Archief » Nieuwsbrief #119 - maandag 19 juni 2017

Zomer

De zomer begint warm. De mechanische ventilatie draait op volle toeren maar ondanks dat wordt het warm in de lokalen. Voor donderdagmiddag 22 juni houden beide scholen een waterfeest op het plein. De kinderen van Het Anker gaan tussen kwart over twee en 3 uur op het plein spetteren. De kinderen mogen daar waterspeelgoed voor meebrengen.

Wilt u ons helpen bij het vullen van emmers, aan- en afsluiten van een tuinslang e.d., dan zien wij u graag!

Prikactie

U heeft de berichten vast op het nieuws gezien: dinsdagochtend 27 juni is een landelijke prikactie in het onderwijs. Het onderwijs stevent af op een enorm lerarentekort. De oorzaak: door lage salarissen en hoge werkdruk is het leraarsberoep onaantrekkelijk geworden. Leraren verlaten het onderwijs, te weinig jongeren kiezen voor de lerarenopleiding. Dat moet anders. Een lagere werkdruk, een eerlijk salaris.

Het personeel van Het Anker maakt zich ook zorgen om de toekomst voor het onderwijs aan onze kinderen. Nu al is het vaak niet mogelijk om voor een zieke leerkracht vervanging te vinden. Wij steunen de actie van de PO-raad en daarom gaan de deuren van Het Anker dinsdag 27 juni een uur later open. Om 9.45 uur beginnen de lessen.

Op de website po-front kunt u desgewenst de actie ondersteunen door de petitie te tekenen.

NB
BSO Siemenotje is op de hoogte van de onderwijsstaking.

Allemaal geslaagd

Alle leerlingen van groep 7 hebben afgelopen vrijdag hun praktijkdiploma verkeer ontvangen. Zij lieten tijdens de fietsroute zien de verkeersregels te beheersen. Ieder ontving van de eigen fiets ook een keuringsrapport. De fietskeuringen werden uitgevoerd door de politie.

Komt dat zien!

Woensdag 28 juni vieren we de verjaardagen van de meester en juffen. Dat wordt geen gewoon verjaardagsfeestje maar het wordt een circusfeest. Alle kinderen van Het Anker zijn de artiesten die hun kunsten laten zien. Dat wilt u niet missen!
Om 10.15 uur start de voorstelling op het schoolplein*.

Graag tot ziens!

* Bij slecht weer wordt de piste verplaatst naar de hal.

Patatjesdag!

Donderdag 29 juni mogen alle kinderen op school lunchen. De ouders van de Tussenschoolse opvang (TSO) trakteren iedereen op patat. Lekker!

Alle kinderen mogen die dag in de eigen klas, onder leiding van de groepsleerkracht, overblijven.

Agenda voor juni en juli

• Donderdagavond 22 juni:
    Uitreiking zomerrapporten

• Dinsdag 27 juni:
    Spreekavond t/m groep 7

• Woensdag 28 juni:
    Meester- en juffendag! We vieren de verjaardagen van de meester en juffen met een circusvoorstelling.

• Donderdag 29 juni:
    Patatjesdag voor alle kinderen van Het Anker. Er wordt op school gegeten en de TSO trakteert iedereen op patat!

• Maandag 3 juli: (datum onder voorbehoud)
    's Avonds is er een barbecue voor groep 8

• Dinsdag 4 juli:
    Musical groep 6/7/8

• Vrijdagmiddag 7 juli:
    Alle leerlingen zijn vrij. Fijne vakantie!

• Zaterdag 8 juli:
    Zomervakantie (t/m zondag 20 augustus)