OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Nieuwsbrief

donderdag 19 oktober 2017

NIEUWSBRIEF! Vandaag werd digitale nieuwsbrief nummer 129 verzonden. U kunt de nieuwsbrief ook op deze website lezen. Onder de knop archief treft u de verzonden nieuwsbrieven aan. In de reguliere digitale brieven treft u een selectie aan van het nieuws op de website, aangevuld met enkele recente nieuwsitems. Het laatste nieuws vindt u dagelijks op onze website.

Deze site wordt steeds...
Lees verder »

Jonge Rembrandt wint tekenwedstrijd

woensdag 18 oktober 2017

'De Rembrandt' dat is de naam van het prachtige, nieuwe woonzorgcentrum in Oud-Beijerland. Op 26 oktober wordt het woonzorgcentrum de Rembrandt officieel geopend. Voor deze speciale gelegenheid was, in samenwerking met het Rijksmuseum, een Rembrandt-tekenwedstrijd uitgeschreven voor scholen in de Hoeksche Waard.

De kinderen van Het Anker namen allemaal deel aan deze wedstrijd. Er werden zelfportretten...
Lees verder »

Fijne vakantie!

vrijdag 13 oktober 2017

Vrijdagmiddag 13 oktober is de herfstvakantie ingegaan. De school is een week gesloten. Maandag 23 oktober gaan de deuren van de school weer open en hopen wij iedereen op school terug te zien. Fijne herfstvakantie!
Lees verder »

Esmee is onze voorleeskampioen

dinsdag 10 oktober 2017

Op dinsdag 10 oktober werd in groep 6-7-8 een voorleeswedstrijd gehouden. Het is de voorronde voor de nationale voorleeswedstrijd 2018. Elk kind van groep 6-7-8 kon zich inschrijven om mee te doen aan de wedstrijd.

De beste voorlezer (onze voorleeskampioen) werd Esmee, op de voet gevolgd door Kewan, die tweede werd. Esmee gaat nu naar de volgende ronde. Dat zal ergens in februari zijn. Onze schoolkampioen zal het dan opnemen tegen andere...
Lees verder »

Bag-2-School

dinsdag 10 oktober 2017

Dit najaar wordt er een inzamelingsactie van o.a. kleding gehouden. Voor dinsdag 21 november a.s. staat er zo'n inzamelingsactie gepland. De organisatie Bag-2-School organiseert deze actie op verzoek van scholen en andere instellingen. Bag-2-School is geinteresseerd in het inzamelen van hoogwaardige tweedehands dames-, heren- en kinderkleding, maar ook schoenen, riemen / ceintuurs, hoeden, handtassen,...
Lees verder »

Zwerfboeken

dinsdag 3 oktober 2017

Wie doet er mee met onze zwerfboekenactie? Hiervoor vragen wij u om thuis eens de boekenkast door te neuzen om te zien of er wellicht kinderboeken zijn die voor uw kind niet meer van waarde zijn. Wij ontvangen die boeken graag op school en vullen daar onze 'zwerfboekentafels' mee aan. Zwerfboeken zijn boeken voorzien van een speciale sticker. Die boeken mogen - een voor een - mee naar huis worden genomen om lekker in te lezen. Uitgelezen?...
Lees verder »

Schoolmelk

dinsdag 3 oktober 2017

Tijdens de basisschool groeit uw kind van een amper 1 meter lange kleuter uit tot een beginnende puber die straks hoogstwaarschijnlijk boven u uit gaat steken! Voor deze groei zijn veel voedingsstoffen nodig. Een groot deel van de dag brengt uw kind op school door. Schoolmelk zorgt elke dag voor een vertrouwde en lekkere onderbreking van een intensieve dag op school.

Wat is Schoolmelk?
Een groot deel van de dag brengen kinderen op...
Lees verder »

In de krant

zaterdag 30 september 2017

Donderdag 28 september kwam journalist Bas Boerma - van het Algemeen Dagblad - in groep 4-5 op bezoek. Hij kwam vragen stellen aan de juf maar de kinderen mochten hem ook vragen stellen. Dat deden ze. Iedereen had een vraag. Bas vertelde o.a. dat hij journalist is geworden omdat hij als kind op de basisschool al heel graag en goed opstellen en verhalen kon schrijven. Over onze actie voor Sint-Maarten...
Lees verder »

Even voorstellen: Miss Nicole!

woensdag 27 september 2017

Begin november verwelkomen wij een bijzondere stagiaire. Het is Miss Nicole. Nicole heeft de lerarenopleiding in de Verenigde Staten bijna afgerond en zij sluit haar opleiding af met een stage van een paar maanden in het buitenland. Daarvoor komt zij naar de Hoeksche Waard.

Nicole gaat haar stage invullen op twee Acisscholen, OBS Het Kraaienest en op onze school. Nicole zal een dag in de week op Het Anker...
Lees verder »

Onderwijsmarkten

dinsdag 26 september 2017

Ieder jaar organiseren de scholen voor voortgezet onderwijs in de Hoeksche Waard onderwijsmarkten voor de leerlingen en ouders uit de hoogste groepen van het basisonderwijs. De onderwijsmarkt vindt dit jaar plaats op de volgende locaties. Steeds van 19.00 tot 21.00 uur.

Woensdag 25 oktober: CBS De Bron in Numansdorp

Dinsdag 31 oktober: OBS de Schelf in 's-Gravendeel...
Lees verder »

Weer een half jaar lang gratis schoolfruit!

maandag 25 september 2017

Het Anker doet ook dit schooljaar mee met EU-Schoolfruit en ontvangt, 20 weken lang, drie stuks groente/fruit per leerling per week. Tijdens de 20 weken schoolfruit maakt de school gebruik van de EU-Schoolfruitlessen en het schoolfruitdigibord. In de week van 13 november wordt het eerste fruit op school geleverd.

Tip: Geeft u uw kind wel een (houdbare) pauzehap mee. Het kan zijn dat het fruit nog een...
Lees verder »

Nieuwe leerlingenraad

dinsdag 19 september 2017

Op Prinsjesdag, dinsdag 19 september, hebben de kinderen van groep 6/7/8 de nieuwe leden van de leerlingenraad gekozen. Na het tellen van de stemmen, bleek dat er in groep 7 zelfs nog een tweede en een derde stemronde nodig was om tot een uitslag te komen.

Voor groep 6 zit Saron in de leerlingenraad.
Voor groep 7 is Ramiro herkozen en gaat voor het tweede jaar in de leerlingenraad.
Voor groep 8 is Caden de nieuwe vertegenwoordiger....
Lees verder »