Archief » Nieuwsbrief #113 - woensdag 03 mei 2017

Geboren!

Woensdag 3 mei werd het gezin van juf Abigail uitgebreid met een zoon. De nieuwe wereldburger heet Fabian en hij weegt 3415 gram. De gelukkige ouders zijn dankbaar en blij met de geboorte van dit kleine broertje voor Tobias.

Abigail en Fabian blijven nog een paar dagen in het ziekenhuis.

Mocht u de familie een kaartje willen sturen dan is hier het huisadres:

Familie Houben
van der Doeslaan 39
3299 BP MAASDAM

Foto's van de Koningsspelen

De foto's van de Koningsspelen vindt u in ons fotoboek: Klik hier.

Groep 6-7-8 mocht gebruikmaken van de materialen van tennisschool Mark van de Haven voor een tennisles. Mark geeft ook in Heinenpord tennisles aan de kinderen. Meer informatie via www.tennisschoolmarkvanderhaven.nl/.

De gastles van de bovenbouw over kobudo werd gegeven door Hans Roos en Jeroen van der Pluym. Budo Hans Roos biedt meerdere cursussen aan in Japanse verdedigingssporten. Meer informatie via www.budohansroos.nl.

Lavendel

In de meivakantie werd de betonplaattuin van ons schoolplein omgeploegd en voorzien van nieuwe lavendel plantjes. Dat geeft straks een fleurige en geurige entree van ons plein!

Sportinstuif

Herinnering: Op maandagmiddag 8 mei is er een sportinstuif op het schoolplein. Vanaf 15.30 uur zijn de kinderen uit de midden- en bovenbouw van Het Anker en De Regenboog van harte welkom op het plein. Er wordt een uur lang onder begeleiding gespeeld.

De sportinstuif wordt georganiseerd door de combinatiefunctionarissen Welzijn Hoeksche Waard. Zij verzorgen de begeleiding en materialen.
Deelname is gratis.

Op Kabouterpad

Woensdag 10 mei a.s gaan de kleuters gezellig met elkaar op excursie naar Natuurbezoekerscentrum Klein Profijt in Oud-Beijerland, voor Het Kabouterpad.

We gaan er met auto's naar toe. Heeft u een stoelverhoger, dan kunt u die 's ochtends aan uw kind mee naar school geven.

Mocht het een beetje triest/nat weer zijn, denk dan eventueel aan kaplaarzen voor uw kind.

We hebben er weer veel zin in!

Gekleed zwemmen

Woensdag 10 en woensdag 17 mei staan er lessen gekleed zwemmen op het programma voor de kinderen van groep 4-5. Op de schoolwebsite vindt u bij de groepsinfo o.a. beschrijving van de benodigde kleding.

Op 14 juni kunnen de kinderen weer diploma zwemmen.

Beleid gsm

In deze tijd hebben bijna alle (bovenbouw-) leerlingen een mobiele telefoon en nemen deze graag mee naar school. Op school hebben de kinderen echter geen mobiele telefoon nodig. Wanneer zij toch moeten bellen, kunnen zij gebruik maken van de schooltelefoon.
Kinderen die, op verzoek van ouders en in overleg met de leerkracht, wel hun mobiele telefoon naar school meenemen, zetten deze aan het begin van een schooldag uit en plaatsen de telefoon in de verzamelbak in de klas. Aan het einde van de schooltijd mogen de telefoons weer aan.

Deze regel is ingesteld om ongewenst gebruik te voorkomen en de focus op het leren te houden en niet bij eventuele binnengekomen berichten.

School aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor schade of diefstal van de telefoons.

Acis Actueel

Het openbaar primair en voortgezet onderwijs geven gezamenlijk drie keer per jaar een informatiebulletin uit onder de titel Acis Actueel. Het blad wordt uitgereikt aan alle leerlingen en medewerkers van openbare scholen voor basis- en voortgezet onderwijs in de Hoeksche Waard en aan de stakeholders van de stichtingen Acis en OVO HW. Lees hier de Acis Actueel april 2017.

Zomerbieb

Kinderen die gedurende de (zomer)vakantie weinig lezen, vallen al snel 1 tot 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling. Uit onderzoek blijkt dat doorlezen tijdens de vakantie deze terugval tegengaat. De VakantieBieb-app is vanaf 1 juni 2017 weer beschikbaar. De app kan al ruim voor de zomervakantie worden gedownload.

Vanaf 1 juni zijn op www.vakantiebieb.nl een instructiefilmpje en een interactieve challenge beschikbaar.

Website Samenwerkingsverband

De website van het Samenwerkingsverband voor het primair onderwijs in de Hoeksche Waard biedt diverse interessante artikelen over opvoeding en onderwijs. Neemt u eens een kijkje? U vindt de link ook op onze schoolwebsite, onder de rubriek 'Links voor ouders'.

Agenda voor mei

• Tot en met zondag 7 mei:
    Meivakantie

• Maandag 8 mei:
    Sportinstuif op het schoolplein voor de midden- en bovenbouwgroepen van Anker en Regenboog. Start: 15.30 uur

• Woensdag 10 mei:
    Groep 1-2 gaat op Kabouterpad bij Klein Profijt

Gekleed zwemmen voor groep 4-5

• Donderdag 11 mei:
    Groep 6/7/8 en groep 3/4/5 gaan 's middags naar de bibliotheek om hun leesboeken te ruilen

• Vrijdag 12 mei:
    Groep 1/2 bezoekt om 10.00 uur de bibliotheek