Archief » Nieuwsbrief #131 - woensdag 01 november 2017

Dubbel prijs voor Het Anker!

Het museum Hoeksche Waard had schoolkinderen uit de Hoeksche Waard uitgenodigd een portret te tekenen van Sara Louisa du Faget van Assendelft. De prijswinnaars van de portrettenwedstrijd worden op woensdagmiddag 1 november bekend gemaakt in het Hof van Assendelft (Museum Hoeksche Waard - Hofweg 13, Heinenoord). De jury heeft vier prijswinnaars gekozen: De eerste, tweede en derde prijs en een originaliteitsprijs. Maar liefst twee van deze prijzen zijn gewonnen door leerlingen van Het Anker!. De derde prijs werd gewonnen door een leerling uit groep 3, de tweede prijs is voor een van onze leerlingen uit groep 6. Deze leerlingen zijn inmiddels geinformeerd maar worden vanmiddag in het museum officieel bekend gemaakt.

Portrettenwedstrijd Sara Jaar
Heel, heel lang geleden, om precies te zijn 300 jaar, werd er een klein meisje geboren. Ze was het dochtertje van rijke mensen, die in de grote stad Den Haag woonden. Ze kreeg de naam Sara Louisa du Faget van Assendelft. Rijke kinderen kregen in die tijd wel vaker lange, moeilijke namen.

Vrouwe Sara, zoals ze later genoemd werd, was ook ambachtsvrouw van Heinenoord. Het is jammer dat er nooit een schilderij van haar gemaakt is. We weten dus niet hoe ze eruit heeft gezien. Hoe denken jullie dat de freule eruit zag?

Voorlichting Voortgezet Onderwijs

Herinnering: Op woensdagdagavond 1 november is de gezamenlijke voorlichtingsavond over het voortgezet onderwijs, voor Het Anker en De Regenboog. Deze voorlichting wordt in samenwerking met het Hoeksch Lyceum en het Actief College gegeven.

De avond is bedoeld voor de ouders en de kinderen van groep 8. Ouders en de kinderen van groep 7 (en eventueel groep 6) zijn ook van harte welkom.

De inloop start om 19.15 uur. Om 19.30 uur begint de voorlichting.

De voorlichting bestaat uit een algemene inleiding over de overgang naar het voortgezet onderwijs, dus over het advies, het onderwijskundig rapport, de inschrijving en de verdere procedure.

Na de algemene inleiding zullen docenten van het Hoeksch Lyceum en het Actiefcollege het een en ander over deze scholen vertellen.

U bent van harte welkom in het lokaal van meester Martin!

Theater voor groep 1-2

Herinnering: Op donderdag 2 november a.s. mag groep 1-2 gaan kijken naar de voorstelling: Reismuis. De voorstelling wordt vertoond in OBS De Boomgaard in Mijnsheerenland. We worden met een bus opgehaald en weer teruggebracht. De bus komt ons om 8.30 uur ophalen en brengt ons rond 11.00 uur weer terug op Het Anker.
Donderdag 2 november dus graag iets eerder op school zijn!

Spelen op het plein

In het najaar is het niet alleen een stuk frisser, het is ook vochtig en soms heel nat buiten. Om het gras te sparen en de lokalen wat schoner te houden, geldt de regel dat er in dit seizoen niet op het gras gespeeld wordt door de kinderen. De houtsnipperpaden blijven wel toegankelijk. Gelukkig hebben we de luxe van een groot schoolplein en blijft er meer dan genoeg ruimte over om te lekker spelen.

Ontbijten op school

Het Nationaal Schoolontbijt staat voor de deur! Donderdag 9 november staat het ontbijt voor de kinderen in de klas klaar. Via de link sturen we u een nieuwsbrief met informatie over dit gezonde en leerzame ontbijtfeest op onze school.

Acis Actueel

Het openbaar primair en voortgezet onderwijs geven gezamenlijk drie keer per jaar een informatiebulletin uit onder de titel Acis Actueel. Het blad wordt uitgereikt aan alle leerlingen en medewerkers van openbare scholen voor basis- en voortgezet onderwijs in de Hoeksche Waard en aan de stakeholders van de stichtingen Acis en OVO HW.

De nieuwe editie van ons informatief magazine Acis Actueel is uit. In dit nummer ondermeer:

• De column van bestuursvoorzitter Luc van Heeren
  • afscheid van Gerbert Denneboom
  • Toezicht op de scholen
  • Op Gezonde Schoolpleinen wordt minder gepest
  • Blijf niet thuis zitten!
  • Een enthousiast begin
  • Vak Mavo: vakkundig in actief leren
  • Kunstzinnige Blieken
  • De scholen helpen leerlingen op Sint Maarten
  • Zuid-Koreanen op bezoek
  • Sportief kindcentrum in Oud-Beijerland
  • Onderwijsmarkten Voortgezet Onderwijs

Lees hier de Acis Actueel oktober 2017.

Hij komt!

Achter de schermen vinden de voorbereidingen plaats voor de festiviteiten van de decembermaand. Op zaterdag 18 november zet de Goedheiligman op Nederlandse bodem weer voet aan wal en dat staat garant voor spanning en plezier bij onze (jongste) leerlingen!

Weer GVO

Godsdienstleerkracht, Conny de Ronde, zal de eerstkomende periode niet op school komen om de GVO-lessen te verzorgen. Zij heeft last van haar stembanden en moet daarom van haar arts de stem zoveel mogelijk rust gunnen.

Het dienstencentrum GVO en HVO, waar juf Conny bij in dienst is, heeft een vervangende leerkracht gevonden voor de wekelijkse godsdienstles. Juf Corrie heeft inmiddels haar eerste les op Het Anker gegeven.

Agenda voor november

• Woensdag 1 november:
    Voorlichtingsavond over het voortgezet onderwijs

• Donderdag 2 november:
    Theatervoorstelling 'Reismuis' voor groep 1-2
    Locatie: Obs De Boomgaard, Mijnsheerenland (9.30-10.15)
    Bus staat om 8.30 uur klaar

• Donderdag 2 en vrijdag 3 november:
    Studietweedaagse voor Acisdirecteuren

• Donderdagmiddag 2 november:
    Groep 3 en groep 4-5 gaan bibliotheekboeken ruilen

• Woensdag 8 november:
    Meester Martin is 25 jaar werkzaam in het onderwijs. Een feestje waard!

• Donderdagmiddag 9 november:
    Groep 6-7-8 gaat bibliotheekboeken ruilen
    Groep 1-2 krijgt om 14.15 uur bezoek van de voorleesjuf

• Dinsdag 14 november:
    Spreekavond groep 1 t/m 8

• Woensdagavond 15 november:
    Hoeksch Lyceum Dictee

• Zaterdag 18 november:
    Aankomst Sinterklaas in Nederland

• Dinsdag 21 november:
    Kledinginzamelingsactie Bag-2-School

Infomarkt Actief College (20.00 - 22.00 uur)