OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Nieuwsbrief

donderdag 11 oktober 2018

NIEUWSBRIEF! Vandaag werd digitale nieuwsbrief nummer 176 verzonden. U kunt de nieuwsbrief ook op deze website lezen. Onder de knop archief treft u de verzonden nieuwsbrieven aan. In de reguliere digitale brieven treft u een selectie aan van het nieuws op de website, aangevuld met enkele recente nieuwsitems. Het laatste nieuws vindt u dagelijks op onze website.

Deze site wordt steeds...
Lees verder »

Even voorstellen: GVO-docente

dinsdag 9 oktober 2018

Op vrijdagmiddag is er HVO en GVO voor de groepen 5 t/m 8. Voor de lessen GVO is er dit schooljaar een nieuwe docente, juf Corrie Hasselaar. Zij stelt zich hieronder aan u voor.

Beste ouders,

Mijn naam is Corrie Hasselaar. Sinds september 2018 ben ik de nieuwe GVO-docent. Dit werk doe ik op verschillende scholen in de regio. Ik ben getrouwd en ik heb drie kinderen die allang uit huis zijn. We zijn...
Lees verder »

Iedereen een boek!

donderdag 4 oktober 2018

De kinderboekenweek werd dit jaar extra feestelijk doordat er voor elke leerling een boek was. Schrijver Dave Kastelein kwam in de groepen vertellen over zijn werk als schrijver van kinderboeken. Vanuit de school kreeg iedereen een door de schrijver gesigneerd boek mee naar huis. Veel leesplezier gewenst!
Lees verder »

Foto's bezoek Rijksmuseum

woensdag 26 september 2018

Op dinsdag 25 september brachten de midden- en bovenbouwgroep een bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Zij kregen een rondleiding bij de tentoonstelling over de Gouden Eeuw. Deze periode is onderdeel van de methode 'Tijdzaken', de geschiedenismethode waar op Het Anker mee gewerkt wordt. In het fotoalbum krijgt u een impressie van deze leerzame excursie....
Lees verder »

Voeding en eetproblemen

dinsdag 25 september 2018

Op donderdagavond 11 oktober verzorgt Cafe GEZIeN Hoeksche Waard een bijeenkomst over 'Voeding en eetproblemen'. Voor alle ouders, overige familieleden en anders-geinteresseerden. Wie kent ze niet; de lastige eters, de niet-eters en de kinderen die heel eenzijdig eten?

Annemiek van Maanen, verpleegkundig specialist van Yulius Autisme komt erover vertellen. Zij heeft een stappenplannen ontwikkeld en daarmee al vele kinderen weer aan het...
Lees verder »

Weer een half jaar lang gratis schoolfruit!

dinsdag 25 september 2018

Het Anker doet ook dit schooljaar mee met EU-Schoolfruit en ontvangt, 20 weken lang, drie stuks groente/fruit per leerling per week. Tijdens de 20 weken schoolfruit maakt de school gebruik van de EU-Schoolfruitlessen en het schoolfruitdigibord. In de week van 12 november wordt het eerste fruit op school geleverd.

Tip: Geeft u uw kind wel een (houdbare) pauzehap mee. Het kan zijn dat het fruit nog een...
Lees verder »

Nieuwe leerlingenraad

dinsdag 18 september 2018

Dinsdag 18 september was het Prinsjesdag. In de dagen ervoor is er in de bovenbouwgroep veel aandacht besteed aan de betekenis van Prinsjesdag en de manier waarop de democratie in Nederland is georganiseerd.

Om democratie in de praktijk te ervaren, stond er op Prinsjesdag de verkiezing voor de leerlingenraad op het programma. Vooraf konden kandidaten zich opgeven. De kandidaten hebben hun eigen...
Lees verder »

'Ik eet het beter'

vrijdag 14 september 2018

Er valt heel veel te kiezen in het enorme voedingsaanbod. Om kinderen te leren gezonde keuzes te maken heeft 'Ik eet het beter', in samenwerking met het Voedingscentrum en IVN, verschillende interactieve lesprogramma's ontwikkeld voor de midden- en bovenbouw.

Daarmee ontdekken en ervaren kinderen op de basisschool wat gezonde producten doen voor hun lijf. Zo worden ze zich bewust van wat ze...
Lees verder »

Baggerwerkzaamheden Heinenoord

vrijdag 14 september 2018

In opdracht van de gemeente starten maandag 17 september maai- en baggerwerkzaamheden in de kern van Heinenoord en Blaaksedijk. De werkzaamheden duren tot vrijdag 19 oktober, met een eventuele uitloop naar medio november.

Middels bebording wordt gewaarschuwd. Om de overlast te beperken wordt er niet gereden tijdens de start- en eindtijden van de scholen.

Veiligheid voor onze leerlingen
Het baggeren gebeurt door grote machines. Die...
Lees verder »

Excursie Rijksmuseum

woensdag 12 september 2018

Op dinsdag 25 september brengen de midden- en bovenbouwgroep een bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Zij krijgen een rondleiding bij de tentoonstelling over de Gouden Eeuw. Deze periode is onderdeel van de methode 'Tijdzaken', de geschiedenismethode waar op Het Anker mee gewerkt wordt.

'Proef de Gouden Eeuw'
De kinderen gebruiken al hun zintuigen tijdens deze kennismaking met het dagelijks leven uit de Gouden Eeuw. Ze proeven...
Lees verder »

Gezonde School!

donderdag 6 september 2018

Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat en hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de...
Lees verder »

Welcome, Miss Megan!

donderdag 12 juli 2018

Gelijk na de zomervakantie arriveert een nieuwe stagiaire uit de Verenigde Staten van Amerika. Het is Miss Megan uit Ohio die haar opleiding tot leerkracht komt afsluiten met een stage in de Hoeksche Waard. Hier al een kort berichtje van haar.

Hi! My name is Megan Cook and I am from Cleveland, Ohio. I will be in the schools starting August 27 th and then my last day will be November 23 rd.

//In my...
Lees verder »