Donderdag 3 oktober: Bezoek aan het Rijksmuseum

dinsdag 16 juli 2019

Op donderdag 3 oktober gaan we naar het Rijksmuseum in Amsterdam.

De kinderen zullen met de Rijksmuseumbus vervoerd worden. Tussen de middag zullen de kinderen niet thuis eten. De kinderen zijn, onder voorbehoud, op de normale tijd uit.

Sporenonderzoek naar Rembrandt
Groep 5 t/m 8 bezocht vorig jaar al de excursie over de Gouden Eeuw. Nu staat er een nieuwe workshop voor hen op het programma: Sporenonderzoek naar Rembrandt.

Hoe ontdek je of een schilderij een echte Rembrandt is? In het Rijksmuseum doen restauratoren onderzoek naar pigmenten en verflagen van schilderijen. In het restauratie atelier gebruiken zij de nieuwste technologieën. In deze workshop worden de kinderen zelf onderzoekers en leren zij over schilderijenonderzoek en Rembrandt. Samen maken zij een onderzoeksrapport van een Rembrandt-schilderij. Tijdens de rondleiding in het museum, zijn de kinderen op weg om echte Rembrandt-experts te worden!