoor een sponsorformulier gekregen.
Wilt u liever een bijdrage overmaken dan kan dat ook: Rek. nr. NL43RABO0123198011 tnv OBS Het Anker, onder vermelding van Lichtjes voor Sophia.

Op school gaan de kinderen aan de slag om een mooie lampion te maken. Op donderdagavond 21 december gaan alle kinderen van Het Anker daarmee op pad.

Kerststukjes maken

In alle groepen gaan de kinderen kerststukjes maken. Na de kerstviering mogen deze stukjes mee naar huis. Op school krijgen de kinderen hiervoor oase en dennentakken. Wilt u uw kind deze week een bakje meegeven?

Mocht u nog versiering en/of takken hebben van coniferen e.d. dan houden wij ons aanbevolen!

Schooltijden in de week van 18 december

Ter herinnering: In de laatste week voor de kerstvakantie zijn de schooltijden op donderdag 21 en vrijdag 22 aangepast.

Op donderdagmiddag zijn de kinderen vrij i.v.m. de verschoven lestijd naar de avond voor het kerstdiner.

Op vrijdagmiddag 22 december zijn alle kinderen vrij en eindigt de schooldag om 12.15 uur.

Screening logopedie

De gemeente Binnenmaas vindt het wenselijk dat alle leerlingen van groep 2 op school worden gescreend op het gebied van spraak en taal. De gemeente waar uw kind naar school gaat, heeft er voor gekozen deze screening ook dit jaar te laten uitvoeren door de logopedisten van het Logopedisten Collectief Hoeksche Waard.

Ouders van leerlingen in groep 2 ontvangen een brief met informatie over de screening.
De screening staat gepland voor maandag 22 januari.

Agenda voor december

 • Woensdag 13 december:
  Gekleed zwemmen

 • Donderdagmiddag 14 december:
  Groep 1-2 krijgt bezoek van de voorleesjuf
  Groep 6-7-8 gaat bibliotheekboeken ruilen

 • Donderdag 21 december:
  Kerstviering 's avonds. 's Middags zijn de kinderen vrij

 • Vrijdag 22 december:
  's Middag vrij voor alle leerlingen

 • Maandag 25 december:
  Start van de Kerstvakantie

 • Donderdag 28 december:
  Basketbaltoernooi voor de bovenbouw. Locatie: Sporthal De Schenkel in 's-Gravendeel