OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Archief » Nieuwsbrief #137 - woensdag 29 november 2017

Tevredenheidspeiling ouders

De uitslag van de peiling onder de ouders naar de mate van tevredenheid over de school is afgerond. 45% van de ouders vulden een vragenlijst in met 11 vragen over het schoolklimaat (omgang, sfeer en veiligheid), het onderwijsleerproces en over de informatie en communicatie. Ook gaven zij de school een rapportcijfer.

Het gemiddelde cijfer voor de school is een 8.
Hartelijk dank voor uw waardering!

De samenvatting van de rapportage vindt u hier:
Tevredenheid_ouders_2017_samenvatting.pdf

Fruitproject


De eerste porties fruit werden weer enthousiast ontvangen door de kinderen. Vooral de ananas werd door veel kinderen op prijs gesteld. 'Zullen we dit elke woensdag eten' stelde een van de kinderen voor. Goed plan maar we krijgen elke week andere producten. Dus afwachten maar!

In de week van 28 november krijgen de kinderen op school:
* een banaan
* een peer
* een sinaasappel

Weet je waarom een banaan krom is?
Bananen zijn krom, omdat ze in een grote tros hangen en allemaal zo recht mogelijk naar boven willen groeien. Voor ze omhoog kunnen groeien, moeten ze dus eerst een klein bochtje nemen.

Pannenkoeken


Groep 1-2 kon op woensdag 29 november de prijs incasseren die gewonnen werd bij de tekenwedstrijd voor De Rembrandt. De kinderen werden ontvangen in restaurant Van Rijn, locatie Rembrandt aan het Rembrandtplein in Oud-Beijerland waar zij pannenkoeken mochten eten.
De kinderen lieten het zich goed smaken. Sommige kleuters wisten wel drie hele pannenkoeken te verorberen!


Met dank aan Lillyen uit groep 1-2 die de prijs voor de hele klas in de wacht sleepte met haar tekening!

Sinterklaasfeest


Dinsdag 5 december is het zover: Sint en zijn pieten brengen een bezoek aan onze school! Om niets van de aankomst te missen is het fijn wanneer alle kinderen om 8.20 uur bij school zijn. We verwachten Sint en zijn gevolg om 8.30 uur in de Heyne van Althenastraat.

De kinderen van de groepen 6 t/m 8 van Anker en Regenboog verzamelen op de stoep bij Siemenotje. De kinderen van groep 1 t/m 5 staan op de stoep bij Hompeltje en Pompeltje.
Voor alle belangstellenden is plaats op het schoolplein. Komt u ook kijken?

We kijken uit naar een feestelijk ochtend! Om 12.15 uur sluiten we af en dan zijn de kinderen 's middags vrij.

Voor thuis en op school een gezellig sinterklaasfeest gewenst!

Surprises

De kinderen van groep 6 t/m 8 zijn deze dagen druk in de weer om een surprise te maken voor een klasgenoot. De surprise mag maandag 4 december, na schooltijd, bij meester Martin in het lokaal worden gebracht.

Bent u ook benieuwd naar al dat knutselwerk? U bent op 5 december van harte welkom om 's morgens even in de klas te kijken naar de surprises.

Gekleed zwemmen

Woensdag 6 en woensdag 13 december oefenen de kinderen van groep 4-5 met gekleed zwemmen.

Tip: Geeft u uw kind ook een grote plastic zak mee voor de natte kleding.

Richtlijnen gekleed zwemmen:
Alle kinderen moeten dan naast hun zwembroek/badpak of bikini ook kleding aan hebben / mee hebben waarmee ze mogen zwemmen.

De les start met gekleed zwemmen. Het zou fijn zijn als de kinderen niet te strakke kleding aanhebben zodat het in het water makkelijker uit getrokken kan worden. Denk aan een blouse, korte wijde broek of een lange wijdere broek met rits en knoop. Een jurk of rok mag alleen wanneer deze tot over de knie reikt.
Ook moeten de kinderen schoenen aan. Geen surfschoentjes, maar plastic schoenen, leren schoenen en waterschoentjes mogen wel.

Na het gekleed zwemmen gaan de kinderen zich met hulp van de juf en hulpouder omkleden. Het is handig wanneer de kinderen de natte kleding in een plastic tas kunnen doen.

NB:
Deze lessen zijn oefeningen en niet voor een diploma, dus alle kinderen doen mee met gekleed zwemmen. Op de groepspagina van de schoolwebsite vindt u informatie over de kledingeisen bij het diplomazwemmen.

Sophia's Lichtjestocht


Een van de onderdelen bij de kerstviering van dit jaar is een lampionnenoptocht: een Lichtjestocht voor het Sophia Kinderziekenhuis.

Met de opbrengst van deze sponsortocht helpen we mee aan de invulling van een grote wens van het Sophia: de realisatie van de Sophia Zorgbus. Dat is een soort ziekenhuisje op wielen. Sommige kinderen zijn niet altijd in staat om het ziekenhuis te bezoeken door bijvoorbeeld fysieke en/of verstandelijke beperking. Door de inzet van de zorgbus kunnen deze kinderen in hun vertrouwde omgeving worden bezocht en onderzocht door de specialisten van het Sophia.

Om mee te helpen deze wens in vervulling te laten gaan, hopen wij dat u uw kind wil sponsoren en laten sponsoren door opa's en oma's of andere familieleden en vrienden.
Op school gaan de kinderen aan de slag om een mooie lampion te maken.

Basketbaltoernooi

In de kerstvakantie, op donderdag 28 december, doen de bovenbouwleerlingen mee aan een basketbaltoernooi in Sporthal De Schenkel in 's-Gravendeel.

Half december is het exacte speelschema bekend en kunnen de kinderen van groep 6-7-8 zich opgeven. Waarschijnlijk spelen zij van het einde van de ochtend en in de middag.

U bent van harte welkom om uw kind te komen aanmoedigen. Voor dit toernooi zijn ook ouders nodig die willen rijden.
Meer informatie ontvangt u half december.

Agenda voor december


 • Dinsdag 5 december:
  Sinterklaasfeest. De kinderen zijn 's middags vrij

 • Woensdag 6 december:
  Gekleed zwemmen

 • Donderdagmiddag 7 december:
  Groep 3 en groep 4-5 gaan bibliotheekboeken ruilen

 • Dinsdag 12 december:
  Landelijke stakingsdag primair onderwijs (onder voorbehoud)

 • Woensdag 13 december:
  Gekleed zwemmen

 • Donderdagmiddag 14 december:
  Groep 6-7-8 gaat bibliotheekboeken ruilen
  Groep 1-2 krijgt bezoek van de voorleesjuf

 • Donderdag 21 december:
  Kerstviering 's avonds. 's Middags zijn de kinderen vrij

 • Vrijdag 22 december:
  's Middag vrij voor alle leerlingen

 • Maandag 25 december:
  Start van de Kerstvakantie