Archief » Nieuwsbrief #107 - vrijdag 17 februari 2017

Fijne vakantie!

De voorjaarsvakantie komt er aan en we wensen iedereen fijne dagen om lekker uit te rusten en hopelijk te genieten van een vroeg voorjaarszonnetje.

De vakantie duurt van zaterdag 25 februari t/m zondag 5 maart. We zien iedereen graag terug op maandag 6 maart.
Fijne vakantie!

Fruitproject

Het einde van 20 weken gratis fruit voor onze leerlingen komt in zicht. In de week van 3 april komt de laatste levering waarbij we voor woensdag t/m vrijdag fruit en/of groente krijgen.

We kijken met plezier terug op de afgelopen maanden waarin het fruit door de kinderen enthousiast werd ontvangen.

Ochtendpauze = fruitpauze
Met ingang van 10 april zetten we graag de goede gewoonte voort van fruit in de ochtendpauze. Doet u mee?

In de week van 20 februari ontvangen we:
1. Appels
2. Waspeen
3. Sinaasappels

NB
Omdat er op woensdag 15 februari geen fruit werd gegeten i.v.m. de studiedag, was er op maandag 20 februari extra. Er stonden kiwi's klaar voor iedereen.

Tip: Sport in de voorjaarsvakantie

Welzijn Hoeksche Waard heeft voor de kinderen een programma met activiteiten tijdens de voorjaarsvakantie. In de bijlage vindt u de poster met een overzicht deze activiteiten.

POSTER_sporten_in_binnenmaasstrijen.pdf

Muzikaal theater

Op maandagmiddag 13 maart worden de leerlingen van groep 6/7/8 wat eerder op school verwacht voor een bezoek aan een toneelvoorstelling. De titel van het stuk is 'Vlinder', een meisje zonder naam. De lunchpauze verschuift hierdoor 15 minuten naar voren. De kinderen zijn om 12.00 uur uit en wij verwachten hen om 13.00 uur weer op school.

De voorstelling duurt van 13.30 tot 14.25 uur
Locatie: De Drie Lelies in Puttershoek
De bus vertrekt om 13.05 uur bij school vandaan!

Bag-2-School: Spaart u mee?

Voor donderdag 16 maart staat er een inzamelingsactie gepland. De organisatie Bag-2-School organiseert deze actie op verzoek van scholen en andere instellingen. Bag-2-School is geïnteresseerd in het inzamelen van hoogwaardige tweedehands dames-, heren- en kinderkleding, maar ook schoenen, riemen / ceintuurs, hoeden, handtassen, beddengoed, gordijnen en pluche speeltjes.

Voor het inzamelen ontvangt elk kind een (transparante) vuilniszak maar andere zakken zijn ook welkom.

Bag-2-School voorziet zo in de mogelijkheid om fondsen te werven voor de school (of andere instelling), terwijl tegelijkertijd indirect het milieu geholpen wordt (recycling) en werkgelegenheid gecreëerd wordt.

Normaliter weegt een geheel gevulde zak tien kilo. Een dergelijke zak brengt dan € 3,- op. Zo'n actie brengt al gauw een leuk bedragje op en wordt besteed aan diverse materialen voor alle leerlingen. Spaart u mee?

Dit mag in de zakken:
Schone kleding (zowel baby-, kinder- als volwassenmaten), schoenen (per
paar, aan elkaar geknoopt of met tape), lakens, dekens, gordijnen,
handdoeken, knuffelbeesten, handtassen riemen en ceintuurs.

Zakken dichtgeknoopt inleveren alstublieft.

Agenda voor maart

• Maandag 27 februari t/m zondag 5 maart:
    Voorjaarsvakantie

• Donderdag 9 maart:
    Groep 6/7/8 en groep 3/4/5 gaan 's middags naar de bibliotheek om hun leesboeken te ruilen

• Maandagmiddag 13 maart:
    Groep 6/7/8 bezoekt van 13.30 - 14.25 uur de voorstelling 'Vlinder', een meisje zonder naam
    Locatie: De Drie Lelies in Puttershoek
    De bus vertrekt om 13.05 uur bij school vandaan!

• Donderdag 16 maart:
    Kledinginzamelingsactie van Bag-2-School