Archief » Nieuwsbrief #112 - donderdag 13 april 2017

Vrolijk Pasen!

Op donderdagmiddag 13 april stonden er paasactiviteiten op de planning. De onder- en middenbouwgroep zochten en vonden eieren! Er werd geknutseld aan paasmandjes en kuikentjes.

De bovenbouwgroep had een creamiddag maar kreeg ook een technische opdracht: de 'egg-challenge'! De opdracht luidde: bouw iets waardoor je een ei vanaf grote hoogte kunt laten vallen zonder dat het breekt. Met behulp van verschillende materialen waar het ei door beschermd kon worden, werden allerlei constructies bedacht en uitgevoerd. Spannend!

Nu staat het lange Paasweekend voor de deur. Allemaal gezellige paasdagen gewenst en tot dinsdag 18 april.

Schooljaar 2017-2018

Schooljaar 2016-2017 zit er voor driekwart op en er wordt al gewerkt aan de organisatie voor 2017-2018. We zijn heel blij om te kunnen melden dat we in het nieuwe schooljaar met de onderstaande groepsindeling kunnen starten.

Op maandag 21 augustus 2017 gaan de volgende groepen van start:
Groep 1-2
Groep 4-5
Groep 6-7-8

De twee groepen met de jongste leerlingen krijgen weer hun onderkomen in de lokalen op de begane grond. De midden- en bovenbouw treft u na de zomervakantie aan op de etage.

Informatie over de organisatie en de personele bezetting volgt nog.

Schoolfruit

Het einde van 20 weken gratis fruit voor onze leerlingen is bereikt. In de week van 10 april kwam de laatste levering waarbij we voor woensdag t/m vrijdag fruit en/of groente kregen.

We kijken met plezier terug op de afgelopen maanden waarin het fruit door de kinderen enthousiast werd ontvangen.

Ochtendpauze = fruitpauze
Met ingang van 18 april zetten we graag de goede gewoonte voort van fruit in de ochtendpauze. Doet u mee en geeft u fruit of groente mee voor de ochtendpauze?

In de week van 10 april ontvingen we:
1. Sinaasappels
2. Appels
3. Kiwi's

Een gratis boekje met 15 traktatie-ideeen van het voedingscentrum treft u aan via de link.

Eindtoets groep 8

Gelijk na het lange paasweekend breken er voor de a.s. schoolverlaters twee bijzondere dagen aan. Op dinsdag 18 en woensdag 19 april wordt door de leerlingen van groep 8 's morgens gewerkt aan de Eindtoets. Dit schooljaar maken de a.s. schoolverlaters de IEP-toets.

Zij werken onder leiding van juf Marietta tijdens de afname in het overblijflokaal. Groep 6-7 gaat verder met het eigen lesprogramma bij meester Martin. Meer info, voorbeeldopgaven en een ouderfolder vindt u op de www.toets.nl/voorouders.

De leerlingen van groep 8 hebben hun schooladviezen al gekregen maar toch blijft de Eindtoets een spannende aangelegenheid. Veel succes allemaal!

Koningsspelen

Vrijdag 21 april is de laatste schooldag voor de meivakantie. Op die ochtend worden in heel Nederland de Koningsspelen georganiseerd. We vieren de vijftigste verjaardag van onze koning met sport en spel en een feestelijk, gezamenlijk ontbijt. Een rood-wit-blauwe of oranje outfit past daar goed bij.

In de groepen wordt druk geoefend met het lied en de dans voor de start van het feest aan het begin van de ochtend, op het schoolplein. We starten om 8.30 uur, samen met onze buurkinderen van De Regenboog, met De Okidoki!

Na het ontbijt komen de kinderen in actie met allerlei spellen. De leerlingen van de onder- en middenbouwgroep volgen een spelcircuit met echte 'Oranje spellen'. De bovenbouwgroep krijgt een les Kobudo, Japanse krijgskunst met stokken, tonfa's en sai's.

NB
De schooldag eindigt 21 april voor alle leerlingen om 12.15 uur en dan begint de meivakantie.

Hoera! Geslaagd!

De leerlingen van groep 7 oefenden voor het theoretisch verkeersexamen. Alle leerlingen lieten zien kennis te hebben van verkeersborden en verkeersregels. Iedereen slaagde voor het verkeersdiploma. Gefeliciteerd!

Mijn kind online

Computeren - op pc, tablet of smartphone - is volgens 16% van de ouders de meest geliefde vrijetijdsbesteding van hun kind. De brochure Kinderen en internet is bedoeld voor ouders en leerkrachten die zich willen verdiepen in de online leefwereld van kinderen, en die willen weten hoe je kinderen daarin het beste kunt begeleiden.

Om ouders en leerkrachten te helpen schoolgaande kinderen te begeleiden op internet, heeft Mijn Kind Online in samenwerking met Digibewust een brochure gemaakt: Kinderen en internet. De brochure is er in twee versies. Een voor ouders met kinderen van 2 t/m 8 jaar en een voor ouders met kinderen van 9 t/m 12 jaar.

Op www.mijnkindonline.nl vindt u informatie en brochures.

Sportinstuif

Op maandagmiddag 8 mei is er een sportinstuif op het schoolplein. Vanaf 15.30 uur zijn de kinderen uit de midden- en bovenbouw van Het Anker en De Regenboog van harte welkom op het plein. Er wordt een uur lang onder begeleiding gespeeld.

De sportinstuif wordt georganiseerd door de combinatiefunctionarissen Welzijn Hoeksche Waard. Zij verzorgen de begeleiding en materialen.
Deelname is gratis.

Agenda voor april

• Donderdag 13 april:
    Paasactiviteiten

• Vrijdag 14 april:
    Goede Vrijdag. De school is gesloten

• Maandag 17 april:
    Tweede Paasdag. De school is gesloten

• Dinsdag 18 april:

• Woensdag 19 april:

• Donderdag 20 april:
    De wijkagent bezoekt groep 6-7-8 en brengt flyers over gebruik van social media