Archief » Nieuwsbrief #106 - donderdag 16 februari 2017

Studiedag

De studieochtend van woensdag 15 februari is goed besteed door de leerkrachten van Het Anker. De toetsresultaten van alle kinderen zijn onder de loep genomen en waar nodig zijn voor de tweede helft van het schooljaar aanpassingen aangebracht in het programma.

Onderwijs is voortdurend in beweging en het leren is een proces wat niet alleen de kinderen betreft maar ook de volwassenen. Het is een doorgaand cyclisch proces van plannen, werken, meten en weer opnieuw plannen.

Spreekavond

Dinsdagavond 21 februari is er een spreekavond voor alle groepen. Via de kinderen heeft u een berichtje ontvangen met de tijd waarop u op school verwacht wordt.

Personeelsnieuws

Nog een paar weekjes en dan breekt voor juf Abigaïl Houben de periode van haar zwangerschapsverlof aan. Abigaïl werkt op woensdag- en vrijdagochtend. Met ingang van begin april is juf Annemarie Elsenaar ook op woensdag in groep 3-4-5. Zij gaat dan o.a. met groep 4-5 mee naar het zwembad.

De procedure rond de vervanging op vrijdagochtend in groep 1-2 loopt. We hopen u nog voor de voorjaarsvakantie te kunnen informeren wie het plekje naast juf Margaret op vrijdagochtend zal invullen.

Fruitproject

Voor het fruitproject krijgen alle kinderen in week 7 (13 feb t/m 17 feb) onderstaande fruit-/groentesoorten aangeboden:

1. Sinaasappel - donderdag

2. Appel (Elstar) - vrijdag

3. Kiwi - de kiwi's bewaren we tot na het weekend

Voorlezen

Uit de nieuwsbrief van peuterspeelzaal Hompeltje en Pompeltje: ... Tijdens het voorleesontbijt zijn er vier kinderen van basisschool Het Anker geweest om voor te lezen aan de peuters. De peuters hebben vol spanning en onder het genot van een plakje ontbijtkoek, limonade en rozijntjes, genoten van de voorgelezen verhalen. Fatimah, Esmee, Alysia en Jort willen we dan ook hartelijk bedanken voor het voorlezen.

In het fotoboek kunt u zien hoe het voorlezen eruit zag.

Screening logopedie

In de basisschoolperiode worden kinderen 1x keer gescreend door een logopediste. Deze screening vindt plaats bij de oudste kleuters. Op woensdag 22 februari is de logopediste op school. Ter voorbereiding op het onderzoekje is er een vragenlijst uitgereikt.

Geef mij maar een boek!

Op 10 februari start voor de tweede keer een voor Nederland uniek project: Geef mij maar een boek! Alle boekverkopers hebben landelijk de handen ineen geslagen om ieder kind in staat te stellen zijn of haar eigen boekenplank op te bouwen. Die boekenplank willen we vullen met de allermooiste jeugdboeken die er ooit in Nederland zijn verschenen. Daarom bieden zij ieder jaar een jeugboekenklassieker aan voor maar twee euro. Het eerste boek, vorig jaar, was het beroemde Oorlogswinter van Jan Terlouw.

Dit jaar is gekozen voor Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens. Al bijna twintig jaar lezen steeds weer nieuwe kinderen dit aangrijpende boek over de stoere Akkie, die dol is op voetbal en zich samen met haar klas voorbereidt op de Cito-toets, het schoolkamp en het voetbaltoernooi. Wanneer Akkie ernstig ziek blijkt te zijn, leeft heel groep acht met haar mee. Gelukkig kan ze het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien.

Het boek is vanaf vrijdag 10 februari in de boekhandel te koop.

Tip: Kokkerellen bij 't Land van Wale

Woensdagmiddag 1 maart organiseert Welzijn Hoeksche Waard, in samenwerking met restaurant 't Land van Wale, een kokkerelmiddag. Om 14.00 uur is de start en zal chefkok Jeroen van der Sluis uitleggen wat er gemaakt gaat worden. Met verse lokale producten gaat ieder voor zich het gerecht maken. Wanneer alle creaties klaar zijn worden deze gezamenlijk opgepeuzeld.

De middag is om 16.00 uur afgelopen. Deelname aan de Kokkerelmiddag kost 7,50 euro. Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@jongbinnenmaas.nl met daarin de voor- en achternaam van de deelnemer en de leeftijd.
Mocht uw kind een dieet/allergie hebben dan horen wij dat ook graag.

Er is plaats voor 15 kinderen en vol is echt vol.
Betalen kan op de middag zelf, contant.

Vragen? Neemt u dan contact op via 088-7308967.

Woensdag 1 maart
14.00-16.00 uur
't Land van Wale
Hofweg 1, Heinenoord
Entree 7,50 euro

Agenda voor februari en maart

• Vrijdag 17 februari:
    Groep 1/2 bezoekt om 10.00 uur de bibliotheek

• Dinsdag 21 februari:
    Spreekavond groep 1 t/m 8 en adviezen voor groep 8
    In de week van 20 februari is er na schooltijd eveneens gelegenheid om met de leerkracht te spreken

• Woensdag 22 februari:
    Logopedische screening oudste kleuters

• Woensdagmiddag 22 februari:
    Voorronde Nationale Voorleeswedstrijd. De Drie Lelies, Puttershoek

• Maandag 27 februari t/m zondag 5 maart:
    Voorjaarsvakantie

• Donderdag 9 maart:
    Groep 6/7/8 en groep 3/4/5 gaan 's middags naar de bibliotheek om hun leesboeken te ruilen

• Maandagmiddag 13 maart:
    Groep 6/7/8 bezoekt van 13.30 - 14.25 uur de voorstelling 'Vlinder', een meisje zonder naam
    Locatie: De Drie Lelies in Puttershoek
    De bus vertrekt om 13.05 uur bij school vandaan!

• Donderdag 16 maart:
    Kledinginzamelingsactie van Bag-2-School