OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Schoolfruit

donderdag 18 januari 2018

In de week van 22 januari krijgen de kinderen op school:
* banaan
* appel
* ananas
Lees verder »

Nieuwsbrief

donderdag 18 januari 2018

NIEUWSBRIEF! Vandaag werd digitale nieuwsbrief nummer 145 verzonden. U kunt de nieuwsbrief ook op deze website lezen. Onder de knop archief treft u de verzonden nieuwsbrieven aan. In de reguliere digitale brieven treft u een selectie aan van het nieuws op de website, aangevuld met enkele recente nieuwsitems. Het laatste nieuws vindt u dagelijks op onze website.

Deze site wordt steeds...
Lees verder »

Nationale Voorleesdagen

woensdag 17 januari 2018

Op woensdag 24 januari gaan de Nationale Voorleesdagen weer van start. Dat betekent dat er 10 dagen lang extra aandacht wordt besteed aan het plezier in lezen en voorlezen. Voor de kleuters van Het Anker staat er al een grote voorleesmand klaar met prachtige prentenboeken.

Op donderdagmiddag 25 januari komt er een speciale bezoeker naar Het Anker om aan alle groepen voor te lezen. Het is Gerard Cox....
Lees verder »

Leonald Conner School zegt: DANK!

vrijdag 5 januari 2018

Deze kerstvakantie was juf Jacomien op Sint Maarten waar zij mee hielp de Leonald Conner School weer wat verder op orde te brengen nadat de orkaan Irma had huisgehouden op het eiland.

De eerste bestelling met schoolmaterialen - gekocht met het geld van de actie - kwam op 2 januari bij de school aan. Samen met de kinderen werden de nieuwe spullen uitgepakt. Duidelijk zal zijn dat kinderen en leerkrachten erg...
Lees verder »

1.558,24 euro voor Sophia

vrijdag 22 december 2017

Een van de onderdelen bij de kerstviering van dit jaar was een lampionnenoptocht: een Lichtjestocht voor het Sophia Kinderziekenhuis. Op school gingen de kinderen eerst aan de slag om een mooie lampion te maken. Op donderdagavond 21 december wandelden alle kinderen van Het Anker in het donker achter Drumfanfare Oranje Garde aan.

Aan deze optocht werd een sponsoractie verbonden. De kinderen haalden maar...
Lees verder »

Groep 8 bezoekt Hoeksch Lyceum

dinsdag 5 december 2017

Op donderdag 18 januari zal groep 8 een drietal kennismakingslessen op het Hoeksch Lyceum bijwonen. De kinderen worden aan het einde van de ochtend opgehaald met de bus. De kinderen van groep 8 zullen daarom tussen de middag niet naar huis gaan, maar kunnen op school hun lunch opeten.

Wij verwachten tussen 15.45 uur en 16.15 uur terug zijn in Heinenoord.

NB
De kinderen van groep 6 en 7 volgen het reguliere programma.
Lees verder »

Tevredenheidspeiling ouders

maandag 27 november 2017

De uitslag van de peiling onder de ouders naar de mate van tevredenheid over de school is afgerond. 45% van de ouders vulden een vragenlijst in met 11 vragen over het schoolklimaat (omgang, sfeer en veiligheid), het onderwijsleerproces en over de informatie en communicatie. Ook gaven zij de school een rapportcijfer.

Het gemiddelde cijfer voor de school is een 8.
Hartelijk dank voor uw waardering!

De...
Lees verder »

Acis Actueel

vrijdag 27 oktober 2017

Het openbaar primair en voortgezet onderwijs geven gezamenlijk drie keer per jaar een informatiebulletin uit onder de titel Acis Actueel. Het blad wordt uitgereikt aan alle leerlingen en medewerkers van openbare scholen voor basis- en voortgezet onderwijs in de Hoeksche Waard en aan de stakeholders van de stichtingen Acis en OVO HW.

De nieuwe editie van ons informatief magazine Acis Actueel is uit. In dit...
Lees verder »

Zwerfboeken

dinsdag 3 oktober 2017

Wie doet er mee met onze zwerfboekenactie? Hiervoor vragen wij u om thuis eens de boekenkast door te neuzen om te zien of er wellicht kinderboeken zijn die voor uw kind niet meer van waarde zijn. Wij ontvangen die boeken graag op school en vullen daar onze 'zwerfboekentafels' mee aan. Zwerfboeken zijn boeken voorzien van een speciale sticker. Die boeken mogen - een voor een - mee naar huis worden genomen om lekker in te lezen. Uitgelezen?...
Lees verder »

Weer een half jaar lang gratis schoolfruit!

maandag 25 september 2017

Het Anker doet ook dit schooljaar mee met EU-Schoolfruit en ontvangt, 20 weken lang, drie stuks groente/fruit per leerling per week. Tijdens de 20 weken schoolfruit maakt de school gebruik van de EU-Schoolfruitlessen en het schoolfruitdigibord. In de week van 13 november wordt het eerste fruit op school geleverd.

Tip: Geeft u uw kind wel een (houdbare) pauzehap mee. Het kan zijn dat het fruit nog een...
Lees verder »

Nieuwe leerlingenraad

dinsdag 19 september 2017

Op Prinsjesdag, dinsdag 19 september, hebben de kinderen van groep 6/7/8 de nieuwe leden van de leerlingenraad gekozen. Na het tellen van de stemmen, bleek dat er in groep 7 zelfs nog een tweede en een derde stemronde nodig was om tot een uitslag te komen.

Voor groep 6 zit Saron in de leerlingenraad.
Voor groep 7 is Ramiro herkozen en gaat voor het tweede jaar in de leerlingenraad.
Voor groep 8 is Caden de nieuwe vertegenwoordiger....
Lees verder »

Meer muziek in de klas

dinsdag 12 september 2017

Op Het Anker werd al gewerkt met een digitale leerlijn muziek voor alle groepen in de school. Dit voorjaar hebben we voor onze school subsidie aangevraagd om het muziekonderwijs een extra impuls te kunnen geven. De subsidie is toegekend. Met deze extra middelen kan o.a. aanvullende scholing voor de leerkrachten gerealiseerd worden, nieuwe instrumentjes worden aangeschaft en kunnen gastdocenten een structureel deel uit gaan maken van het...
Lees verder »