OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Archief » Nieuwsbrief #127 - vrijdag 29 september 2017

Ontruimingsoefening


Dinsdag 26 september werd in het schoolgebouw een ontruimingsoefening gehouden. Dit maal betrof het een oefening die vooraf was aangekondigd. Kinderen en personeel van beide scholen en de peuterspeelzaal hoorden om 10.00 uur het alarmsignaal. In korte tijd stond iedereen veilig buiten.
De oefening wordt later dit schooljaar nogmaals gehouden maar dan onaangekondigd.

Even voorstellen: Miss Nicole

Begin november verwelkomen wij een bijzondere stagiaire. Het is Miss Nicole. Nicole heeft de lerarenopleiding in de Verenigde Staten bijna afgerond en zij sluit haar opleiding af met een stage van een paar maanden in het buitenland. Daarvoor komt zij naar de Hoeksche Waard.

Nicole gaat haar stage invullen op twee Acisscholen, OBS Het Kraaienest en op onze school. Nicole zal een dag in de week op Het Anker zijn. Zij zal daarbij alle klassen bezoeken. De kinderen kunnen daarmee hun Engels extra goed oefenen en ontwikkelen.
Welcome, Miss Nicole!

Nicole stelt zich hieronder aan ons voor:
Hello! My name is Nicole Olson, and I will be student teaching with your children for the months of November and December. I am studying abroad from the United States, and I could not be more excited about this opportunity and experience!

I just want to first take a minute and say thank you for allowing me to come into your school and work with your children in order to better myself as an educator. I am looking forward to growing in my future career and getting to know each of your children.

This is going to be a great learning experience for us all :-)

Thank you again, and I am looking forward to getting to know you and your community in the months to come! Thank you so much! Cannot believe I will be meeting you in a little over a month!

Talk soon,

Nicole

Week van de pauzehap

Deze week werd er in de groepen van Het Anker extra aandacht besteed aan de 'pauzehap'. Op onze school stimuleren wij de kinderen tot het eten van gezonde tussendoortjes zoals fruit en groente. Een grote supermarkt heeft ons voorzien van een boodschappenpakket om deze week van te proeven. Het pakket bestaat uit muesli-notenbrood en rozijnenbrood met margarine, druiven en blauwe bessen en komkommer met 100% pindakaas. Eet smakelijk!

Gehoord in de kleutergroep:
Juf, waarom noemen ze het 'witte druiven' terwijl ze groen zijn?
Tja, goeie vraag...

Er valt heel veel te kiezen in het enorme voedingsaanbod. Om kinderen te leren gezonde keuzes te maken heeft Ik eet het beter, in samenwerking met het Voedingscentrum en IVN, verschillende interactieve lesprogramma's ontwikkeld. Daarmee ontdekken en ervaren kinderen op de basisschool wat gezonde producten doen voor hun lijf. Zo worden ze zich bewust van wat ze dagelijks eten en drinken en leren op een speelse manier om te kiezen voor gezond. Bij het hele lesprogramma ligt de nadruk op samen doen en samen beleven. Gezond eten wordt vanzelf leuk en lekker!

Update inzamelingsactie

Na De Regenboog, heeft ook OBS De Boomgaard, uit Mijnsheerenland zich aangesloten bij onze actie voor de Leonard Conner school in Sint Maarten. Zij hadden 230 euro verzameld. Hartelijk dank voor jullie bijdrage!

Op De Boomgaard is men druk met de aanstaande verhuizing naar de nieuwbouw. Zij krijgen daarvoor ook ander meubilair waardoor het bestaande meubilair overbodig wordt. Ook dat wordt gedoneerd voor de school in Sint Maarten.

Meneer Verbaas van het gipsstelbedrijf uit Heinenoord brachten nog eens een partij tweekleurige bolchrysanten van fors formaat voor onze actie. Voor 5,= euro wordt u de eigenaar van zo'n prachtige plant. U vindt de planten op de 1e etage van Het Anker en in de centrale hal. De opbrengst gaat natuurlijk weer in de spaarpotten voor Leonard Conner School.

We sluiten de actie eind september af en dan zijn we benieuwd welke opbrengst we u kunnen melden!

Donderdag 5 oktober: Landelijke stakingsdag

Ter herinnering: Donderdag 5 oktober wordt er gestaakt in het onderwijs. Onze school is die dag gesloten.

De Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) en OUDERS VAN WAARDE roepen ouders en grootouders op via de online petitie de staking van leerkrachten in het primair onderwijs op 5 oktober te steunen. De actie is een gerechtvaardigde manier om de eisen van het onderwijs kracht bij te zetten. Ouders en grootouders hebben er veel belang bij dat hun kinderen en kleinkinderen ook in de toekomst kunnen rekenen op goed onderwijs en goede leerkrachten.

Ouders en grootouders die de petitie willen ondersteunen kunnen dit via deze link aangeven.

Op donderdag 5 oktober zal door medewerkers in het primair onderwijs in Nederland worden gestaakt. De vakbonden hebben een staking uitgeroepen. De organisaties die verenigd zijn in het PO-Front, ondersteunen deze actie om de gezamenlijke boodschap aan de politiek kracht bij te zetten. Zij willen dat in het regeerakkoord extra geld wordt vrijgemaakt voor eerlijke en rechtvaardige salariering en minder werkdruk in het primair onderwijs.

De staking is officieel uitgeroepen door de vakbonden, de organisaties verenigd in het PO-front, zoals de PO-Raad, ondersteunen deze actie.

Tekenwedstrijd 'De Rembrandt'

'De Rembrandt' dat is de naam van het prachtige, nieuwe woonzorgcentrum in Oud-Beijerland. Op 26 oktober wordt het woonzorgcentrum de Rembrandt officieel geopend. Voor deze speciale gelegenheid is, in samenwerking met het Rijksmuseum, een Rembrandt tekenwedstrijd uitgeschreven voor scholen in de Hoeksche Waard.

De kinderen van Het Anker nemen deel aan deze wedstrijd. Er worden zelfportretten gemaakt tijdens de tekenles. Soms zelfs met spiegels in de hand wordt er nauwkeurig gekeken en getekend.

De tekeningen van de winnaars zullen op 26 oktober onthuld worden tijdens de opening. Daarnaast krijgen deze kunstwerken een mooi plaatsje in de Rembrandt.

Succes allemaal!

Onderwijsmarkten

Ieder jaar organiseren de scholen voor voortgezet onderwijs in de Hoeksche Waard onderwijsmarkten voor de leerlingen en ouders uit de hoogste groepen van het basisonderwijs. De onderwijsmarkt vindt dit jaar plaats op de volgende locaties. Steeds van 19.00 tot 21.00 uur.

Woensdag 25 oktober: CBS De Bron in Numansdorp

Dinsdag 31 oktober: OBS de Schelf in 's-Gravendeel

Dinsdag 7 november: OBS De Vlashoek en CBS De Weerklank in Westmaas

Donderdag 9 november: OBS de Klinker en Sabina van Egmond in Oud-Beijerland (Poortwijk)

Terug in de tijd

Groep 4-5 en groep 6-7-8 brengen een bezoek aan een bijzondere expositie in het gemeentehuis in Maasdam waar je terug in de tijd gaat en dan wel in het bijzonder in onze eigen Hoeksche Waard. In de kalender van oktober vindt u de data dat de leerlingen op excursie gaan.

Meer informatie over de expositie:
Het is een educatief opgezette tentoonstelling waarin wij hebben geprobeerd om de verre geschiedenis van de Hoeksche Waard en Binnenmaas in het bijzonder op een levendige manier te laten zien. De expositie is ingedeeld in drie tijdvakken: prehistorie (jonge steentijd), Romeinse tijd en Middeleeuwen (13e eeuw).

Meer info op onze schoolwebsite.

Tip: Voetbalfeest in de herfstvakantie!

Jij en je vriendje komen toch ook? Vind jij voetbal leuk? Kom dan op woensdag 18 oktober naar de 9e editie van de jeugdvoetbaldag van SV Heinenoord. Meisjes, jongens, leden en niet-leden, 5- en 6-jarigen (mini-F-jes), F-pupillen, E-pupillen en D-pupillen, jullie zijn allemaal van harte welkom! De spelers en technische staf van 'Het Eerste' en jeugdleiders en trainers gaan er met jullie een groot voetbalfeest van maken!

Het programma begint om 10.00 uur in de kantine. Voor eten en drinken wordt de hele dag gezorgd en om 14.00 uur is het afgelopen. Meedoen kost niets.
Stuur wel even een mail met je naam en leeftijd naar redactie@svheinenoord.nl. Voor vragen kun je bellen met Karsten Bulling, telefoonnummer 06-21268900.

Oh ja, vergeet niet om je sportkleding en voetbal- of sportschoenen mee te nemen. Omkleden en douchen mag thuis, maar het kan ook in de kleedkamers van de voetbalclub. Dit wordt de leukste dag van de herfstvakantie!

Programma:
09.30 Inloop en ontvangst kinderen
10.00 Voetbal clinic
11.30 Lunch
12.30 Toernooi
13.30 Penaltybokaal
14.00 Afsluiting

Agenda voor oktober


 • Woensdag 4 oktober:
  Start Kinderboekenweek. Thema: Gruwelijk eng!

  Tussen 18.30 en 20.00 uur is er een boekenmarkt in de school. Komt u kijken?

 • Donderdag 5 oktober:
  Landelijke stakingsdag in het primair onderwijs. De school is gesloten

 • Donderdag 12 oktober:
  Groep 6/7/8 bezoekt een archeologie expositie in Maasdam
  Groep 1-2 krijgt om 14.15 uur bezoek van de voorleesjuf

 • Maandag 16 t/m vrijdag 20 oktober:
  Herfstvakantie

 • Dinsdag 31 oktober:
  Groep 4-5 bezoekt een archeologie expositie in Maasdam (10.30 uur)