OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Archief » Nieuwsbrief #120 - dinsdag 27 juni 2017

Bijna vakantie

De laatste twee weken kennen een combinatie van werk en feestelijkheden. Woensdag 28 juni is het circusfeest ter ere van de verjaardagen van de leerkrachten, donderdag 29 juni trakteert de TSO op patatjes en de laatste week staan de kinderen van groep 8 centraal met hun afscheidsactiviteiten.

Op school liggen de bestellingen voor het volgend schooljaar al klaar in het magazijn en staat de grote schoonmaak gepland. In het lokaal voor groep 4-5 is het nieuwe digibord opgehangen en zo zijn de meeste voorbereidingen voor het volgend schooljaar afgerond.

De laatste puzzelstukjes van de personeelsbezetting zijn ook gevonden. U leest daarover in deze nieuwsbrief.

Dag juf!

De personeelsbezetting was bijna rond toen juf Annemarie Elsenaar liet weten dat zij haar woning in Oud-Beijerland binnen een enkele dag verkocht had en dat zij zou gaan verhuizen naar Rotterdam. Naast de nieuwe woning zocht en vond zij ook direct een nieuwe baan, dicht bij huis. Zij gaat fulltime in Rotterdam aan de slag.

Wij nemen dus spijtig genoeg afscheid van Annemarie maar bedanken haar voor haar inzet dit jaar voor onze school. We wensen haar veel succes en plezier in haar nieuwe omgeving.

De groepsbezetting heeft door het vertrek van Annemarie een wijziging ondergaan. U leest daarover in het volgende bericht.

Welkom juffen!

Na de zomervakantie keert juf Abigail terug van haar bevallingsverlof. Juf Marietta neemt de plaats in naast Abigail op woensdag- en vrijdagochtend.

Het verlof van Abigail loopt tot eind september maar Abigail begint toch direct na de zomervakantie weer. Abigail werkt parttime en zij neemt haar resterende verlof op door te starten met twee dagen per week i.p.v. drie dagen.

De derde werkdag van Abigail wordt - tot het eind van het verlof in november - ingevuld door een ervaren Aciscollega, juf Corinne Koenderman. Corinne heeft met name ervaring in het onderwijs aan de onder- en middenbouwgroepen.

Een inmiddels bekende juf op Het Anker is juf Jacomien Groeneweg. Jacomien werkte dit schooljaar op vrijdag in groep 1-2. Na de zomervakantie wordt Jacomien de duo-collega van Karin Kooijman in groep 4-5.

Groepsbezetting

Met ingang van het schooljaar 2017-2018 vindt u de onderstaande leerkrachten voor de groepen.

Groep MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag
1-2 MargaretMargaretMargaretMargaretCorinne
3AbigailAbigailMarietta(Abigail) Corinne Marietta
4-5 KarinKarinJacomienJacomienJacomien
6-7-8MartinMartinMartinMartinMartin


NB
Abigail zet tot half november haar resterende verlof flexibel in. Zij wordt op haar verlofdag vervangen door Corinne.

Musical

Voor onze aanstaande schoolverlaters staan de laatste schoolweken steeds meer in het teken van het naderend afscheid. Een belangrijk onderdeel daarvan bestaat uit een musical. Op dinsdag 4 juli zal de bovenbouwgroep hun eindmusical opvoeren.

's Morgens wordt de generale repetitie gespeeld. Er is dan al publiek in de zaal want de andere Ankergroepen zullen deze voorstelling bijwonen.

's Avonds is opvoering voor de genodigden. De school opent om 19.00 uur. De musical start om 19.15 uur. Via de kinderen ontvangt u de toegangskaarten voor deze avond. Uw toegangsbewijs correspondeert met de gereserveerde plaatsen voor resp. groep 8 of groep 6-7.

De titel van de musical is 'Junior redt de school'. Bij deze schoolmusical komt het gehele aankoopbedrag ten goede aan stichting Lach voor een Dag. De school draagt op deze manier bij aan het realiseren van onvergetelijke wensdagen voor zieke kinderen, waarbij ze weer eens kunnen lachen.

Afscheid
Na de musical is er een korte pauze. De kinderen van groep 6 en 7 en hun families mogen dan naar huis. Na deze pauze zullen we officieel afscheid nemen van de kinderen van groep 8. De avond zal rond 21.45 uur afgelopen zijn.

Verhaallijn
Het einde van het schooljaar is bijna in zicht voor de leerlingen van basisschool de Korenbloem. Alle toetsen zijn gemaakt en de rapporten zijn geschreven. Iedereen verheugt zich op de laatste weken school, die voor groep 8 vaak in het teken staan van leuke dingen doen. Zoals je klaslokaal opruimen, afscheidsbriefjes schrijven en natuurlijk het lang verwachte weekendje logeren op school. Maar dit jaar blijkt er iets vreemds aan de hand te zijn. Sommige leerlingen gedragen zich eigenaardig. Heel vreemd. En wat heeft dat nieuwe winkeltje in het dorp te maken met deze duistere gebeurtenissen? Als de hulp ingeroepen wordt van Junior worden de handen ineen geslagen om het laatste weekend van school toch vrolijk af te sluiten. Maar of dat lukt?

Een vrolijke, spannende schoolmusical voor de hele klas. Met grijze bejaarden, geestige griezels en vooral heel veel vrolijke meezingers! De held uit het verhaal is Junior. Deze vrolijke vriend van Van Hoorne Entertainment, zal een vrolijke twist geven aan de voorgaande schoolmusicals!

Met deze geweldige musical maken we niet alleen het publiek maar ook heel veel zieke kinderen in Nederland aan het lachen!

Dag groep 8!

Na de musical op dinsdag 4 juli is het dan op woensdag 5 juli voor groep 8 de allerlaatste schooldag op Het Anker. Zij komen hun spulletjes opruimen en dan is het afgelopen en zwaaien we om 12.15 uur onze oudste leerlingen uit.

Woensdagavond 5 juli is er 's avonds is er een barbecue voor groep 8 met de leerkrachten en dan begint voor hen de vakantie.

Dag groep 8 ... tot ziens!

Nieuwe directeur Regenboog

Met ingang van het volgend schooljaar heeft CBS De Regenboog een nieuwe directeur. Haar naam is Erna van Dijk. We kijken uit naar een prettige samenwerking.

Training Hopper

Het vinden van een sport die bij jouw kind past, is soms een hele sport op zich! En heb je iets gevonden, dan kan het zomaar zijn dat je kind het na een paar maanden niet meer leuk vindt. Heel herkenbaar. Vandaar dat wij in Binnenmaas en Strijen de TrainingHopper aanbieden.

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen met de TrainingHopper 4 weken lang allerlei sporten uitproberen, tijdens trainingen die door de sportverenigingen speciaal voor verschillende leeftijdscategorieën zijn opgezet. Dat geeft kinderen (en jouzelf) de kans verschillende sporten te vergelijken en zo de sport te kiezen die bij ze past.

Na de zomervakantie staat het aanbod op de website van Welzijn Hoeksche Waard en kun je je kind(eren) inschrijven.

Wil je alvast meer weten? Neem dan contact op met onze combinatiefunctionarissen, Thamar, Holland en Yvette, op 088 - 7308967, of stuur een e-mail naar cf@welzijnhoekschewaard.nl

Cafe GEZIeN

Soms is een kind anders en zijn er kenmerken zichtbaar van bv. ASS (autisme), AD(H)D, dyslexie, dyscalculie, McDD, NLD, enz. Soms is een kind anders omdat het niet reageert op de opvoed-methode die bij andere kinderen succesvol blijkt. (Groot)Ouders en verzorgers ervaren onzekerheden, zorgen en hebben veel vragen, waarvan ze niet weten bij wie ze daarmee terecht kunnen.

Vanuit de gemeente is nu het initiatief gekomen om Café GEZIeN op te zetten, om voor (groot)ouders en verzorgers die te maken hebben met jeugdhulp, een plek te creëren waar ze andere ouders, professionals en gemeentefunctionarissen kunnen ontmoeten om kennis, tips en ervaringen te delen rondom de problemen die zij ervaren.

Elke bijeenkomst heeft een thema. Zo heeft het eerste Café GEZIeN het thema: 'Ieder kind is anders!' Vanuit de Stichting Jeugdteams Zuid-Holland Zuid komt een gedragswetenschapper spreken, een moeder spreekt als ervaringsdeskundige en een jeugdprofessional informeert over de mogelijkheden in de Hoeksche Waard. Tijdens zo'n bijeenkomst wordt dus heel veel kennis en ervaring uitgewisseld, waar ouders met zorgen weer mee verder kunnen. Café GEZIeN moet door en voor ouders worden. Zo zullen zij elkaar gaan ondersteunen, want alles zelf doen is optellen, samenwerken is vermenigvuldigen.

Het eerste Café GEZIeN is op woensdag 13 september 2017 van 19:30 tot 21:00 uur in De Drie Lelies te Puttershoek. U bent van harte welkom.

Fltyer: CafeGezienFlyer.pdf

Agenda voor juni en juli

 • Dinsdag 27 juni:
  Prikactie Onderwijs. De school begint om 9.45 uur

  Spreekavond t/m groep 7

 • Woensdag 28 juni:
  Meester- en juffendag! We vieren de verjaardagen van de meester en juffen met een circusvoorstelling.

 • Donderdag 29 juni:
  Patatjesdag voor alle kinderen van Het Anker. Er wordt op school gegeten en de TSO trakteert iedereen op patat!

 • Dinsdagavond 4 juli:
  Musical groep 6/7/8

 • Woensdag 5 juli:
  's Avonds is er een barbecue voor groep 8 en de leerkrachten

 • Vrijdagmiddag 7 juli:
  Alle leerlingen zijn vrij. Fijne vakantie!

 • Zaterdag 8 juli:
  Zomervakantie (t/m zondag 20 augustus)