Bezoek aan het Rijksmuseum

zaterdag 27 juli 2019

Op donderdag 3 oktober zullen wij het Rijksmuseum in Amsterdam bezoeken voor een excursie over Rembrandt. Ter gelegenheid van zijn 350ste sterfjaar in 2019 presenteert het Rijksmuseum een aantal Rembrandt-tentoonstellingen en een jaar vol evenementen in het teken van de grote meester.

Deze dag moeten de kinderen om 7.30 uur op school zijn. We zullen met de Rijksmuseumbus vervoerd worden. Tussen de middag zullen de kinderen niet thuis eten. Ze moeten een lunchpakketje meenemen. Rond twee uur komen we terug uit Amsterdam en gaan de kinderen direct naar huis.

Proef de Gouden Eeuw
Deze excursie is voor groep 4. De kinderen gebruiken al hun zintuigen tijdens deze kennismaking met het dagelijks leven uit de Gouden Eeuw. Ze proeven de specerijen uit verre landen, ruiken het atelier van een meesterschilder, voelen de jurken van rijke dames en luisteren naar instrumenten uit de 17de eeuw.

Sporenonderzoek naar Rembrandt
Groep 5 t/m 8 bezocht vorig jaar al de excursie over de Gouden Eeuw. Nu staat er een nieuwe workshop voor hen op het programma: Sporenonderzoek naar Rembrandt.