Archief » Nieuwsbrief #129 - donderdag 19 oktober 2017

Goed weekend!

De herfstvakantie nadert zijn eind. Maandag 23 oktober gaan de deuren van de school weer open en hopen wij iedereen op school terug te zien. Nog een fijn weekend en graag tot maandag!

Groepsbezetting groep 3

Juf Abigail is tot aan de herfstvakantie op donderdag vrij geweest i.v.m. haar resterende bevallingsverlof. Na de herfstvakantie is zij - naast de maandag en dinsdag - ook op donderdag in de groep en werkt zij drie dagen per week. Juf Corinne vult de week aan.

Na de kerstvakantie zet Abigail haar resterende ouderschapsverlof in. Zij is daarmee in de tweede helft van het schooljaar (januari tot aan de zomervakantie) weer op maandag en dinsdag in de groep en op donderdag vrij. Zij wordt op haar verlofdag vervangen door Corinne.

Tot aan de kerstvakantie geldt de onderstaande indeling:

Groep Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
1-2 Margaret Margaret Margaret Margaret Marietta
3 Abigail Abigail Corinne Abigail Corinne
4-5 Karin Karin Jacomien Jacomien Jacomien
6-7-8 Martin Martin Martin Martin Martin

Jonge Rembrandt wint tekenwedstrijd

'De Rembrandt' dat is de naam van het prachtige, nieuwe woonzorgcentrum in Oud-Beijerland. Op 26 oktober wordt het woonzorgcentrum de Rembrandt officieel geopend. Voor deze speciale gelegenheid was, in samenwerking met het Rijksmuseum, een Rembrandt-tekenwedstrijd uitgeschreven voor scholen in de Hoeksche Waard.

De kinderen van Het Anker namen allemaal deel aan deze wedstrijd. Er werden zelfportretten gemaakt tijdens de tekenles. Met spiegels in de hand werd er nauwkeurig gekeken en getekend.

Inmiddels zijn de winnaars bekend. In de categorie 'onderbouw' is een Ankerleerling van groep 1-2 tot winnaar gekozen. Die verdient daarmee een prijs voor de hele kleutergroep: de klas mag pannenkoeken komen eten. Dat wordt smullen voor de kleuters van Het Anker! Wie de jonge Rembrandt is, wordt bij de opening bekend gemaakt.

Groep 1-2 mag ook nog eens de officiele opening op 26 oktober bijwonen. Bij deze opening worden de tekeningen van alle winnaars onthuld. De winnende kunstwerken krijgen dan een mooi plaatsje in de Rembrandt. Hoera!

Kledinginzameling: Bag-2-School

Dit najaar wordt er een inzamelingsactie van o.a. kleding gehouden. Voor dinsdag 21 november a.s. staat er zo'n inzamelingsactie gepland. De actie wordt door Regenboog en Anker gecombineerd en besteed aan gezamenlijke doelen: het aanschaffen van nieuw klein gymmateriaal voor het speellokaal van de jongste kinderen en aanvulling van het buitenspeelmateriaal voor de groepen van midden - en bovenbouw. Spaart u mee?

Project Bouw! in de Hoeksche Waard

In het schooljaar 2017-2018 is het project Bouw! gestart. Bijna 40 basisscholen doen mee, waaronder de school van uw kind. Het doel van het project is de preventie van en het verkleinen van het aantal leerlingen met dyslexie.

Uniek aan het project is dat verschillende partijen samenwerken in het behalen van dit doel: de gemeente, leesprofessionals en de universiteit.

Het project verloopt in de volgende fasen:
1. Screening in de Herfst/Winter groep 2, bestaande uit de taaltoetsen voor kleuters en een online vragenlijst die door u als ouder wordt ingevuld
2. Aanbod programma Bouw! voor kleuters die extra voorbereiding nodig hebben
3. Screening en evaluatie aan het begin van groep 3
4. Voortzetten of starten van Bouw! voor kinderen die extra leesoefening nodig hebben
5. Afrondingsfase in groep 4 of in sommige gevallen al eerder

Wat is het programma Bouw!
- Computer programma voor het voorbereidend lezen en het leren lezen in groep 3 en 4
- Het kind leert, oefent samen met een tutor en de computer wijst de weg
- Ouders, groot ouders, buren, vrijwilligers, bovenbouwleerlingen kunnen als tutor fungeren
- De kracht van het programma Bouw! zit hem in de herhaling en de samenwerking met tutor
- Wetenschappelijk bewezen effectief
- De effecten van het programma worden bereikt als de voorgeschreven oefening wordt aangehouden (4x per week) en als het programma wordt afgerond

Ouders en ervaringen van ouders
Uit eerder onderzoek blijkt dat ouders een belangrijke bijdrage leveren aan het succes van Bouw! Wekelijks oefenen is een must om succes te behalen. Bijvoorbeeld: ouders oefenen 2x per week thuis en de overige 2x wordt op school gedaan.

Vragen of meer informatie over het programma: www.lexima.nl/dyslexiesoftware/bouw of
raadpleeg de intern begeleider over de uitvoering op school.

Agenda voor oktober en november

• Maandag 16 t/m vrijdag 20 oktober:
    Herfstvakantie

• Dinsdag 31 oktober:
    Groep 4-5 bezoekt een archeologie expositie in Maasdam (10.30 uur)

• Woensdag 1 november:
    Voorlichtingsavond over het voortgezet onderwijs

• Donderdag 2 november:
    Theatervoorstelling 'Reismuis' voor groep 1-2
    Locatie: Obs De Boomgaard, Mijnsheerenland (9.30-10.15)
    Bus staat om 8.35 uur klaar

• Donderdag 2 en vrijdag 3 november: