OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Archief » Nieuwsbrief #138 - donderdag 07 december 2017

Dag Sinterklaasje!

Wat een mooi feest was het 5 december. Sint en zijn pieten troffen een prachtig versierde school aan en vrolijke kinderen, ouders en leerkrachten. Iedereen werd verwend met strooigoed en een cadeautje.
Via de eerste foto's krijgt u een impressie.

Download link:
Sinterklaasfeest
of plak deze link in uw browser:
https://wetransfer.com/downloads/32e3a47e634d8d6fa5d21fc955ddeae020171205155553/30c424e4a83ee448209d3e80ecdd8ca320171205155553/a871cc
De link wordt op 12 december verwijderd.

De kinderen uit groep 6-7-8 hadden fantastische surprises voor elkaar gemaakt. U kunt ze bekijken via de volgende link.

Schoolfruit


In de week van 4 december krijgen de kinderen - op woensdag t/m vrijdag - op school:
* kaki
* ananas
* peer

Mmmmm, kaki!
De Kaki komt oorspronkelijk uit China. Daar noemen ze de Kaki een Chinese pruim. De kaki groeit aan een boom. Wanneer je de kroontjes verwijdert en de kaki's afspoelt kun je ze gewoon met schil eten.

Bericht Gemeente Binnenmaas

Het bedrijf Kuipers Infra gaat in opdracht van de Gemeente Binnenmaas op 11 december beginnen met baggerwerkzaamheden in Heinenoord. De bagger uit de sloten en singels wordt afgevoerd naar de parkeerplaats bij de Tienvoet. Daar vandaan gaat het met speciaal vervoer het dorp uit.

De brug Heyne van Althenastraat - Hermanushof wordt afgesloten. Het bedrijf zal rekening houden met de schooltijden en probeert zo min mogelijk overlast te veroorzaken.

De werkzaamheden zijn naar verwachting uiterlijk vrijdag 15 december afgerond.

Dinsdag 12 december: stakingsdag

Dinsdag 12 december staken de leerkrachten van Het Anker. De school is die dag gesloten.

Wij willen goed onderwijs voor alle kinderen, echter:

 • er melden zich weinig studenten aan bij de pabo;
 • het ziekteverzuim is hoog en groeit;
 • het lerarentekort groeit;
 • en de leerkrachten raken op

Daarom staken wij voor:
1. Een eerlijk salaris; het primair onderwijs wordt structureel onderbetaald.
2. Een investering in het onderwijs voor minder werkdruk.

Samen met de vakbonden en werkgeversorganisaties vormen we een blok richting de politiek voor een regeerakkoord waarin de toekomst van goed onderwijs gewaarborgd is.

Lampion


Een van de onderdelen bij de kerstviering van dit jaar is een lampionnenoptocht: een Lichtjestocht voor het Sophia Kinderziekenhuis.
Voor het maken van de lampion hebben de kinderen van groep 4-5 en 6-7-8 een lege plastic fles nodig. Wilt u uw kind een fles van 1 of 1 1/2 liter mee naar school geven? Bij voorbaat hartelijk dank!

Met de opbrengst van deze sponsortocht helpen we mee aan de invulling van een grote wens van het Sophia: de realisatie van de Sophia Zorgbus. Dat is een soort ziekenhuisje op wielen. Sommige kinderen zijn niet altijd in staat om het ziekenhuis te bezoeken door bijvoorbeeld fysieke en/of verstandelijke beperking. Door de inzet van de zorgbus kunnen deze kinderen in hun vertrouwde omgeving worden bezocht en onderzocht door de specialisten van het Sophia.

Gekleed zwemmen

Woensdag 13 december oefenen de kinderen van groep 4-5 nogmaals met gekleed zwemmen.

Tip: Geeft u uw kind ook een grote plastic zak mee voor de natte kleding.

Richtlijnen gekleed zwemmen:
Alle kinderen moeten dan naast hun zwembroek/badpak of bikini ook kleding aan hebben / mee hebben waarmee ze mogen zwemmen.

De les start met gekleed zwemmen. Het zou fijn zijn als de kinderen niet te strakke kleding aanhebben zodat het in het water makkelijker uit getrokken kan worden. Denk aan een blouse, korte wijde broek of een lange wijdere broek met rits en knoop. Een jurk of rok mag alleen wanneer deze tot over de knie reikt.
Ook moeten de kinderen schoenen aan. Geen surfschoentjes, maar plastic schoenen, leren schoenen en waterschoentjes mogen wel.

Na het gekleed zwemmen gaan de kinderen zich met hulp van de juf en hulpouder omkleden. Het is handig wanneer de kinderen de natte kleding in een plastic tas kunnen doen.

NB:
Deze lessen zijn oefeningen en niet voor een diploma, dus alle kinderen doen mee met gekleed zwemmen. Op de groepspagina van de schoolwebsite vindt u informatie over de kledingeisen bij het diplomazwemmen.

Groep 8 bezoekt het Hoeksch Lyceum

Op donderdag 18 januari zal groep 8 een drietal kennismakingslessen op het Hoeksch Lyceum bijwonen. De kinderen worden aan het einde van de ochtend opgehaald met de bus. De kinderen van groep 8 zullen daarom tussen de middag niet naar huis gaan, maar kunnen op school hun lunch opeten.

Wij verwachten tussen 15.45 uur en 16.15 uur terug zijn in Heinenoord.

NB
De kinderen van groep 6 en 7 volgen het reguliere programma.

Gewoon leren sporten voor bijzondere kinderen

Ter info: Vanaf januari 2018 start het Paramedisch Centrum Hoeksche Waard met het programma Fitkids. Fitkids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen van zes tot achttien jaar met een beperking of chronische/langdurige aandoening.

Over Fitkids
Sport en bewegen is voor iedereen belangrijk, ook voor kinderen met een beperking of chronische aandoening. Het programma is geschikt voor kinderen met bijvoorbeeld een scoliose, autisme, astma, het Syndroom van Down, een hartafwijking, vermoeidheidsklachten of voor wie het sporten in reguliere setting net iets moeilijker is dan voor anderen.
Tijdens de Fitkidslessen wordt er niet alleen gewerkt aan de fysieke gezondheid van kinderen, maar ook aan de mentale en sociale gezondheid. Fitkids is een goede eerste stap om in beweging te komen, waarbij zij gedurende het programma hun eigen talenten leren ontdekken, plezier krijgen in bewegen en, indien mogelijk, uiteindelijk doorstromen naar een reguliere sportvereniging.

Fitkids bij het Paramedisch Centrum Hoeksche Waard
Het Fitkidsprogramma bij het Paramedisch Centrum Hoeksche Waard vindt plaats op dinsdagmiddag en vrijdagmiddag van 16.00-17.00uur in de praktijk te Klaaswaal, Industrieweg 7b.

Kosten en deelname
Het Fitkidsprogramma wordt door een aantal zorgverzekeraars vergoed, indien er een verwijzing van de kinderarts of andere specialist is. Wilt u uw kind graag deel laten nemen aan de Fitkidslessen of liever eerst een keer komen kijken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0186-571447 of stuur een email naar een van onze kinderfysiotherapeuten yvonne.wilborts@pmchoekschewaard.nl of sanne.hinten@pmc-hoekschewaard.nl.

Ook voor meer informatie over het Fitkidsprogramma kunt u contact met ons opnemen of gaat u naar de website van Fitkids: www.fitkids.nl.

Agenda voor december


 • Donderdagmiddag 7 december:
  Groep 3 en groep 4-5 gaan bibliotheekboeken ruilen

 • Dinsdag 12 december:
  Landelijke stakingsdag primair onderwijs

 • Woensdag 13 december:
  Gekleed zwemmen

 • Donderdagmiddag 14 december:
  Groep 6-7-8 gaat bibliotheekboeken ruilen
  Groep 1-2 krijgt bezoek van de voorleesjuf

 • Donderdag 21 december:
  Kerstviering 's avonds. 's Middags zijn de kinderen vrij

 • Vrijdag 22 december:
  's Middag vrij voor alle leerlingen

 • Maandag 25 december:
  Start van de Kerstvakantie