OBS Het Anker

Acis Een veilige haven!

Foto's

Foto's uit groep 1-2 (24 januari 2019)

Foto's uit groep 1-2 (20 december 2018)

Foto's uit groep 1-2 (6 december 2018)

Afsluiting Godsdienst 2017-2018

Op 29 juni kregen de kinderen die godsdienstlessen volgen, een bezoek van de plaatselijke hervormde predikant, ds Evert Agterhuis.

De dominee vond het een heel gezellige middag. Hij was onder de indruk van de persoonlijke vragen die zij stelden. Aan het einde van de les vroeg hij naar hun favoriete bijbelverhaal. Sommige jongens konden hun zelfgekozen verhaal heel goed navertellen, zelfs als dat een verhaal van vorig jaar (of langer geleden!) was.

De leerlingen van groep 8 ontvingen een Bijbel namens de hervormde kerk van Heinenoord.

Groep 6-7-8 doet archeologische opgraving

vrijdag 22 juni 2018

Groep 6-7-8 maakt margarine

Dinsdag 29 mei 2018

Kinderboerderij Nieuw-Beijerland! 9 mei 2018

Koningsspelen 2018!

Opschoondag rond de school! 21 maart 2018

Je kan de boom in! Groep 4/5. 23-03-2018

Paasfeest! 29 maart 2018

Bloemen leggen bij Monument

Gastles Tweede Wereldoorlog in groep 6-7-8

Gastles Tweede Wereldoorlog door Josua Ossendrijver op maandag 16 april 2018.

Kleedjesfeest

Op vrijdagmiddag 23 maart was er een kleedjesmarkt op Het Anker. Maar liefst 32 kleedjes werden er verhuurd en de huurders kregen een mooi plekje in het speellokaal. Voor de huurprijs van 2 euro per kleedje kreeg de huurder ook nog eens 2 consumptiebonnen. Goed voor bijvoorbeeld limonade en popcorn of een suikerspin.

De markt werd druk bezocht en er werd volop gehandeld. Dat betekende prijzen bepalen, afrekenen, wisselgeld teruggeven enz. Een echte praktische rekenles waarbij sommige verkopers de winst meteen weer wisten in te zetten om zelf speelgoed aan te schaffen.

Het was een gezellige middag. Allemaal hartelijk dank voor de inzet!

Gastles brandweer groep 4/5

Engelse speurtocht Miss Avery

Gastles over afvalverwerking

Vrijdag 16 maart kwam vuilnisman Erik Weijers vanuit de RAD in alle groepen les geven over afval en ons milieu. Wat gebeurt er met alles wat we weggooien? We leren over scheiden van afval en over recycling. We zoeken plaatjes van het afval en de juiste afvalbak bij elkaar.

Buiten bekijken we een echte vuilnisauto en mogen zelfs even, om de beurt, in de cabine zitten en kijken via de camera wat er achter de auto gebeurt. Een leerzame ochtend! In dit fotoboek een impressie van de les in groep 1-2.

Sint-Maarten

"U bent een ware vriend in nood".

De reis naar Sint-Maarten in de Kerstvakantie was indrukwekkend.
De dankbaarheid voor de materialen die we konden schenken was enorm.
Er waren ongeveer 60 leerlingen naar school gekomen, ook al was het vakantie, om de materialen in ontvangst te nemen. Er werden toespraken gehouden om iedereen in Nederland te bedanken voor de hulp en steun. De kinderen zongen het volkslied en het schoollied en lazen gedichten voor.

Voorlezen voor de peuters

Op donderdag 25 januari hebben kinderen van groep 6-7-8 voorgelezen bij de peuters.

Groep 8 op het Hoeksch Lyceum

donderdag 25 januari 2018

Actie voor Sint Maarten

Sint Maarten werd hard getroffen door orkaan Irma. Ook de Leonald Conner School liep veel schade op. Juf Jacomien bracht in de kerstvakantie een bezoek aan deze school, waar haar vriendin Alice Samuel, directeur is.

Doordat er meerdere scholen, kerken en particulieren zich aansloten bij de schoolactie 'Leerlingen voor leerlingen' werd er zo'n 4000 euro verzameld. De eerste bestelling aan schoolmaterialen is inmiddels aangekomen op het eiland. In het fotoboek krijgt u een impressie.

Winterwonderland

De Sint heeft nog maar net het land verlaten of echt winterweer dient zich al aan. De sneeuw wordt door de kinderen vrolijk ontvangen.

De sleetjes komen uit het magazijn en er zijn warempel echte sneeuwballenknijpers. Rekenen met sneeuwballen! Die kans krijg je niet zo vaak in ons land.

Engelse les van miss Nicole

Kruidnootjes bakken

Groep 4/5 expositie 'Archeologie in de Hoeksche Waard’

Groep 6-7-8 naar een archeologie tentoonstelling in Maasdam

Op donderdag 12 oktober is groep 6/7/8 naar het gemeentehuis in Maasdam geweest voor een tentoonstelling over opgravingen in de Hoeksche Waard.

Groep 8 in de klimwand

Donderdag 28 september op het Hoeksch lyceum

Actie: 'Leerlingen voor leerlingen'

Afgelopen week werd het Caribisch-Nederlandse eiland Sint Maarten hard getroffen door de zware orkaan Irma. Deze ramp gaat ook aan onze leerlingen niet onopgemerkt voorbij. Als school willen wij met de kinderen een klein steentje bijdragen aan hulp voor Sint Maarten.

In elke groep staat vanaf nu een spaarpot waarin een bijdrage door de kinderen gedaan kan worden. Het verzamelde bedrag is bestemd voor een basisschool in Sint Maarten - de Leonard Conner School. De kinderen van Het Anker hebben zelf al goede ideeen om een bijdrage te leveren:
* lege flessen inleveren en het statiegeld doneren
* de helft van je zakgeld in de spaarpot stoppen
* koekjes bakken en aan oma (of de juffen...) verkopen
* ...

Juf Jacomien is al jaren goed bevriend met Alice Samuel, de directeur van deze school. Jacomien gaat in de kerstvakantie daar ook helpen om de school weer op orde te krijgen. Eerst moeten er nu herstelwerkzaamheden aan het gebouw plaatsvinden maar dan moet er ook weer ingericht worden. Alle meubilair en lesmateriaal is weg of kapot gegaan.

Met de kinderen van Het Anker willen wij in de klas ook kaartjes en brieven schrijven voor de kinderen van de Leonard Conner School. Juf Jacomien neemt de post mee en wellicht brengt zij ook foto's en berichten terug.

De spaaractie duurt t/m vrijdag 29 september. Wie doet er mee?

Nieuw schooljaar

Een nieuw fotoboek voor een nieuw schooljaar.

Op Kabouterpad

Woensdag 10 mei a.s ging groep 1-2 gezellig met elkaar naar Natuurbezoekerscentrum Klein Profijt in Oud-Beijerland, voor Het Kabouterpad. Dat betekende de natuur in en er was heel wat te ontdekken!

Pasen

Op donderdagmiddag 13 april stonden er paasactiviteiten op de planning. De onder- en middenbouwgroep zochten en vonden eieren! Er werd geknutseld aan paasmandjes en kuikentjes.

De bovenbouwgroep had een creamiddag maar kreeg ook een technische opdracht: de 'egg-challenge'! De opdracht luidde: bouw iets waardoor je een ei vanaf grote hoogte kunt laten vallen zonder dat het breekt. Met behulp van verschillende materialen waar het ei door beschermd kon worden, werden allerlei constructies bedacht en uitgevoerd. Spannend!

De boer op met groep 1-2

Donderdag 16 maart zijn de kinderen van groep 1-2 op bezoek geweest bij een melkveehouderij in Maasdam. Dat was een hele belevenis met nieuwe ervaringen. Zo was het even wennen aan de geurtjes rond de boerderij. De boer en boerin gaven informatie over de koeien en het melken en er waren schapen met lammetjes.

De kinderen werden ook nog eens verwend met lekkere 'drie in de pan' en limonade. Een leerzaam en leuk bezoek!

Leren buiten de klas

Vaak leren we van juf of meester in de klas maar soms gaan we op pad of komt er een gastdocent naar de school. In dit fotoboek krijgt u een indruk van de excursie van de middenbouwgroep die op pad ging naar Numansdorp om daar een les te krijgen over o.a. bodemdiertjes.
Ook zijn er beelden van de les met de gastdocent die in het kader van dierendag op school kwam om te vertellen over wat het betekent om een hond als huisdier te hebben. Deze lessen zijn leuk en leerzaam tegelijk!

Waterfeest!

De nazomer van 2016 is warm... heel warm. Dat vraagt om verkoeling en dat wordt geregeld! Met hulp van diverse ouders worden waterslangen aangesloten, een tuinsproeier geïnstalleerd, een waterglijbaan neergelegd en zwembadjes en bakken vol met water gevuld. Dan kan het feest beginnen!

Groep 7/8 maakt kennis met vogels

Acrobatiek

Vandaag heeft groep 6/7/8 zich van een goede kant laten zien in de gymzaal! Na een intensieve warming up moesten alle leerlingen goed samenwerken. Ze maakten 12 verschillende acrobatiek oefeningen die klaarlagen bij de matten. U ziet hier de foto's van deze leuke acrobatiek les!

Spel in de pauze

Wat een heerlijk weer is het de afgelopen week geweest. De kinderen van de groepen 5 t/m 8 hebben genoten in hun pauze. De foto's geven een goed beeld van de spellen die samen gespeeld worden!

Groepsvorming 7/8

Vandaag zijn we begonnen met een nieuwe groep 7/8. Het is de eerste weken belangrijk om elkaar goed te leren kennen en daarom hebben we vandaag al aan groepsvorming gewerkt.

Spinnenweb


Buiten maakten we met groep 7/8 een spinnenweb van wol. We riepen een naam van iemand uit de kring en gooiden daar de bol wol naartoe. Zelf hielden we het draad goed vast! Zo ontstond een mooi web. Toen het web klaar was, liepen we terug met het draad om het weer op te rollen. Dit viel nog niet mee, waar het nodig was, werd hulp geboden.

Van jong naar oud


Met gebarentaal en mimiek, liplezen en uitbeelden van woorden, maakten de leerlingen een rij op leeftijd: van jong naar oud. Het lukte bijna in één keer!

Van A tot Z


Het laatste groepsvormingsspel wat we buiten speelden, was een rij maken op de letters van het alfabet. Niemand mocht van de rand af, dus het passeren van elkaar ging lastig. Het kwam uiteindelijk allemaal goed! De rij begon met Brenda en eindigde met Yasmin!

Onthulling de Ankers

Het is deze maand precies 40 jaar geleden dat Hans Hoogland - voormalig directeur van het Anker - in de oude Maas de Ankers vond die bij ons op het schoolplein staan. Hij heeft deze Ankers destijds geschonken aan de school. De Ankers zijn vorig schooljaar mooi opgeknapt en geverfd en hebben een nieuw plekje op het schoolplein gekregen.

Maandag 24 september om 11:45 uur heeft Hans Hoogland in het bijzijn van alle leerlingen van het Anker het geschenk officieel onthuld. We stonden ook even stil bij de geschiedenis van deze Ankers.

Zelfstandig werken

Tijdens het zelfstandig werken, gaan de kinderen met een eigen werkje aan de slag. Er zijn moet-taken en mag-taken. Een kleine impressie van groep 5 en van groep 8!